Újabb felhívások érhetőek el a Kultúra ágon belül

Határidő
Érvényes
Pályázhat
feltörekvő művészek

Újabb felhívások érhetőek el a Kultúra ágon belül


Az Európai Bizottság várja a pályázatokat a Kreatív Európa program Kultúra ágának Európai platformok a feltörekvő művészek támogatására és Pán-európai kulturális szervezetek felhívásaira.

Két új felhívást tett közzé az Európai Bizottság a Kreatív Európa program Kultúra ága keretében. A pályázatok célja feltörekvő művészek, valamint fiatal zenészek szakmai fejlődésének támogatása.

A következő pályázatok nyíltak meg:
- Európai platformok a feltörekvő művészek támogatására:
a 2024 és 2027 közötti időszakban 47,4 millió euró költségvetéssel futó pályázat olyan projekteket támogat, amelyek európai művészek és munkájuk népszerűsítését szolgálják saját országukon kívül. A pályázat keretében olyan projektek is támogathatók, amelyek a fenntartható fejlődést, a befogadást és a művészek munkakörülményeinek javítását tűzik ki célul.

A pályázatról szóló magyar nyelvű összefoglalónk ide kattintva olvasható.
- Pán-európai kulturális szervezetek:
a 2024 és 2027 közötti időszakban 7,2 millió euróval gazdálkodó felhívás olyan zenekarokat támogat, amelyek célja képzési, szakmai fejlődési, valamint fellépési és turné-lehetőségek biztosítása a kiemelkedően tehetséges, fiatal művészek számára.

Pályázati határidő: 2024. január 31.

Irodánk 2023. november 16-án 10:00 órai kezdettel online tájékoztató napot szervez a felhívásokról Kreatív Európa #COOP #PLAT #CME infónap címmel. A tájékoztató résztvevői kérdéseket is feltehetnek a Kultúra ág egyes területeiről, valamint a pályázat beküldésének részleteiről. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet 2023. november 13-ig várunk.

https://www.facebook.com/events/845594903699790/?ref=newsfeed
Bővebb információ:
Európai Bizottság;
I: https://culture.ec.europa.eu/news/creative-europe-2024-calls-for-platforms-and-pan-european-cultural-entities-open

Forrás: Kreatív Európa Iroda

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem