Ne mímelj, mémelj!

Határidő
Érvényes
Pályázhat
bárki

A Dr. Kotász Könyvkiadó
pályázatot hirdet

 

"Ne mímelj, mémelj!"

címmel vizuális véleményalkotó munkák készítésére.


Olyan nyomtatásban és online felületen (a közösségi oldalak is ide tartoznak) nem publikált grafikákat, fényképfelvételeket, fényképmanipulációkat, egyedi szövegképeket, illetve bármilyen egyéb módon készített vizuális alkotásokat várunk, amelyek véleményalkotó vagy humoros vagy egyéb, érzelmi módon reagálnak társadalmi, közéleti, művészeti és hétköznapi emberi viszonyokban felbukkanó egyediségekre, visszásságokra.

Kifejezetten olyan műveket várunk, amelyek nem egyéni, hanem közösségi - a társadalom szélesebb rétegei számára azonosulásra alkalmas - reakciót tükröznek valamivel kapcsolatban.

A zsűri külön fogja elbírálni azokat a munkákat, ahol a képmezőben szöveg is megjelenik (a kép értelmezéséhez a szöveg elolvasása szükséges), és azokat, amelyek szöveget nem tartalmaznak, és tisztán nonverbális elemekkel közvetítenek jól érthető tartalmat. Szintén külön elbírálás alá esnek a szövegképek, idézetek, "bemondások", amelyek kizárólag akkor lehetnek versenyképesek, ha látványelemként, különleges megjelenésükkel (egyedi betűtípus, egyedi szövegelhelyezés) is felhívják magukra a figyelmet.

Mindazon pályamunkák, amelyek bármiféle kisebbséget sértő módon ábrázolnak, bűncselekményre sarkallnak, termékeket reklámoznak, szélsőséges vagy vulgáris politikai állásfoglalásokat tartalmaznak, kizárásra kerülnek a versenyből.

Nem vehetnek részt a pályázaton képsorozatok és mozgóképek (GIF-ek).

A pályamunkák elbírálásánál fontos szempont, hogy a kép látványa, értelmezhetősége A6-os (14,8 cm x 10,5 cm) méretben is kifogástalan legyen.

Kérjük, hogy egy pályázó legfeljebb 10 alkotást küldjön be, és a küldött képek együttes mérete a könnyebb kezelhetőség (levélfogadás, adattárolás) miatt ne haladja meg a 16 megabyte-ot.
A pályamunkákat jpg-formátumban várjuk.

A már beküldött pályamunkákat módosítani, lecserélni, visszavonni nem lehet.

A pályázók a pályázatuk beküldésével külön nyilatkozat nélkül is kijelentik, hogy a pályázatra nevezett alkotás a saját művészi termékük, és ezzel kapcsolatos későbbi viták esetén kizárólagos felelősséget vállalnak.
Kérjük, hogy minden egyes pályamunkán (a képmező szélén, sarkában, bárhol, ahol az nem zavarja a látványt) szerepeljen szerzői szignó vagy egyedi, az alkotó személyére utaló jelzés, copyright-jellel (ˆ) kísérve.

A pályázók alkotásuk beküldésével átadják a mű kizárólagos forgalmazási jogát a kiírónak, és kijelentik, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen igényt a későbbiekben nem támasztanak. Kiíró kijelenti, hogy a kizárólagos forgalmazás jogával csak nyertes, díjazott pályaművek esetében kíván élni.

A pályázaton a részvétel ingyenes, regisztrációs díjat nem kell fizetni.

A beérkező pályázatokat zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat a Dr. Kotász Könyvkiadó pénzdíjjal jutalmazza, a kiválasztott pályaműveket sokszorosított formában (matrica, poló-nyomat, esetleg más hordozófelület) kereskedelmi forgalomba hozza, továbbá a nyerteseknek külön megbízási szerződéssel könyvillusztrálási lehetőséget kínál.

A pályázatot alkotók fogják megnyerni, nem pedig egyes nevesített pályaművek, tehát a jelentkező alkotók teljes "pályázati csomagjának" együttes megítélésére is sor kerülhet.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a pályázat határidejét meghosszabbítsa, a lezárás után a pályázatot érvénytelennek nyilvánítsa, megosztott díjazást alkalmazzon, illetve a pályadíjat növelje vagy csökkentse.
A zsűri törekedni fog arra, hogy a díjak méltóképpen jutalmazzák a teljesítményt, és ne aprózódjanak el (pl. megosztott díjazás túlzott alkalmazásával). Kiemelkedő teljesítmény esetén a díjalap jelentős mértékének egyedüli elnyerésére is számítani lehet.

A pályázat teljes díjalapja 500 000 Ft.

A zsűri tagjai:
Tóth Csilla Ilona fotográfus, vizuális szerkesztő
Majoros Sándor, a streetfoto.hu honlap tulajdonosa
Samu Sándor, ötletgazda
Kállay Kotász Zoltán, a Dr. Kotász Könyvkiadó vezetője

Beküldési határidő: 2024. október 18.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, az alábbi címre várjuk:
vizualispalyazat@gmail.com

Az e-mail tárgyaként szerepeljen: "Ne mímelj, mémelj!".

A pályamunkák mellett a kísérőlevélben mindenképp szerepeljen a pályázó neve, címe, e-mailcíme és telefonszáma.

Nagyobb terjedelmű pályamunkák beküldéshez javasoljuk a google drive-link, illetve a WeTransfer fájlküldő oldal használatát.

A pályázat végeredményét a zsűri ünnepélyes keretek között a pályázók személyes meghívása után fogja kihirdetni, illetve közzéteszi a Dr. Kotász Könyvkiadó honlapján.
https://drkotasz.com/palyazat/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem