Kkv-alap 2023

Határidő
Érvényes
Pályázhat
európai uniós kis- és középvállalkozások

Kkv-alap 2023


Az Ideas Powered for business kkv-alap egy olyan támogatási program, amelynek célja, hogy segítse az európai uniós kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) szellemitulajdon-jogaik védelmében. A kkv-alap az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hajt végre, és amely 2023. január 23-től 2023. december 8-ig tart.

A támogatásokat a pályázatok beérkezésének sorrendjében ítélik oda.
Miért szükséges a szellemi tulajdon védelme?
Szellemi tulajdonának védelme a digitális korban elengedhetetlen. Ez jogszerű módja annak, hogy elkerülje egyedi ötletei, termékei vagy szolgáltatásai engedély nélküli másolását vagy felhasználását. A szellemi tulajdon kkv-alapon keresztüli védelme számos különböző eszközt lefedhet, így a védjegyeket, a formatervezési mintákat, a szabadalmakat és a növényfajtákat.

Ki részesülhet a kkv-alap támogatásából?
A kkv-alap az Európai Unióban székhellyel rendelkező kkv-knak nyújt pénzügyi támogatást. Pályázatot tulajdonos, valamely munkavállaló vagy a nevükben történő eljárásra felhatalmazott, külső képviselő nyújthat be. A támogatást a kkv-nak ítélik oda, és a visszatérítést mindig közvetlenül a kkv bankszámlájára utalják.

A pályázat benyújtása előtt:
A pályázati eljárás egyszerű. Csupán arról kell meggyőződnie, hogy a pályázat benyújtásakor a következő dokumentumok rendelkezésére állnak. Ezeket a dokumentumokat PDF formátumban (az eredeti dokumentumok szkennelt változata PDF formátumban elfogadható) kell benyújtani. Minden dokumentumot jól olvasható, jelszóval nem védett formában kell benyújtani.
Díjak és kapcsolattartók listája

Alább található tevékenység és ország szerint a visszatéríthető díjak, valamint az EUIPO, a WIPO és a tagállami szellemi tulajdoni hivatalok kapcsolattartóinak listája, akiktől a kkv-alap valamennyi vonatkozásával kapcsolatban kérhető segítség

Ha segítségre van szüksége
Az Ideas Powered for business kkv-alapra vonatkozóan részletes információkat találhat a pályázati felhívásban.
Ha kérdése van, megtekintheti a kkv-alappal kapcsolatban Gyakran ismételt kérdéseket, illetve angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven kapcsolatba léphet velünk az interneten. Az EUIPO tájékoztató központja hétfőtől péntekig, 8:30-tól 18:30-ig (greenwichi idő+1) a +34 965 139 100 telefonszámon hívható.
Az EU hivatalos nyelveinek bármelyikén e-mailes megkeresést is küldhet hozzánk a következő címre: information@euipo.europa.eu.
https://euipo.europa.eu/ohimportal/hu/online-services/sme-fund

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem