A jövő zöld generációjáért díj 2023

Határidő
Érvényes
Kategória
DíjOktatás
Pályázhat
közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak

A jövő zöld generációjáért díj 2023


- pályázat pedagógusok számára a környezetvédelmi világnap alkalmából

Környezetvédelmi pályázatot indít a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából.

Azoknak a környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusoknak szeretnénk elismerést nyújtani, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén. Akik munkájukkal, életszemléletükkel a diákjaik számára a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik és ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják a fiatalokat.

Hisszük, hogy a pedagógusokok erkölcsi támogatása és teljesítményük elismerése számunkra kötelesség, amely által megismerheti a hazai, környezetvédelmi oktatás-nevelésben kiemelkedő szakembereket a társadalom széles köre.
Tudjuk, hogy a tanárok ajtót nyitnak a tudás, a párbeszéd és a közösségépítés felé. Úgy segítenek naponta a diákoknak a kihívásokkal teli világban megfelelni, hogy ők is számos feladatot oldanak meg. Tekintettel arra, hogy az ő kezeik között formálódó, jövő generációnak várhatóan olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket ma és itt szükséges megszerezniük, a pedagógusok szerepe a fenntarthatósági törekvések megvalósításában kulcsfontosságú.

Az első három díjazott 100 000 Ft, 75 000 Ft és 50 000 Ft díjazásban részesül, illetve az iskola, ahol tanít ingyen környezetvédelmi/szemléletformáló előadást vehet igénybe a Zöld Követ Egyesület megvalósításában. A pályázatban résztvevő összes pedagógus iskolája részt vesz egy sorsoláson is, ahol egy 150 000 ft értékű környezetvédelmi fejlődést biztosító tárgyi eszközt sorsolunk ki. Emellett várjuk a cégek felajánlásait is, akik fontosnak tartják a fenntartható fejlődést és szeretnék az ebben dolgozó pedagógusokat elismerni és segíteni. Ők különdíjat ajánlhatnak fel és adhatnak át a pályázat keretein belül.

A pályázatokat 2023. 10. 10 -ig várjuk a https://ficsak.hu/zold-jovoert-pedagogus-dij-2023/ weboldalon, ahol a pályázati feltételek is megtalálhatóak. 2023. 10. 21-én, a Földünkért Világnapon lesz az eredményhirdetés.
Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!

Bővebb információ:
Király Nóra, FICSAK alapító
+36 30 655 1100,
info@ficsak.hu
www.ficsak.hu

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem