Táncosokat keres a Közép-Európa Táncszínház

Határidő
Érvényes
Kategória
Művészet
Pályázhat
professzionális művészek

TÁNCOSOKAT KERES A KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ

A BUDAPEST DANCE HACK PROJEKTHEZ

A Közép-Európa Táncszínház jelenleg művészeket keres, hogy csatlakozzanak hozzájuk a második alkalommal megrendezett BUDAPEST DANCE HACK rendezvényre, amelyre november 11. és 15. között kerül sor a Bethlen Téri Színházban.
Az Budapest Dance Hack egy multidiszciplináris kutatói rezidencia professzionális művészek számára, amely a mozgás és a technológia kapcsolatára összpontosít. A Közép-Európa Táncszínház generál menedzsere, Gerlits Réka így nyilatkozott: Az Oulu Dance Hack egy igazán eleven élmény marad a számomra még nagyon-nagyon sokáig. A Dance Hack nem csupán egy módszer, hanem egy filozófia és pszichológiai felfedezés és kísérlet. Olyan jelentkezőket keresünk, akik nyitottak az újdonságokra, befogadóak mások iránt, nincsenek előítéleteik, és mernek őszintén megnyilvánulni. A sokszínűség érzelmileg, kulturálisan és tapasztalatilag egyaránt fontos a számukra.

Mádi László művészeti vezető: A táncszakma számára ez egy kivételes kezdeményezés, ami új lehetőségeket nyit a nemzetközi összekapcsolódásra. Ugyanakkor a nézői érdeklődés, bevonás, újfajta élményszerzés következő lépcsőfoka is lehet. Újabb és újabb innovatív megoldásokat keresünk, amelyek a jövőben a kulturális fogyasztás új dimenzióit hozzák el, alternatív működési lehetőséget biztosítva ezzel a táncszakma és a hozzá kapcsolódó egyéb művészeti ágazatok számára.

Társulatunk életében meghatározó szerepet játszik a Kreatív Európa által létrejött projektek, melyek állandó lehetőséget biztosítanak számunkra, nemzetközi kapcsolataink bővítésére és új perspektívák elsajátítására, művészeti megújulásra. A Dance Hack első állomása májusban Ouluban valósult meg, Magyarország után, pedig Romániában zárul le, a technológia és a kortárs tánc kapcsolódásának határait feszegető program. A két résztvevő TaikaBox (Finnország) és Developing Art (Románia) partneren kívül, rengeteg jelentkezőre számítunk, melyből öt szerencsés művészt választunk ki az 5 napos intenzív workshopra.
A felhívás július 14-én zárul.
További információ és link a jelentkezési laphoz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7VipZDJlwm7kx3FlMeSDjYhD9t0Q872_9ABelntJ-62QGYQ/viewform

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem