Stádium-Díj 2024

Határidő
Érvényes
Kategória
DíjOktatás
Pályázhat
Intézmények
Pályázhat
magyar általános és középiskolák

Felhívás a Kárpát-medencében működő magyar általános és középiskolák részére

Stádium-Díj 2024

TI VAGYTOK A SZÉCHENYI ÖRÖKSÉG ŐRZŐI

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közös együttműködésében 2018 év végén megalapította a Stádium-díjat. Az idén hetedik alkalommal meghirdetett Stádium - díj pályázat a Kárpát-medencében működő magyar anyanyelvű általános iskolák és középiskolai tanintézmények diákságát fogja össze a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében.

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.
A díj adományozására a Kárpát-medencében működő magyar anyanyelvű oktatást folytató általános iskolák és középiskolák diáksága tehet javaslatot.

A részvétel menete:
Az iskolák részvételi szándékukat (regisztráció) a program meghirdetésétől jelezhetik, az erre a célra készült online felületen 2024. szeptember 15-ig. A jelöltállítás a regisztráció visszaigazolása után azonnal lehetséges egy online űrlap segítségével (jelölés), a közzététel és a szavazás indítása a jelölés beérkezésének sorrendjében, a feldolgozást követően folyamatos lesz.

Kérünk minden jelöltről egy portrét, illetve az ajánlást, bemutatást (word dokumentumban, 15 sorban megfogalmazva) a stadium@szechenyicsalad.hu email címre, a jelöléssel egy időben megküldeni, amelyeket a szechenyicsalad.hu weboldalra feltöltünk, a szavazásra itt lesz lehetőség, ahol kategóriánként tesszük közzé a jelöltek adatait.

Minden iskola annyi jelöltet állíthat, amennyiért kampányolni is tud. A jelölteket a diákoknak kell népszerűsítenie. Ehhez kapcsolódó írásaikat, kisfilmjeiket, kortes-beszédeiket, interjúikat a Széchenyi-család megjelenteti a honlapján és a Stádium Magazin online felületén.
Az iskolák regisztrációján és a jelöltállításnak a határideje szeptember 15.
Regisztrálni lehet a Széchenyi-család honlapján is.
2024. augusztus 26 és 28 között rendezzük meg a Stádium-tábort, melynek az Erdélyi Gyülekezet ad otthont, Budapesten, a Reménység Szigetén, része lesz egy Tudományos Diákkonferencia is.
A Stádium-díj szavazatok leadása elektronikusan, szeptember 21-től október 31-ig lehetséges.
A Stádium díjkiosztó és rendezvénysorozat záróünnepségére a Gróf Széchenyi István által alapított Magyar Tudományos Akadémia dísztermében kerül sor november 15 -én. Az intézmény a Stádium - díj egyik fő támogatója.

A kapcsolódó időpontok sorrendben:
Regisztrációs határidő 2024. szeptember 15.
Jelöltek leadási határideje: 2024. szeptember 15.
Jelöltek közzététele: 2024. szeptember 21.
Jelöltek szavazás indítása: 2024. szeptember 21.
Támogatók gyűjtése - "korteshadjárat"
Szavazás lezárása 2024. október 31. 24.00 óra
Eredmény nyilvánossá tétele: 2024 november 10.
Stádium díj átadásának tervezett időpontja: 2024 november 15.
https://stadiummagazin.hu/mar-varjuk-a-jelolteket-az-idei-stadium-dijra-2024/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem