Kazinczy Ferenc könyvpályázat, 2023

Határidő
Érvényes
Kategória
Közművelődés
Pályázhat
intézmények (könyvtárak, alapítványok, oktatási intézmények, ill. fenntartójuk)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Kazinczy Ferenc könyvpályázat, 2023

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki intézmények részére
50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar könyvtárak ellátása színvonalas kiadványokkal és a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. A TINTA Könyvkiadó kiadványai híven tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünket. Ezek a könyvek, szótárak, munkafüzetek hozzájárulnak az anyanyelvi kompetencia fejlesztéséhez, segítséget nyújtanak a szabatos, helyes nyelvhasználathoz. A kétnyelvű szótárak hatékonyan támogatják az idegen nyelvek gyors elsajátítását. A kiadványok szerzői széles körben elismert szakemberek: egyetemek, akadémiai kutatóhelyek munkatársai. A szótárak összeállítói a legújabb módszerekkel vizsgálják nyelvünket és foglalják szótárakba gazdag szókincsünket. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája
1. Jókai-enciklopédia 2. Magyar nyelvtan 3. Mit jelent? Diákszótár 4. Meseszótár 5. Közmondások 6. Szinonimák 7. Nevek és napok (Reprint kiadás) 8. Márkanevek: marketing és nyelvészet határán (Újdonság) 9. A nyelvész emberközelből 10. A nyelvtudomány alapelvei 11. Angol és amerikai közmondások gyakorlókönyve (Újdonság) 12. Magyar–angol történelmi, országismereti szótár 1-2. (Újdonság) 13. Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv I. 14. Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv II. 15. Német nyelvtani összefoglaló 16. Olasz–magyar kifejezések szótára 17. Francia társalgási zsebkönyv 18. Spanyol társalgási zsebkönyv 19. A boldogság titka 20. Gyakorlati kereszténység 21. Legyőzöm a diszlexiát! 22. Megelőzöm a számolási zavart! 23. Anyanyelvi felmérők az 5. évfolyam számára 24. Anyanyelvi felmérők a 6. évfolyam számára 25. Anyanyelvi felmérők a 7. évfolyam számára 26. Anyanyelvi felmérők a 8. évfolyam számára 27. Anyanyelvi felmérők a 9–10. évfolyam számára 28. Anyanyelvi felmérők a 11–12. évfolyam számára 29. Nyelvművelő munkafüzet 2. (Újdonság) 30. Szókincsbővítő munkafüzet 31. Szólások és közmondások munkafüzet 32. Vajda János huszonöt legszebb verse 33. Vörösmarty Mihály huszonöt legszebb verse (Újdonság) 34. Petőfi Sándor összes költeményei (Újdonság) 35. Növények természetrajza képekben (Újdonság) 36. Magyar mythológia (Újdonság)

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak a kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A Kazinczy Ferenc könyvpályázaton intézmények (könyvtárak, alapítványok, oktatási intézmények, ill. fenntartójuk) vehetnek részt.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy pályázó 20 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 20 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Kazinczy Ferenc könyvpályázatra 2023. május 2-től 2023. június 9-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázó intézmény a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül a pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot e-mailben eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2023. június 30-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A könyvekkel együtt küldött számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető a www.tinta.hu honlapról.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem