Ő tehát a vadmacsek - vers- és dalillusztrációs rajzpályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
általános iskola alsó tagozatos gyermekek

Ő tehát a vadmacsek - vers- és dalillusztrációs rajzpályázat


Pályázati felhívás
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdet, az Év Emlőse, a vadmacska témakörben, általános iskola alsó tagozatos gyermekek részére.
A pályázat témája
"Legyen mára az a házi, Hogy nem minden macska házi!” kezdődik Finy Petra kedves verse a vadmacskáról. Mivel a Vadonleső Program csapata idén a vadmacskának ítélte az Év Emlőse kitüntető címet, csatlakozva a népszerű költőnő róla írt soraihoz, minden macskabarát általános iskola alsós alkotóművészének idén szorgalmi feladatot kínálunk ezzel a pályázatunkkal. A feladat, hogy válassz ki egyet Demény Péter, Lackfi János, Ijjas Tamás és Finy Petra versei vagy Gryllus Vilmos dala közül,  és éld bele magad annak élményvilágába, hangulatába, majd készíts hozzá illusztrációt, amelynek a középpontjában a vadmacska legyen. A rajz színes, mozgalmas, vagy éppen nyugodt és pasztelles is lehet, ahogyan számodra diktálja az ihlet. Alkotás közben tartsd szem előtt, hogy a vadmacska nem egy házi kedvenc, hanem valódi vérbeli vadállat még ha szerethető arcát is mutatja. Vagyis küllemében ennek megfelelően ábrázold!
Olvasd el az összes verset, hallgasd meg a dalt, hagyd, hogy magukkal ragadjanak a rímek és dallamok, hogy a hozzád legközelebb állót válaszd ki! Rajzolás közben próbáld úgy elképzelni, mintha egy verseskötethez készítenéd az illusztrációt!
Az alkotásokat megtalálod a Vadonleső Program weboldalán.

Pályázati feltételek
A pályázatban általános iskola alsó tagozatán tanuló gyermekek vehetnek részt egy-egy darab, színes vagy fekete-fehér, hagyományos rajz, festmény, kollázs, esetleg digitális technikával készült, egyedi mű megalkotásával és annak digitális formában való beküldésével.
A pályázatban való részvétel feltétele az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak megismerése és tudomásul vétele, valamint a szülői hozzájárulási nyilatkozat csatolása. Ezek a dokumentumok a pályázati felületen érhetőek el.

Jelentkezés a pályázatra
A pályázat beküldési határideje: 2024. szeptember 18. 23:59
A pályaműveket jó minőségben (600 dpi, A4 vagy A3 méret, JPG, PNG vagy TIF formátumú képként), kizárólag elektronikus úton a pályázati felületen lehet feltölteni. (Kérjük, mindenképpen őrizzétek meg az eredeti alkotást is!)
Ugyanitt kérjük feltölteni a szülő részéről kitöltött és aláírt, személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulási nyilatkozatot. A kitöltendő nyilatkozat(ok) szintén a honlapról tölthető le. Egy felkészítő tanárnak lehetősége van egyszerre több tanuló pályaművét és szülői hozzájárulási nyilatkozatát is feltölteni.
A pályázó vagy törvényes képviselője (vagy felkészítő tanára) a pályázati felületen található adatvédelmi tájékoztató megismerését és elfogadását a felületen található jelölő négyzetben tudja jelezni.
A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges:
https://www.hermanottointezet.hu/o-tehat-a-vadmacsek

A pályázat értékelése
A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek, amiket az "Év Emlőse a vadmacska gála és forgatag” rendezvényen vehetnek át, a hivatalos eredményhirdetésen és díjátadón. Az eseményen a legjobb pályaműveket a nagyközönség számára is bemutatjuk! A gála és forgatag időpontjáról a pályázókat email-ben értesítjük.
Kérdés esetén írj a rajzpalyazat@hoi.hu e-mailcímre!

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem