All electric society

Határidő
Érvényes
Pályázhat
középiskolások

All electric society


A FENNTARTHATÓ ÚJ VILÁG JÖVŐKÉPE: ALL ELECTRIC SOCIETY
PÁLYÁZAT A KLÍMASEMLEGES ÉS FENNTARTHATÓ JÖVŐT BIZTOSÍTÓ
ENERGIA FORRÁSOKRÓL ÉS ENERGIA RENDSZEREKRŐL

Nyerjen tudományos osztálykirándulás támogatást középiskolai osztálya részére egy hazai autógyár elektromos autó gyártó részlegébe akár 500 ezer forint összértékben!*
(*részletes leírás a "A pályázat díjazása" pontban)
A PHOENIX CONTACT Kereskedelmi Kft. pályázatot hirdet középiskolások részére a megújuló energiaforrások, a világ fenntartható és klímasemleges energiával történő ellátásának tanulmányozására, a téma osztályon belüli feldolgozására.
A FELADAT: A fenntarthatóság témakörben egy rendelkezésre bocsátott tematikus All Electric Society óra megtartása, teszt kitöltés az óra anyagából, valamint a diákok által rövid videós anyag/témába vágó vélemény/feldolgozás készítése. Az óra megtartásához számos segédanyagot biztosítunk, köztük egy 53 perces oktató videót.
Órai segédanyok letöltése:
https://dam-mdc.phoenixcontact.com/asset/156443151564/1b08d6fbea9d29468b8a6ef8cf597f6c/AES PhoenixContact középiskolái eloadasok.zip
Online oktató videó letöltése:
https://dam-mdc.phoenixcontact.com/asset/156443151564/e4d9338f910cb34dbea63ea7d3a624d6/AES
Online oktató videó:
AES fenntarthatóság regisztracio - PHOENIX CONTACT EVENTS
*A fenti linkeken található órai segédanyagok és az oktató videó a Phoenix Contact Kft. szellemi tulajdonát képezik, melyek pályázati regisztrációtól függetlenül bárki számára felhasználhatók oktatási célból, kizárólag a szerző (Phoenix Contact Kft.) feltüntetésével!

A Pályázat háttere:
Az All Electric Society jövőképe egy olyan világot rajzol elénk, amelyben a megújuló forrásokból nyert energia a kívánt mennyiségben és megfizethetően áll mind a gazdasági szereplők, mind a lakosság rendelkezésre. A megújuló energia következetes termelése és felhasználása mellett a fenntartható jövő kulcsát jelenti az energiaszükséglet csökkentése a hatékonysági intézkedésekkel, valamint az intelligens, hálózatba kötött és egymással kommunikáló rendszerek létrehozása is. A megújuló módon termelt energia szükség szerinti felhasználása érdekében az energiát felhasználó szektorok összehangolásához nélkülözhetetlen villamosítási, hálózatba kötési és automatizálási megoldásokra és technológiákra van szükség.
Ennek jegyében a Phoenix Contact Kft. 2023 őszén pályázatot hirdet Magyarország területén működő középiskolák részére. A pályázat célja, felhívni a figyelmet a környezetszennyező energiaforrások kimerülésére, a megújuló energiák fontosságára, bővíteni a tanulók tudását a digitális, intelligens energiatároló és - cserélő rendszerekről.
Várjuk mindazon középiskolás osztályok jelentkezését, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy 1/ a rendelkezésre bocsátott tematikus All Electric Society órát megtartják 2/ az óra után a diákok által sikeresen kitöltik az óra anyagából álló tesztet, valamint 3/ önállóan elkészítenek egy rövid, a témáról szóló videót (2-4 perces, akár telefonnal készült), ami keretében bemutatják, hogy hogyan képzelik a jövő energiaforrásait, a földön a jövő energiagazdálkodását a tanórán közösen feldolgozott anyag tükrében, vagy milyen gondolatokat, véleményt és kérdéseket fogalmazott meg az óra témája bennük.
A tanóra megtartásához a pedagógus részére előzetesen a téma megértését segítő videót, részletes tanórai vázlatot, tanóra prezentációt biztosítunk.
A pályázaton sikeresen részt vevő osztályok közül két osztály egy egynapos buszos tanulmányi kiránduláshoz nyer iskolai támogatást "A Pályázat díjazása" pont alatt leírtak szerint.

Pályázók köre:
- Magyarországon működő középiskolás osztályok.
- Az osztály a regisztrációt követően megkapja az óra megtartáshoz szükséges anyagokat, a felkészítő tanár videókat és a cég által, középiskolai tanár segítséggel előre kidolgozott óravázlatot.
- Egy osztály egy pályamunkával nevezhet.
- Pályázatban érvénytelen pályamű: ami személyiségi jogokat sért, vagy amennyiben a pályamű nem önálló mű (másnak szerzői joga van rá) vagy amennyiben a pályaműben szereplő, valamint abban szerzői jogokkal rendelkező (pl. szövegíró, operatőr) valamennyi diák törvényes képviselője a regisztrációs honlapról letöltött nyilatkozatot nem írja alá és nem egyezik bele a GDPR nyilatkozatba.

A pályázat tárgya:
- A megkapott óravázlat és segédanyagai által a diákok és a tanáruk a témát közösen feldolgozzák, akár a fenntarthatósági témakör jegyében.
- A feldolgozását követően az osztályból minimum 10 fő által, legalább 80%-os eredményességgel kitöltött online tudásfelmérő tesztet teljesítenek, amelynek tartalmát a pedagógusnak átadott részletes óravázlat 100%-ban tartalmazza.
Pályázati anyagként még kérjük, hogy az All Electric Society téma közös feldolgozását követően a diákok egy videóban fogalmazzák meg, hogy számukra mit jelent, hogyan képzelik a jövő energiaforrásait, a földön a jövő energiagazdálkodását a tanórán közösen feldolgozott anyag tükrében, vagy milyen gondolatokat, véleményt és kérdéseket fogalmazott meg az óra témája bennük. A videó sima telefonnal is elkészíthető és összevágható, nem professzionális anyag kell legyen - formailag szabadon fogalmazható meg, önálló animáció, videós montázs, interjú stb. Mérete: minimum 2, maximum 4 perces videó file feltöltése avi, mpeg, mp4, flash, mov formátumok egyikében, kizárólag fekvő formátumban.
A kiválasztott és díjazott pályamunkákat a Phoenix Contact Kft. weboldalán, social media oldalain (Facebook, Instagram, Linkedin), valamint saját ügyfelei számára küldött hírlevélben, marketing kommunikációjában felhasználhatja.A pályázatokban megjelenő esetleges személyes adatok kezelése érdekében a gyermekektől és szüleiktől adatkezelési hozzájárulást valamint nyertes pályázatok felhasználására vonatkozó hozzájárulást kérünk.
Az említett hozzájárulások letölthetők a regisztrációs honlapon (https://phoenixcontactevent.hu/aes_fenntarthatosag_regisztracio/). A hiánytalanul kitöltött nyilatkozatot a pályázat beküldő oldalon a pályázat beadásával egy időben kell feltölteni. Ennek hiányában a pályázat érvénytelennek minősül.

A pályázat időzítése, a beküldési feltétételei:
A regisztráció 2023. augusztus 28-án indul és október 27-éig tart. Ezen időszak alatt a regisztráció bármikor lehetséges. A regisztrációra
a https://phoenixcontactevent.hu/aes_fenntarthatosag_regisztracio/ oldalon keresztül van lehetőség, a regisztrációs űrlap kitöltése a pályázaton résztvevő osztály tanárának feladata.
A regisztrációt követően 3 munkanapon belül a megadott e-mailcímre eljuttatjuk a téma megértését segítő videókat, részletes tanórai vázlatot, prezentációt.
A pályázó a regisztráció során elfogadja az adatkezelési szabályzatot.
A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a pályázatra beérkező, kiválasztott és díjazásban részesülő pályamunkákat a későbbiekben a szerző feltüntetésével, külön díjazás nélkül részben vagy egészben felhasználja marketing célokra. Regisztrációra bármennyi osztálynak van lehetősége.
A pályázat tárgyát képező tesztek elvégzésének és a pályázati videó leadásának határideje 2023. november 15.
A pályázatra nevezési díj nincs.
A pályázati munkákat a kiíró által felkért céges bíráló bizottság fogja értékelni: az All Electric Society szellemiségét figyelembe vevő szakmai jelleg és eredetiség alapján.
A beérkezett, érvényesnek ítélt pályázatok közül az eredményhirdetés 2023. november 22- én történik, november 30-ig kiértesítjük a nyerteseket.
A nyerteseket a kiíró a megadott email címen értesíti.
Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további információra van szüksége, keresse a PHOENIX CONTACT Kereskedelmi Kft-t megbízott munkatársát az alábbi elérhetőségek egyikén: Kállai Annamária - email: akallai@phoenixcontact.com, Mobile: +36 20 494 8743

A pályázat díjazása:
- A pályázati feltételeket a megadott határidő lejáratáig, a kiírásnak megfelelően teljesítő osztályok pályázó tanárai közül, időrendi sorrendben az első 30 főt extra oktatói nyereménnyel (könyvutalvány) jutalmazzuk.
- A határidőre beküldött, hiánytalan pályázati anyagok közül a kiíró két nyertes osztályt választ ki céges zsűri segítségével, amelyek az alábbi iskolai támogatásban részesülnek:
- 1 napos, buszos kirándulás támogatása egy hazai autógyár elektromos autó gyártó
részlegébe, ahol egy, a kiíró által szervezett, vezetett látogatáson vesz részt az osztály, pedagógus kísérettel együtt maximum 35 főig.
- A busz bérlésének költségét a kiíró 400 000 Ft összegig támogatja, számla ellenében.
- A látogatást követően egy előre lerendelt ebédmeghívás.
- A nyeremény lehívási határideje 2024. június 15.
- Az első 30 érvényes pályázati anyagot leadó osztály pedagógusa köszönetként 10 000 forint értékű könyvutalványban részesül.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem