X. SpecFilmFest - TikTok/Reels kampány

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Minden 13-23 éves természetes személy

X. SpecFilmFest
TikTok/Reels kampány


A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület TikTok/Reels videópályázatot hirdet a kulturális akadálymentesítés népszerűsítése érdekében általános és középiskolai diákok, továbbá érdeklődő tartalomkészítők számára a X. Magyar Speciális Filmfesztivál előprogramjaként.

Pályázati határidő: 2024. szeptember 10.
Eredményhirdetés, díjátadó: 2024. december 5., Uránia Nemzeti Filmszínház
Összdíjazás: 300 000 Ft

A PÁLYÁZAT CÉLJA
Figyelemfelhívás a fogyatékossággal élő embertársaink problémáira filmes eszközökkel. Az általános és középiskolás diákok megszólítása annak érdekében, hogy a környezetükben élő, értelmi fogyatékossággal, vagy autizmussal, spektrumzavarral küzdő embertársaikra fókuszáljanak egy adott probléma és lehetőség szerint annak megoldására tett erőfeszítések bemutatásával.

PÁLYÁZHAT
Minden 13-23 éves természetes személy, aki kitölti és aláírja a megjelölt weboldalon szereplő pályázati űrlapot és adatkezelési nyilatkozatot, valamint szekennelve beküldi a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület alábbi, KAPCSOLAT pontban szereplő e-mailcímére.

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK
Csak mobiltelefonnal, álló formátumban készült felvételek kerülnek befogadásra. A képfelbontásnak a telefon lehetőségei szerint maximális beállításon kell lennie. A vágás, hangaláfestés, szerkesztés a mobiltelefonokon elérhető applikációkkal valósíthatók meg.

MŰFAJI MEGKÖTÉS
Nincsenek műfaji megkötések

DÍJAZÁS
Korosztályonként:
1. 50 000 Ft értékű vásárlási utalvány, könyvjutalom, valamint 1 nap részvételi lehetőség filmforgatáson, vagy filmszinkronizáláson
2. 30 000 Ft értékű vásárlási utalvány, könyvjutalom
3. 20 000 Ft értékű vásárlási utalvány, könyvjutalom

Minden befogadott pályamű bemutatásra kerül a X. Magyar Speciális Filmfesztivál kísérőfilmjeként.
(A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatok függvényében a díjak darabszámát a későbbiekben megváltoztassa.)

ELBÍRÁLÁS MÓDJA
A pályaműveket a következő korosztályokban kerülnek elbírálásra:
- 13-15 évesek
- 16-18 évesek
- 19-23 évesek

Az értékeléseket a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület által felállított bírálóbizottság tagja végzik az alábbi szempontok alapján:
1. Tartalmi relevancia: Az értékelők értékelik a videó tartalmi relevanciáját és annak összefüggését a pályázat témájával vagy céljával. Fontos, hogy a videó világosan kifejezze, hogy hogyan kapcsolódik a pályázati célhoz.
2. Kreativitás és eredetiség: A pályázatok értékelői megfigyelik a videóban megjelenő kreatív megoldásokat és az eredetiséget. Az innovatív gondolatok és a kreatív prezentációk pozitív hatást gyakorolhatnak az értékelésre.
3. Üzenet átadása: Fontos, hogy a videó hatékonyan közvetítse az üzenetet vagy az információt, amit a pályázó meg kíván osztani. Az érthető és szuggesztív üzenetek általában előnyösek.
4. Technikai minőség: A videó technikai minősége is fontos szempont lehet. A jó minőségű hang és kép, a megfelelő fényviszonyok, a stabil kameraállvány és az esetleges vágások minősége mind hozzájárulhat a videó értékeléséhez.
5. Narratíva és szerkesztés: Az értékelők figyelik a videó narratíváját és szerkesztését. A jól felépített történet vagy struktúra és az összefüggő szerkesztés segíthetik a videó hatását.
6. Meggyőzőerő: Az értékelők azt is értékelhetik, hogy mennyire meggyőző és hatásos a videó. Az érzelmekkel és az érvekkel való megfelelő kommunikáció növelheti a videó hatékonyságát.
7. Időtartam: Az időkorlát betartása is fontos lehet. A túl hosszú vagy túl rövid videók elveszíthetik a nézők figyelmét.
8. Általános benyomás: Az értékelők általános benyomása és érzése is befolyásolhatja a végeredményt. A videónak pozitív és emlékezetes hatást kell gyakorolnia. (videó népszerűsége kedvelések száma - nem elsődleges).

BEKÜLDÉS
Az alkotásokat nagyfájlként a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület alábbi e-mail címére kell beküldeni.

KAPCSOLAT
Pályázati űrlap: https://www.msmke.net/index.php/letoltheto-dokumentumok
Beküldési határidő: 2024. szeptember 10.
Beküldési cím: info@msmke.net
Kapcsolat: https://www.msmke.net/#kapcsolat

A felhívás sajtószövege:
Magyar Speciális Mozgókép Egyesület pályázati felhívása

Készíts filmet a telóddal olyan fogyatékossággal élő személyről (elsősorban értelmi fogyatékossággal élőkre, Down-szindrómás személyekre és autizmus spektrumzavarral élőkre gondolunk), aki a közeledben lakik, vagy az osztályodba, iskoládba jár, vagy bármilyen módon kapcsolatba tudsz kerülni vele! A filmben mutasd be egy konkrét problémáját, nehézségét, amivel meg kell küzdenie (pl. nehezen tud kommunikálni a társaival, gondot okoznak neki olyan hétköznapi dolgok, mint a közlekedés, tanulás, étkezés, esetleg bántják, kirekesztik a többiek).

Ha általános-középiskolás, illetve egyetemista vagy, és úgy érzed, ebben a témában van mondanivalód, töltsd ki a pályázati űrlapot és küldd el a Magyar Speciális Mozgókép Egyesületnek, mi pedig feltöltjük a filmed a TikTok-ra!

Összdíjazás: 300 000 Ft, fődíj korosztályonként: 50 000 Ft, könyvjutalom, valamint 1 nap részvételi lehetőség filmforgatáson, vagy filmszinkronizáláson.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, minden befogadott mű bemutatásra kerül a X. Magyar Speciális Filmfesztivál kísérőfilmjeként.

Díjátadás a Filmfesztivál gálaestjén 2024. december 5.-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap, beküldési cím:
https://www.msmke.net/index.php/letoltheto-dokumentumok

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem