Hálózati integrált energiatárolási beruházások támogatása / 2022/MA/ETÁROLÁS/01

Határidő
Érvényes
Pályázhat
kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: MEKH) által kiadott villamos energia átviteli-hálózati engedéllyel (továbbiakban: TSO) vagy elosztói-hálózati engedéllyel (továbbiakban: DSO) rendelkező jogi személyek

Hálózati integrált energiatárolási beruházások támogatása / 2022/MA/ETÁROLÁS/01


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pályázati felhívás címe: HÁLÓZATI INTEGRÁLT ENERGIATÁROLÁSI BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA
Pályázati felhívás azonosító száma: 2022/MA/ETÁROLÁS/01

A "HÁLÓZATI INTEGRÁLT ENERGIATÁROLÁSI BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA" című pályázati felhívás célja az energiaszektor zöldítése és versenyképesebbé tétele a Nemzeti Energia- és Klímaterv céljainak megfelelően, a tevékenységek pénzügyi kockázatainak megosztása érdekében vissza nem térítendő támogatás formájában, a rendelkezésre álló forrás erejéig.

Cél:
Országosan legalább 33 MW/66 MWh effektív kapacitású villamos energia tároló telepítése az átviteli- és elosztóhálózati engedélyeseknél integrált hálózati elemként.

Várható hatások:
az ellátásbiztonság növekszik;
a megújuló alapú energiatermelés rendszerintegrációja növekszik;
klímabarát megoldás alakul ki, amely jó alternatívája a hagyományos szabályozó eszközöknek.
A pályázati felhívásban kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: MEKH) által kiadott villamos energia átviteli-hálózati engedéllyel (továbbiakban: TSO) vagy elosztói-hálózati engedéllyel (továbbiakban: DSO) rendelkező jogi személyek nyújthatnak be pályázatot.
A 33 milliárd forint keretösszegű pályázat vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány és az energiahatékonyság javítását célzó Modernizációs Alap közös finanszírozásában.
Pályázat benyújtási határideje: 2022. október 3.
A pályázati konstrukció megvalósítása során a NFFKÜ-Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. jár el Támogatóként.
A pályázattal kapcsolatban felmerült kérdések e-mailben az alábbi elektronikus elérhetőségen nyújthatók be: etarolas@nffku.hu. Felhívjuk a kedves Pályázók figyelmét, hogy kizárólag a benyújtási határidő lejártát megelőzően legalább 10 nappal megküldött kérdések megválaszolását garantáljuk. A benyújtott kérdések és válaszok rendszeresen frissítésre kerülnek a holnapon.

Az online pályázatkezelő felület az alábbi linken érhető el: 
https://radix.nffku.hu/PalyazatiKiirasok

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem