Beca Colombia ösztöndíjprogram

Határidő
Érvényes
Kiíró
ICETEX
Pályázhat
 külföldi állampolgárságú személyeknek szól, akik nem rendelkeznek kettős (kolumbiai) állampolgársággal, valamint akik nem Kolumbiában élnek

Beca Colombia ösztöndíjprogram


BECA COLOMBIA ÖSZTÖNDÍJPROGRAM KOLUMBIÁBA

Tanulmányi kreditek és nemzetközi együttműködési ösztöndíjak formájában az alacsonyabb gazdasági lehetőségekkel, ugyanakkor jó tanulmányi eredménnyel rendelkező lakosságot támogatják.

Az ICETEX, mint a kolumbiai állam felsőoktatást támogató intézménye tanulmányi kreditek és nemzetközi együttműködési ösztöndíjak nyújtása révén támogatja az alacsonyabb gazdasági lehetőségekkel, ugyanakkor jó tanulmányi eredménnyel rendelkező lakosságot a Beca Colombia ösztöndíjprogram keretében.

A 12 hónapos ösztöndíjprogram olyan külföldi állampolgárságú személyeknek szól, akik nem rendelkeznek kettős (kolumbiai) állampolgársággal, valamint akik nem Kolumbiában élnek. Nem voltak kedvezményezettjei ugyanezen program korábbi felhívásainak, és akik szakképesítéssel vagy alapdiplomával rendelkeznek, illetve általános tanulmányi átlaguk a kolumbiai skálán legalább a 4,0-t eléri.

Az ösztöndíjprogram kétféle pályázási lehetőséget biztosít:
1. spanyol nyelven beszélő külföldiek számára posztgraduális tanulmányok, valamint szakirányú mester- és doktori képzések állami és magán kolumbiai felsőoktatási intézményekben

2. spanyolul nem beszélő, illetve a nyelv megerősítését igénylő külföldiek számára külön is biztosítottak a posztgraduális tanulmányok, valamint szakirányú mester- és doktori képzések állami és magán kolumbiai felsőoktatási intézményekben

Az ösztöndíjprogramhoz tartozó legfontosabb előírások, kötelezettségek:
- a program befejezéséig, ICETEX-ösztöndíjas státuszban nem köthető munkaszerződés semmilyen formában
- min.4,0 tanulmányi átlag teljesítése, ennek hiányában az ICETEX véglegesen felfüggesztheti a folyósítást
- negyedévenkénti jelentéstétel a tanulmányai előrehaladtáról, amennyiben a jelentéseket nem nyújtják be a meghatározott időpontokban az ICETEX ideiglenes felfüggeszti az ösztöndíj folyósítását.

Ha az ösztöndíjas egy vagy több ösztöndíj-követelményt nem teljesít, az ösztöndíjat, valamint a hozzá kapcsolódó vízumot felfüggesztik, és azonnal vissza kell utaznia az országába.

Ahhoz, hogy az ösztöndíjak kifizetésre kerüljenek, a pályázatot elnyerőnek takarékszámlát kell nyitnia Kolumbiában. A pénzintézet által kiállított igazolást a számlaszám és az azonosító szám (külföldi igazolvány) feltüntetésével be kell nyújtania az ICETEX Nemzetközi Kapcsolatok Irodájához. A támogatás kifizetése az ösztöndíjas tanulmányi programjának kezdő időpontjához igazodik.

Az ösztöndíj feltételeiről, a pályázati eljárásról és a tanulmányi ajánlatok listájáról szóló dokumenumok az adott nyelvre kattintva elérhetőek: spanyol, angol és francia nyelven található.

Minden pályázatot legkésőbb 2023. június 12-ig kell benyújtani az ICETEX platformon.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem