EIT Culture & Creativity

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Horizont Európa program társult tagjai

MEGJELENTEK AZ EIT CULTURE & CREATIVITY ELSŐ PÁLYÁZATAI
A felsőoktatást, a vállalkozásalapítást és a társadalmi innováció területét érintő felhívások részleteiről április 20-án online tájékoztatót szervez az Egyetemi Stratégiai Iroda.
Az EIT Culture & Creativity – amelynek az ELTE az egyetlen hazai alapító tagja – közzétette első nyílt pályázati felhívásait. A közösség olyan javaslatokat vár, amelyek erősítik a vállalkozói kedvet és innovációs kapacitást, valamint hozzájárulnak az európai kulturális és kreatív ipar versenyképességének növeléséhez.
A pályázatok részleteiről április 20-án 10:30-kor online (MS Teams) tájékoztatót szervez az Egyetemi Stratégiai Iroda.
A közösség stratégiai céljait támogató felhívások hozzájárulhatnak Európa zöld, digitális és társadalmi átalakulásához. A globális kihívásokat célzó kiírásokra 10,45 millió eurónyi támogatás áll rendelkezésre 2024-ben. A nemrégiben megjelent pályázati felhívások a felsőoktatás, a vállalkozásalapítás és a társadalmi innováció területén is tartalmaznak projektlehetőségeket, valamint olyan innovációs projekteket támogatnak, amelyek kereskedelmi-hasznosítási tervvel rendelkeznek.
AZ EIT CULTURE & CREATIVITY ELSŐ ÖT FELHÍVÁSA:
- Talent Scaler
Cél: az EIT védjegyét viselő új, a CCSI-szektort (Cultural and Creative Sectors and Industries) támogató transzdiszciplináris mesterképzési programok és modulok kidolgozása / átdolgozása
- Skills Fitter
Cél: life-long learning kurzusok kidolgozása a CCSI-szektor (Cultural and Creative Sectors and Industries) szakembereinek öt kulcsterületen (digitális eszközök használata, adatalapú megoldások, üzleti és pénzügyi készségek, fenntartható fejlődés, design thinking)
- Breakthrough Lab
Cél: olyan innovációs tevékenységek támogatása, amelyek globális kihívások megoldását célozzák több területen (audiovizuális és média szektor, építészet, divat és textil, formatervezés, kulturális örökség vagy egyéb, nem megnevezett fókuszterület)
- Venture Factory
Cél: inkubátor- és üzletfejlesztési programok támogatása (fókuszban a RIS-országok, köztük Magyarország)
- Community Catalyser
Cél: kultúraalapú társadalmi innovációs projektek (helyi közösségek társadalmi és kulturális kohéziójának megerősítése) támogatása, amelyek hozzájárulnak Európa zöld, digitális és társadalmi átalakulásához
A pályázati rendszert április 17-én nyitják meg, a pályázatok benyújtási határideje: május 31.
Az EIT Culture & Creativity ELTE-s részvételét az Egyetemi Stratégiai Iroda koordinálja, kérik, hogy az érdeklődők a pályázat benyújtását megelőzően jelentkezzenek a strategia@rk.elte.hu e-mail-címen.
https://www.elte.hu/content/megjelentek-az-eit-culture-creativity-elso-palyazatai.t.27939

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem