Tamási Áron esszé- és novellapályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
18 év feletti alkotók

Tamási Áron esszé- és novellapályázat


TAMÁSI ÁRON ESSZÉ- ÉS NOVELLA PÁLYÁZAT PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Tamási Áron, a nagy erdélyi magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia - a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével - pályázatot hirdet korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt magyar nyelvű esszé- és novella írására 18 év feletti alkotók számára az alábbiak szerint:
- Novella kategóriában maximum 33 000 karakter terjedelmű elbeszéléseket, novellákat, rövidprózákat várnak, amelyek akár tematikájukban, akár nyelvi sajátosságaikban, akár más poétikai eszközeikben, akár helyszínüket tekintve (Székelyföld, Amerika stb.) kötődnek Tamási Áron életművéhez.
- Esszé kategóriában maximum 33 000 karakter terjedelmű esszéket várnak, amelyek tárgya Tamási Áron élete, életműve, alkotói munkássága, szerepe és helye a 20. század prózairodalmában, sajátos nyelvi világa, recepciója, hatása a mai magyar irodalomra, színház-, illetve filmművészetre stb.

DÍJAK MINDKÉT K ATEGÓRIÁBAN:
I. 500 000 Ft
II. 300 000 Ft
III. 150 000 Ft
A szervezők és a szakmai zsűri fenntartja a jogot, hogy különdíjakat is oszt, vagy megosztva ítéli oda a díjakat.

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK:
- Nevezési díj nincs.
- Minden szerző kategóriánként 1 művel pályázhat.
- A pályázók korábban sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem publikált műveket nyújthatnak be.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA:
- A pályázat anonim, ezért a beküldendő pályaműre csak egy jelige és a mű címe kerülhet. A szerző nevét a beküldött dokumentum címe sem tartalmazhatja. A pályaműveket a Magyar Írószövetség munkatársa kizárólag erre a célra létrehozott e-mail-címen keresztül fogadja, az anonimitás biztosítása érdekében csak neki van hozzáférése az e-mail-fiókhoz. A pályaművek így anonimizálva kerülnek a szakmai zsűrihez.
- A pályázat beküldésének tartalmaznia kell a pályamű legfeljebb egyoldalas szinopszisát, amelyen a választott jelige és a mű címe is szerepel!
- A pályázati anyagot elektronikus formában kell beküldeni, csatolt fájlként, Word, rtf vagy pdf kiterjesztésben. A levél tárgya a pályázat címe legyen! A küldött e-mail tartalmazza csatolmányként a pályázati művet, a levélszövegben a pályázó nevét, esetleges írói (ál)nevét, valamint elérhetőségként e-mail-címét, telefonszámát és lakcímét!
- A pályaműveket az alábbi e-mail-címre kell elküldeni: tamasiaronpalyazat@gmail.com Tamási Áron, a nagy erdélyi magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia - a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével - pályázatot hirdet korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt magyar nyelvű esszé- és novella írására 18 év feletti alkotók számára az alábbiak szerint:

BEADÁSI HATÁRIDŐ:
2022. szeptember 30., éjfél
DÍJÁTADÁS:
2022. november első fele

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
A pályázat beadásával a pályázó
- elfogadja a pályázati kiírás feltételeit;
- nyilatkozik arról, hogy a beadott mű saját szellemi terméke, a saját tulajdonát képezi, és nem sérti mások szerzői jogait. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli;
- nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű korábban nem jelent meg sem nyomtatásban, sem internetes felületen;
- nyilatkozik arról, hogy az adatai kezeléséhez hozzájárul. Amennyiben a beküldött mű nem felel meg a pályázati kiírás feltételeinek, a zsűri a pályázót kizárja a pályázatból. A zsűri nem indokolja meg a nem díjazott művekkel kapcsolatos döntéseit.
A szervezők fenntartják a jogot arra nézvést, hogy a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket nyomtatásban megjelentetik.
https://www.mma.hu/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem