Stockholmi Ifjúsági Víz Díj

Határidő
Érvényes
Pályázhat
középiskolás fiatalok

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj

- magyar verseny, 2024
Mottó: Az ifjúság a víz jövője

1997 óta világszerte minden évben több ezer, 15-20 éves, középiskolás fiatal készül arra, hogy munkáját bemutathassa a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize) döntőjén. Közülük az egyes országok versenyének győztesei jutnak el a svéd fővárosba, ahol a Víz Világhét keretében zajló nemzetközi versenyen képviselhetik országukat. A verseny nyelve angol. A végső győztes a svéd trónörököstől, Viktóriától, a verseny védnökétől veheti át a díjat, ami nem csupán egy szép kristályszobor, de 15 000 dollár is. A nyertes iskolája is 5000 dollár jutalomban részesül.

A hazai versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségűek. Nevezni egyénileg, vagy egy maximum kétfős csapattal lehet egy egyoldalas angol nyelvű kivonat beküldésével az www.ifivizdij.hu honlapon keresztül.

Határidő: 2024. február 25. A verseny további lebonyolításáról a honlapon keresztül tájékozódhat.
A nyertes (csapat) képviseli Magyarországot augusztus végén, a Stockholm Junior Water Prize nemzetközi döntőjében, a stockholmi Víz Világhéten.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem