Titkos macska randi - rajzpályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
általános iskola felső tagozatos gyermek

Titkos macska randi - rajzpályázat


Pályázati kiírás
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdet, az Év Emlőse, a vadmacska témakörben, általános iskola felső tagozatos gyermeknek.

A pályázat témája
A vadmacskák élete csupa titok és talány. Nem tudhatjuk pontosan, hogy egy-egy eseménydús éjszakájuk során milyen más állatokkal találkoznak, milyen kapcsolatokba bonyolódnak. Olykor-olykor egy házi macska és egy vadmacska közös utódai kerülnek elő (amit biztosan csak bonyolult genetikai vizsgálatok mutatnak ki), amiből arra következtethetünk, hogy alkalmanként egymással randiznak a két macskafaj csapongóbb példányai. Ez a jelenség valójában kimondottan hátrányos, mivel a két faj keveredésével lassan eltűnhetnek az úgynevezett tiszta vérű vadmacskák a vadonból (ahogy az Skóciában már be is következett) és ezzel tulajdonképpen az európai vadmacskafaj a kipusztulás felé sodródik. Erről persze a vadmacska és a házi macska, akik titkon találkoznak, mit sem tudnak, ők csupán párt keresnek maguknak és megesik, hogy nem találnak fajtársat. Képzelj el egy ilyen titkos találkát, annak helyszínét, idejét, körülményeit: vajon hol, mikor, hogyan zajlik ez a természetben. A pályázatban arra kérünk, hogy ábrázolj egy ilyen elképzelt találkozást, ahol egy vadmacska és egy házi macska ad egymásnak randevút, majd küldd el az eredményt nekünk! Ügyelj arra, hogy a két faj közötti küllemi különbségek a képeden is megjelenjenek!

Pályázati feltételek
A pályázatban áltatános iskola felső tagozatos gyermekek vehetnek részt egy-egy darab, színes vagy fekete-fehér, hagyományos rajz, festmény, kollázs, esetleg digitális technikával készült, egyedi mű megalkotásával és annak digitális formában való beküldésével.
A pályázatban való részvétel feltétele az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak megismerése és tudomásul vétele, valamint a szülői hozzájárulási nyilatkozat csatolása. Ezek a dokumentumok a pályázati felületen érhetőek el.

Jelentkezés a pályázatra
A pályázat beküldési határideje 2024. szeptember 18. 23:59
A pályaműveket jó minőségben (600 dpi, A4 vagy A3 méret, JPG, PNG vagy TIF formátumú képként), kizárólag elektronikus úton a pályázati felületen lehet feltölteni. (Kérjük, mindenképpen őrizzétek meg az eredeti alkotást is!)

Ugyanitt kérjük feltölteni a szülő részéről kitöltött és aláírt, személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulási nyilatkozatot. A kitöltendő nyilatkozat(ok) szintén a honlapról tölthető le. Egy felkészítő tanárnak lehetősége van egyszerre több tanuló pályaművét és szülői hozzájárulási nyilatkozatát is feltölteni.
A pályázó vagy törvényes képviselője (vagy felkészítő tanára) a pályázati felületen található adatvédelmi tájékoztató megismerését és elfogadását a felületen található jelölő négyzetben tudja jelezni.
A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges:
https://www.hermanottointezet.hu/titkos-macskarandi

A pályázat értékelése
A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek, amiket az „Év Emlőse a Vadmacska gála és forgatag” rendezvényen vehetnek át, a hivatalos eredményhirdetésen és díjátadón. Az eseményen a legjobb pályaműveket a nagyközönség számára is bemutatjuk! A gála és forgatag időpontjáról a pályázókat e-mailben értesítjük.
Kérdés esetén írj a rajzpalyazat@hoi.hu e-mailcímre!

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem