Intézményi Program Pályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
olyan kiskorú és sportoló gyermekek lehetnek, akik olyan Intézménybe (iskola, óvoda, nonprofit szervezet, sportegyesület, sport klub, egészségügyi intézmény, szociális intézmény, alapítvány) járnak, ahol - a gyermekek vagy az Intézmény szociálisan hátrányos helyzeténél fogva - bizonyos sportfelszerelések vagy szolgáltatások beszerzése, illetve sport rendezvények megszervezése és lebonyolítása anyagi akadályokba ütközik

Intézményi Program Pályázat


A Szabados Boys Alapítvány célja a szociálisan vagy egészségügyi szempontból rászoruló kiskorú gyermekek (illetve az őket ellátó és segítő intézmények) támogatása sportprogramok szervezésével, sport-rehabilitáció elősegítésével, sporteszközökkel, felszerelésekkel és tanácsadással. Olyan fejlesztő, sport- vagy orvosi eszközök beszerzésében segítünk, amelyekhez egyébként nem jutnának hozzá a gyermekek, és olyan programok szervezésében gondolkodunk, amely másként nem valósulna meg. Az alapítvány évente ír ki pályázatokat, amelyekre magánszemélyek (Hős pályázatok, maximum 5 nyertes) és intézmények (Program pályázatok, maximum 2 nyertes) jelentkezhetnek.

Általános szabályok
Az Alapítvány nem nyújt anyagi támogatást közvetlenül a pályázatok nyertesei felé, csak és kizárólag természetben biztosít támogatást. A nyertesek a pályázatukban megjelölt felszereléseket, eszközöket és szolgáltatásokat úgy kapják meg, hogy azt az Alapítvány szerzi be, ill. rendeli meg a számukra. A Program pályázat kapcsán elnyert rendezvények szervezési és catering költségeit is az Alapítvány egyenlíti ki, közvetlenül a szolgáltatók felé. Kivételes esetben, az Alapítvány kuratóriuma dönthet arról, hogy a támogatás részben vagy egészben anyagi támogatásként kerüljön átadásra. Aki a 2021-2022-es pályázati körben már kapott támogatást a Szabados Boys Alapítványtól az a 2023-as pályázati körben nem adhat be pályázatot, csak ezt követően.

Jogosultak köre
A Program pályázat végső nyertesei csak és kizárólag olyan kiskorú és sportoló gyermekek lehetnek, akik olyan Intézménybe (iskola, óvoda, nonprofit szervezet, sportegyesület, sport klub, egészségügyi intézmény, szociális intézmény, alapítvány) járnak, ahol - a gyermekek vagy az Intézmény szociálisan hátrányos helyzeténél fogva - bizonyos sportfelszerelések vagy szolgáltatások beszerzése, illetve sport rendezvények megszervezése és lebonyolítása anyagi akadályokba ütközik. Sport rendezvénynek minősülnek a sportnap(ok) szervezése, a rekord kísérletek, a sportolókkal való találkozások, sportesemények meglátogatása, sport táborok szervezése, egészségügyi tanácsadói napok szervezése, egészséges életmóddal kapcsolatos események szervezése, sport kiállítások szervezése és lebonyolítása, sport ereklyék aukciója. A pályázatokat a fent megjelölt intézmények vezetői nyújthatják be. Program nyertesként a pályázatban feltüntetett Intézmény lesz megjelenítve.

A pályázatok kötelező tartalmi elemei
PROGRAM PÁLYÁZAT:
- A pályázatot benyújtó Intézmény neve, címe, adószáma, elérhetőségei (telefonszám, e-mail, honlap)
- A pályázatot benyújtó Intézmény vezetőjének neve, elérhetőségei (telefonszám, e-mail)
- Az Intézmény tevékenységének rövid bemutatása (története, aktuális helyzete, az ellátott/foglalkoztatott gyermekek köre)
- Az Intézményben foglalkoztatott gyermekek hátrányos helyzetével kapcsolatos információk (történet, aktuális státusz, jövőbeni kilátásai, a hátrányos helyzet okai)
- A pályázat céljaként megjelölt
- eszközök, felszerelések és szolgáltatások neve, mennyisége és típusa és/vagy
- a megrendezni kívánt sportrendezvény részletei
- Az Intézmény által ellátott gyermekek sport kapcsolódásának információi: sportágak, eredményeik, korosztályok, jövőbeni terveik
- Az Intézmény jövőbeni tervei, ha elnyeri a támogatást és sikeres a rendezvény lebonyolítása vagy az eszközök beszerzése
- Indoklás, hogy az Intézmény vezetője szerint az Intézmény miért érdemes a pályázatra
- Adatkezelési nyilatkozat és hozzájárulás
- A pályázati anyag hossza maximum 3 oldal

Elnyerhető támogatási összegek
PROGRAM PÁLYÁZAT: maximum br. 500 000 Ft/nyertes (maximum ötszázezer forint/nyertes, max. 2 Intézmény)
Folyamat

PÁLYÁZATBENYÚJTÁSI HATÁRIDŐK
- Program pályázat: 2023. szeptember 30.
EREDMÉNYHIRDETÉSI HATÁRIDŐK
- Program pályázat: 2023. október 31.
Az Alapítvány a nyerteseket írásban (e-mail) és telefonon is értesíti a fenti határidőig. Az Alapítvány írásban (e-mail) azon pályázókat is értesíti a fenti határidőig, akik esetleg nem nyertek el támogatást. Az Alapítvány a nyertesek névsorát feltünteti a honlapján és a social média felületein is. Ha egy nyertes nem szeretne szerepelni ezeken a felületeken, akkor kérjük az eredményhirdetést követő 2 napon belül jelezze ezirányú szándékát írásban (e-mail) az Alapítvány részére.

MEGVALÓSÍTÁSI HATÁRIDŐK
Program pályázat: 2024. március 31.

A KIÉRTÉKELÉS SZEMPONTRENDSZERE
A pályázatonként elérhető maximális pontszám: 100 pont. Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai egyénileg és pontozással értékelik a pályázatokat. Azonos pontszám esetén a Kuratórium elnöke dönt a pályázatok között.

A pontozási rendszer felépítése:
- a pályázat tartalmi kellékei: 0-10 pont
- a pályázó rászorultsági (egészségügyi vagy szociális) helyzete: 0-30 pont
- a támogatás hosszú távú hatásai a pályázóra: 0-30 pont
- a pályázat megvalósíthatósága: 0-10 pont
- a Kuratóriumi tagok szubjektív értékelése: 0-20 pont

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI FOLYAMATA
A pályázati dokumentációt egy körben, teljes körűen, e-mailben becsatolva (ahol szükséges scannelve) a hello@szabadosboys.hu címre kell beküldeni, legkésőbb a fent feltüntetett határidőkig. Az Alapítvány fenntartja a jogot, hogy hiánypótlásra szólítsa fel a pályázót. Hiánypótlásra csak és kizárólag az eredeti határidőig van lehetőség. A pályázó a pályázat benyújtásával egyidejűleg elfogadja az Alapítvány honlapján feltüntetett és vonatkozó adatvédelmi tájékoztatót.
https://szabadosboys.hu/intezmenyi-program-palyazat/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem