A kiíró 11.14-én 24:00 óráig meghosszabbította a pályázat határidejét

Számítógép a mindennapi társ 15

Határidő
2022. 10. 20., 2022. 11. 14.
Érvényes
Kategória
Informatika
Pályázhat
szervezet/intézmény

Számítógép a mindennapi társ 15


Pályázati felhívás!
Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet
"Számítógép a mindennapi társ 15" címmel.
Változások a korábbi pályázatokhoz képest:
Támogatás (DKÜ lebonyolítási tanácsadás) központosított közbeszerzésre kötelezetteknek is.
A pályázati csomagokban lévő asztali számítógépek egyedi igényekre szabva, elérhető WINDOWS 11 is

NOTEBOOKOK egyedi igényekre szabva
Bizonyos kiegészítők, például a notebookok, monitorok, önállóan is igényelhetőek (nem szükséges asztali számítógépes szolgáltatáscsomagra pályázni).

A pályázat célja:
Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére ASP, E-recept, E-napló kompatibilis asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő géppark fejlesztését akár 16GB memóriájú és akár SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) is tartalmazó, több monitort is kezelni képes számítógépekre, akár 3 év teljes körű garanciával. Kiegészíthető a pályázat továbbá NOTEBOOK-okkal, monitorokkal, a pályázatban igényelt számítógépek darabszámától függetlenül.

Pályázati keret:
Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve az egyre növekvő digitalizációs igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 1500 gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomag pályázható (a különböző kategóriák eltérő mennyiségben) az alábbi feltételekkel.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg:
A pályázat benyújtása díjmentes, a nyertes pályázóknak a választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét fizetendő összegek. A pályázónak lehetősége van a számlázás bontását kérni (így biztosítva a könnyebb elszámolhatóságot például a telephelyek közötti nyilvántartáshoz, vagy bármilyen más okból kifolyólag).

A pályázati csomag felhasználása:
Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra, stb.) Megkötés nélkül kihelyezhető home-office, online oktatás, vagy egyéb célokra.

A pályázók köre:
Az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára (Közbeszerzés, központosított közbeszerzés, DKÜ témakörben hívja infó vonalunkat a 70/310-2981-es számon):

1. Közigazgatás (Kormányhivatal, polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik, stb.)

2. Egészségügy (kórház, rendelőintézet, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)

3. Oktatás, nevelés (köz- és felsőoktatás, felnőttoktatás, óvoda stb.)

4. Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók, stb.)

5. Egyházak, vallási egyesületek (vallási, hitéleti tevékenységek)

6. A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető, támogató szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft, stb.)

7. Bármely NEM profitorientált szervezet (függetlenül tevékenységi körétől pl. sportegyesületek, alapítványok, stb.)
Pályázatot települési önkormányzattól, közös önkormányzati hivataltól és/vagy polgármesteri hivataltól kizárólag abban az esetben áll módunkban elfogadni, amennyiben a pályázatot a jegyző (települési, vagy közös önkormányzati) és/vagy polgármester aláírásával és hivatalos bélyegzőjével ellátva küldik meg. Közbeszerzést érintő ügyekben, információért keresse munkatársainkat a 70/310-2981-es információs vonalon.
A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:
Márkás, használt asztali számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 1, 4, illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra lehet jelentkezni. Egy pályázó, egy adatlapon belül legfeljebb 240 számítógépet tartalmazó csomag-állományt pályázhat meg. A bírálat során a nagyobb fejlesztések előnyt élveznek (lásd az elbírálás szempontjai részben). Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).
A gépek szoftverezettsége: az operációs rendszer ÚJ, Hologramos matricával ellátott jogtiszta Microsoft Windows 10 vagy 11 (Külön megvásárolva, egy jogtiszta Microsoft Windows operációs rendszer-szoftver önmagában 44-79 ezer Ft körüli összeget tesz ki www.microsoft.hu.). Továbbá Európai Uniós gyártású, jogszabályokkal harmonizáló professzionális vírusvédelemmel látjuk el a gépeket (1 éves antivírus előfizetés). Irodai munkát segítő programok, például a LibreOffice magyar nyelvű (magas szintű Microsoft Office kompatibilitás) irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő lehetőségeken túl rendelkezik egyebek közt prezentáció készítő funkciókkal is.

A számítógépes szolgáltatáscsomagok a következőket tartalmazzák:
Hardver: HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). Akár egyedi konfigurációs igény is megoldható, azonban kész lehetőségeket is ajánlunk. A gépeket tudásuk-sebességük alapján négy kategóriában választhatják:
Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i3 processzor (pl. core i3- 4130/i5-3330)
A bővített1 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i5 processzor (pl. core i5-4460)
A bővített2 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i5 processzor (pl. core i5-6500)
A bővített3 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i3 8.gen processzor (pl. core i3-8300) Korlátozott számban! Mind a négy kiépítés irodai munkára célzott, a bővített1-es, 2-es és 3-as kategóriákban 8 GB (opcionális 12-16 GB) memória és 500 GB-os adattároló található (javasolt SSD-vel igényelni!), az alapcsomag gépeiben 4 GB (opcionális 8-12-16 GB) memória és 250 GB-os adattároló található (javasolt SSD-vel igényelni!). Minden számítógép tápkábellel, új billentyűzettel és egérrel, monitor nélkül kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 1, 4, illetve 8 darabos összeállításban.
Szoftver: A garantált jogtisztaság érdekében kizárólag ÚJ Microsoft Windows operációs rendszerrel! (Tehát nem a manapság oly gyakori "gyárilag volt a gépen", vagy új digitális licence pár ezer forintért jellegű ellenőrizhetetlen legalitású Windows, melyekkel sajnos tele van a hazai piac.) Minden esetben hologramos matricával együtt érkeznek a Windowsok! A számítógépek alapesetben 64 bites Microsoft Windows 10 Home operációs rendszerrel telepítettek. Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows 10 Professional operációs rendszerrel is. (WIN11-gyel kapcsolatban érdeklődjön!)
Vírusvédelmet az Európai Unióban készült kimagasló minőségű F-Secure Antivírus 1 éves előfizetéssel telepített szoftvere biztosítja (további információ: www.oip.hu/virusvedelem). Az F-secure megoldásait választják jellemzően az olyan nagyvállalatok is, mint a mobiltelefon szolgáltatók, és más telekommunikációs társaságok. Mostantól Önök is használhatják ezt a kimagasló minőséget (a már meglévő gépek is átállíthatóak F-Secure védelemre, erről elérhetőségeinken érdeklődhet). Opcionálisan választható ESET NOD32 antivírus.

Beállításra kerül rajtuk továbbá a LibreOffice irodai programcsomag és néhány további hasznos program, úgymint média-lejátszó és PDF dokumentum megjelenítő. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló hologramos matrica, és a tulajdont igazoló okirat is tartozik. Szolgáltatások: Minden a pályázatban szereplő eszköz egy éves háztól-házig garanciával (a 2 vagy 3 év teljes körű garancia opcionálisan választható a kiegészítők közül) és extra 2 éves assistance szolgáltatással rendelkezik (ennek részleteiről a www.oip.hu/info oldalon olvashat).

A csomagba foglalt szolgáltatások:
Gépcsomag és kiegészítő választási tanácsadás
Külső-belső tisztítás
BIOS-elem cseréje
Memóriateszt
Merevlemez részletes állapotvizsgálat
Merevlemez adattörlés
Hardver-egységesítés
Szoftverbeszerzés
Operációs rendszer + a szükséges driverek telepítése
Egyéb szoftvertelepítés, beállítás

Hálózati beállítások
A teljes körű garancia kiegészítése háztól-házig szolgáltatással
Assistance szolgáltatás 2 év időtartamra
Kiszállítás és
Összeszerelés-tesztbeüzemelés (A 4, ill. 8 gépes csomagoknál a kiszállítás és a helyszíni összekötés (egy helyszínen) és a tesztbeüzemelés része a szolgáltatásoknak. Az egy gépes csomag(ok)nál házhoz szállítást tartalmaz helyszíni összekötés és tesztbeüzemelés nélkül.)
A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával használt vagy akár új monitor is.

A szakasz benyújtási határidő: 2022. október 20. 24 óra
Benyújtás végső határideje: 2022. november 14. hétfő 24:00 óra

Az Országos Informatikai Programiroda partnerei egyedi konfigurációs igényeket is igyekeznek kielégíteni, azonban az alábbi táblázatban 4 tudásszintű, előre összeállított csomagot ismertetünk, melyek mindegyike egyszerű és kényelmes választás, ráadásul a kiegészítők részben alább részletezett opciókkal (pl. SSD, memóriabővítés) ezek is finomhangolhatóak speciálisabb igényeikhez.
https://oip.hu/
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem