Kiváló Múzeumpedagógus díj 2024

Határidő
Érvényes
Pályázhat
magánszemélyek, muzeális intézmények munkatársai, múzeumi kollektívák, valamint múzeumi szakmai szervezetek

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM - MOKK) idén is meghirdeti az elmúlt öt év kimagasló személyes szakmai tevékenységét értékelő Kiváló Múzeumpedagógus Díjat.
 

KIVÁLÓ MÚZEUMPEDAGÓGUS DÍJ 2024

Idén ismét várjuk a jelöléseket a Kiváló Múzeumpedagógus Díjra, amely elismerést az SZNM - MOKK kétévente, a Múzeumpedagógiai Életműdíjjal váltásban hirdet meg. A szakmai elismerést olyan szakember nyerheti el, aki a múzeumpedagógia területén az elmúlt öt évben kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett, például kidolgozott egy előremutató módszert vagy programsorozatot, illetve újszerű szemléletű ismeretközvetítő foglalkozásokat vezetett. Fontos, hogy a jelölt munkásságának köszönhetően olyan magas színvonalú, oktatást segítő programok valósuljanak meg személyes jelenléttel vagy az online térben, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának fejlesztéséhez, a múzeumi foglalkozások ismeretközvetítő és élményt nyújtó szerepének elismeréséhez.
Szeretnénk a díjat elkülöníteni a hosszabb, akár több évtizedes szakmai munkásságot elismerő Múzeumpedagógiai Életműdíjtól, így arra biztatjuk a jelölőket, hogy a rövidebb ideje a pályán tevékenykedő, ám az elmúlt években kimagasló teljesítményt nyújtó fiatalabb kollégákat is bátran terjesszék fel az elismerésre.
A kitüntetésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények munkatársai, múzeumi kollektívák, valamint múzeumi szakmai szervezetek a Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlap kitöltésével. Az eddigi évek gyakorlatát követve a Kiváló Múzeumpedagógus Díj felhívásra érkezett felterjesztéseket a hazai múzeumi szervezetek képviselőiből, valamint múzeumpedagógus szakemberekből, köztük korábbi díjazottakból álló szakmai bizottság bírálja el, amely 2024. szeptember első felében dönt a díjak odaítéléséről.

A Kiváló Múzeumpedagógus Díjat a tervek szerint 2024. szeptember 30-án hétfőn, a 22. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó esemény keretében adjuk át.
Benyújtási feltételek: a Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlap hiánytalan, határidőre történő benyújtása.
Nevezési határidő: 2024. augusztus 23. péntek, 23.59

A hiánytalanul kitöltött Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlapot kérjük word formátumban valamint aláírtva és beszkennelve, pdf dokumentumban is beküldeni a nevezési határidőig, 2024. augusztus 23. péntek 23.59-ig a muzpednivodij@gmail.com e-mailcímre, az email tárgya: Kiváló Múzeumpedagógus Díj.
 
A Kiváló Múzeumpedagógus Díjról további információ kérhető az alábbi elérhetőségen:
Sziray Zsófia
módszertani munkatárs
+36-30-249-9753
sziray.zsofia@skanzen.hu
Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
www.mokk.skanzen.hu


🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem