Tavaszi zsongás

Határidő
Érvényes
Pályázhat
minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet, civil jellegű nonprofit gazdasági társaság valamint pályázhatnak jogi személyiséggel nem rendelkező civil közösségek

Tavaszi zsongás


- pályázati kiírás
1. A pályázat célja
A "Tavaszi zsongás" egy közösségi/követes adománygyűjtő kampány, melynek fő résztvevői azok az adománygyűjtő követek, akik a programban való részvételükkel egy-egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.
A Követes adománygyűjtésről bővebb információk elérhetőek a http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/hogy_mukodik.html oldalon.
A Tavaszi zsongás programban az adománygyűjtő Követek a saját személyiségükhöz legjobban illeszkedő egyéni, egyedi vállalásokat tesznek és ezen vállalások mentén gyűjtik az adományokat.
Néhány ötlet/példa egyéni vállalásokra:
- Sporteseményeken való részvétel (futás, úszás, triatlon stb.)
- Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás stb.)
- Különleges események/vállalások (bungee jumping, jeges fürdőzés stb.)
- Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás stb.)
- Lemondás valamiről, amiről nehéz - (pl. leszokás dohányzásról, fogyókúra)
- Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása stb. - és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen….)
- Művészeti alkotások készítése (rajzolás, festés, versírás stb.)
- Sütés-főzés
- Önkéntes munka végzése
- Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érdekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.

Az program során az adománygyűjtések időszaka: 2023. március 10.-május 31.
Az program szervezője a Civil Iránytű Alapítvány, a Jóügyekért.hu portál (www.jougyekert.hu ) működtetője. Az Alapítvány immár hét éves tapasztalattal rendelkezik a Követes adománygyűjtő akciók szervezése terén, közel 200 civil szervezetet, összesen több, mint 340 millió forintos bevételhez segítve.

Kiknek ajánljuk?
Olyan szervezeteknek, akik kis marketing költségvetéssel rendekeznek, de van legalább 5-10 olyan ember a csapatban (akár alkalmazott, akár önkéntes), aki szívesen felvállalja, hogy személyesen kampányol és gyűjt adományokat a szervezet javára a saját ismeretségi köréből.

2. Részvételi feltételek
A programban részt vevő szervezeteket pályázat útján választjuk ki. A pályázaton részt vehet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet, civil jellegű nonprofit gazdasági társaság valamint pályázhatnak jogi személyiséggel nem rendelkező civil közösségek is.
A program kapcsán a Civil Iránytű Alapítvány minden kiválasztott résztvevő szervezet számára biztosítja a​ követes adománygyűjtéssel kapcsolatos képzéseket és szakmai támogatást. A képzések során az adománygyűjtés folyamatához illeszkedően adjuk át az éppen szükséges tudásokat, a képzéseken való részvétel bármely szervezetet alkalmassá tudnak tenni arra, sikeresen valósítsák meg a követes adománygyűjtést.
A résztvevő szervezeteknek az alábbiakat kell vállalniuk:
- Részvétel a program előkészítés során (2023 február 1. és február 28. között) megszervezett közös online megbeszéléseken (2 alkalom).
- Minimum 5 adománygyűjtő Követ toborzása, akik a résztvevő szervezet javára adományokat gyűjtenek az akció során. A toborzást követően, a kampányidőszak alatt (az eseményt megelőző 4-8 hét alatt) a Követek segítése adománygyűjtő kampányaik sikeres megvalósításában.
- Adományok adminisztrációja (az akció során az adományok felajánlása a Jóügyekért.hu portálon történik meg, de azok közvetlenül a résztvevő szervezethez kerülnek befizetésre, az adományok tényleges beérkezését a résztvevő szervezeteknek kell figyelniük és adminisztrálniuk).
- Az eseményt követően beszámoló küldése az akció során megjelölt adománygyűjtési cél megvalósulásáról
A programban olyan szervezetek vehetnek részt, akik a jougyekert.hu oldalon még nem gyűjtöttek adományt, vagy adománygyűjtésük eredménye kevesebb, mint 500 000 Ft volt.

A programban való részvétel díja 50 000 Ft (bruttó), melyet az előkészítő megbeszélések után (2023. február 24-ig) kell befizetni. (Az előkészítő megbeszélés során a résztvevő szervezet még dönthet úgy, hogy mégsem szeretne részt venni a programban, ez esetben a szervezetnek nem kell semmit sem fizetnie). A részvételi díj az alábbiakat fedezi
- A megvalósítás során történő tanácsadási, konzultációs feladatok ellátása a résztvevő szervezetek és Követek felé (online oktatóanyagok illetve szervezetenként igény szerint külön-külön megszervezett online workshopok keretei között)
- a jougyekert.hu oldal tartalomkezelési és üzemeltetési díjait a program teljes ideje alatt
Az Etikus Adománygyűjtő Szervezet logóval rendelkező szervezetek számára a programban való részvételi díjból 20%-os kedvezményt biztosítunk

3. A pályázat tartalma és benyújtásának módja, határideje
A pályázat során a pályázó szervezetnek röviden ismertetnie kell saját tevékenységét, illetve azt, hogy milyen célra tervezi az adománygyűjtést és hány főt/kiket tervez bevonni Követként az akcióba.
A pályázat az alábbi elektronikus felületen nyújtható be:
https://forms.gle/BbAnQmzyAcpGXZ5Y9
A pályázat benyújtásának határideje: 2023. január 31.

4. A pályázatok elbírálása
A benyújtott pályázatok elbírálását a szervezők végzik.
Az elbírálás szempontjai:
a. formai szempontból: időben érkezett-e pályázat, hiánytalanul ki van-e töltve, jogosult-e a szervezet a pályázásra,
b. tartalmi szempontból: megalapozott-e az akció megvalósítása a szervezet részéről, a szervezet működése, átláthatósága, hitelessége, a szervezet által képviselt ügy és az adománygyűjtés céljának illeszkedése az akció/esemény szellemiségéhez.

5. Az online képzések időpontjai és témái
1. online képzés (február 7)
Mi várható? Csapjunk bele!
Feladatok
feladatok időzítése
kiből lesz jó Követ?
Követek keresése
Követek "becsatornázása"
Saját anyagok előkészítése a Követek segítéséhez
2. online képzés (február 28.)

Munka a Követekkel 1.
Előzetes anyagok kiküldése.
Online/offline képzés: mikor? mennyi? etapok?
Csapat építés
Hogyan kampányoljanak képzés.
3. online képzés (egyeztetés szerint.)

Munka a Követekkel 2.
Miben segítsünk nekik és miben ne.
Hogyan lehet mellettük állni, segíteni. Minden jó, de lehet jobb is.
Közös ötletelés a Követekkel.
Kapcsolattartás a Követekkel: facebook csoport/levelező lista, előnyök-hátrányok, egyéni kapcsolattartás.

6. Kapcsolat
A pályázati kiírással kapcsolatos további információk:
Civil Iránytű Alapítvány
Kapcsolattartó: Szecsődi Veronika
E-mail: vera.jougyekert@civiliranytu.hu
Telefon: 06-30-539-2273

A kiíró indokolt esetben fenntartja a jogot a pályázattal kapcsolatos feltételek menet közbeni módosítására.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem