Ablakon Bedobott Pénz és Zöld Iroda Program 2023

Határidő
Érvényes
Kategória
Környezetvédelem
Pályázhat
Nagyvállalat: ≥ 250 fő alkalmazotti létszám és > 50 millió € éves nettó árbevétel vagy > 43 millió € éves mérlegfőösszeg Középvállalkozás: 50-249 fő közötti alkalmazotti létszám és ≤ 50 millió € éves nettó árbevétel vagy ≤ 43 millió € éves mérlegfőösszeg Kisvállalkozás: 10-49 fő közötti alkalmazotti létszám, ≤ 10 millió € éves nettó árbevétel vagy ≤ 10 millió € éves mérlegfőösszeg Mikrovállalkozás: < 10 fő alkalmazotti létszám, ≤ 2 millió € éves nettó árbevétel vagy ≤ 2 millió € éves mérlegfőösszeg Nagy nonprofit szervezet/intézmény: ≥ 150 fő alkalmazotti létszám Közepes nonprofit szervezet/intézmény: 25-149 fő közötti alkalmazotti létszám Kis nonprofit szervezet/intézmény: < 24 fő alkalmazotti létszám

Ablakon Bedobott Pénz és Zöld Iroda Program 2023


Mutassa be és mérettesse meg vállalata/szervezete környezeti teljesítményét és intézkedéseit az elmúlt 5 évből!
Két területen méretheti meg a vállalatot/szervezetet:
- megtakarítás környezetvédelemmel: Ablakon Bedobott Pénz - Környezeti Megtakarítási Díjak
- környezet és emberbarát irodák és rendezvények: Zöld Iroda és Zöld Rendezvény kategóriákban.
Vállalata jeleskedik a fenti területeken? Induljon el a megmérettetésen és érdemelje ki a díjak egyikét!

Jelentkezés
Jelentkezni elsőként egy kapcsolattartói regisztrációval lehet, majd a részvételi szándéknyilatkozat kitöltésével.
A szándéknyilatkozatot a palyazat@kovet.hu e-mailcímre kell eljuttatni, 2023. június 16-ig.
A KÖVET munkatársai webinárral és online konzultációs lehetőséggel segítik a pályázatok elkészítését.
A kapcsolattartói regisztráció nem von maga után díjfizetési kötelezettséget.

Vállalati/szervezeti kategóriák
Nagyvállalat: ≥ 250 fő alkalmazotti létszám és > 50 millió euró éves nettó árbevétel vagy > 43 millió euró éves mérlegfőösszeg
Középvállalkozás: 50-249 fő közötti alkalmazotti létszám és ≤ 50 millió euró éves nettó árbevétel vagy ≤ 43 millió euró éves mérlegfőösszeg
Kisvállalkozás: 10-49 fő közötti alkalmazotti létszám, ≤ 10 millió euró éves nettó árbevétel vagy ≤ 10 millió euró éves mérlegfőösszeg
Mikrovállalkozás: < 10 fő alkalmazotti létszám, ≤ 2 millió euró éves nettó árbevétel vagy ≤ 2 millió euró éves mérlegfőösszeg
Nagy nonprofit szervezet/intézmény: ≥ 150 fő alkalmazotti létszám
Közepes nonprofit szervezet/intézmény: 25-149 fő közötti alkalmazotti létszám
Kis nonprofit szervezet/intézmény: < 24 fő alkalmazotti létszám

Kedvezmények
A részvételi díjakból kedvezményt biztosítunk:
- KÖVET - tagvállalatok számára 30% kedvezmény,
- A szakmai partnerszervezetek tagjai 15% kedvezményben részesülnek. Szakmai partnereink: Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, KSZGYSZ, Effekteam, IPOSZ, SKIK, további szakmai partnerek felkérés alatt.
- A második kategóriában 30% kedvezmény a részvételi díjból.
- A kedvezmények közül csak egy vehető igénybe!

Miért érdemes csatlakozni?
- Bemutathatja a vállalat/szervezet környezetvédelmi intézkedéseit, programját.
- A pályázati anyagban bemutatott intézkedések és programok hitelességét a KÖVET szakértői helyszíni audit során ellenőrzik.
- A legkiválóbb intézkedéseket, programokat a szakmai zsűri díjakkal jutalmazza. A díjakat ünnepélyes keretek közt, a 2023. november 14-éra tervezett 28. KÖVET Konferencia és Díjátadó ünnepség keretein belül vehetik át a díjazott szervezetek képviselői.
- A díjazott szervezetek sikeres intézkedéseikkel tovább juthatnak az Európai Üzleti Díj a Környezetért (European Business Awards for the Environment) elnevezésű nemzetközi versenyre. A KÖVET Egyesület tagja az Országzsűrinek.
- A benyújtott intézkedések és programok a KÖVET honlapján jelennek meg, a díjazott intézkedések és programok a Lépések szaklap különszámában nyomtatva 2023 őszén és a sajtóközleményekben is megjelennek.
- A Programról és a díjazott intézkedésekről a program médiatámogatói és szakmai partnerei beszámolnak.

A szakmai zsűri tagjai:
- Baka Éva főtitkár, KÖVET Egyesület
- Fertetics Mandy ügyvezető, Alternate Kft.
- Hankó Gergely ügyvezető igazgató, KSZGYSZ
- további zsűritagok felkérés alatt

14. Ablakon Bedobott Pénz - Környezeti Megtakarítási Díjak
Megvalósult szervezeténél az elmúlt 5 évben olyan környezetvédelmi, energetikai intézkedés, amely egyben gazdasági hasznot is hozott? Csatlakozzon programunkhoz, mutassa be fejlesztését és nyerje el a 2023-as Környezeti Megtakarítási díjak egyikét!

A programról
Az Ablakon Bedobott Pénz (ABP) Program keretében a KÖVET Egyesület 2002 óta gyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is előnyösek. Esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket.
A KÖVET Egyesület 2023-ban 14. alkalommal szervezi meg az Ablakon Bedobott Pénz Programot. A résztvevő szervezetek kétoldalas esettanulmányban mutatják be az elmúlt években sikeresen megvalósított intézkedéseiket, azok megtérülési idejét, környezeti megtakarítási eredményeit. Az esettanulmányokat a www.kovet.hu oldalon található online adatbázisban gyűjtik a szervezők, a díjazott intézkedések a LÉPÉSEK szaklap különszámában jelennek meg 2023 novemberében.

Részvételi feltételek
A programra olyan 5 éven belül megvalósult környezetvédelmi beruházásokkal, intézkedésekkel lehet jelentkezni, melyek gazdaságilag megtérülnek. A jelentkezés feltétele, hogy a fejlesztéseket bemutató, részletes adatok rendelkezésre álljanak (számszerűsített környezeti javulás, beruházási költség, éves működtetési költség, éves megtakarítás és megtérülési idő).
A benyújtott intézkedéseknek minden esetben már megvalósult, működő és pénzügyileg megtérülő fejlesztéseknek kell lenniük, de a megtérülés a program jelentkezési határidején is túlnyúlhat. A jelentkezők szervezetenként legfeljebb 5 különböző intézkedéssel vehetnek részt a programban. Lehetőség van arra is, hogy két vállalat vagy szervezet közösen megvalósított fejlesztését, közös esettanulmányban mutassa be.
A KÖVET szakértői az intézkedéseket auditálják, majd független, szakmai zsűri dönt, kik kapják a 2023-as Környezeti Megtakarítás Díjakat.

Díjak
- A legszebb mosott gyümölcs tálban: ráfordítást nem igénylő vagy azonnal megtérülő intézkedések.
- A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs: három éven belül megtérülő beruházások.
- A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások.
- Karbon-megtakarítás különdíj: a legnagyobb CO2 egyenérték kibocsátás-csökkentést eredményező intézkedés.
Zöld Iroda/Zöld Rendezvény pályázat
Megmutatná, mennyire anyag- és energiatakarékos az irodája? Rendezvényei során érvényesíti a zöld szempontokat? Munkatársai "zöld szemüvegben" végzik a munkájukat?

A pályázatról
Jelentkezzen a 2023-as Zöld Iroda/Zöld Rendezvény pályázatra, melynek célja a környezet- és emberbarát irodák és rendezvények kialakítása, környezeti terhelésének csökkentése, az alkalmazottak környezettudatosságának erősítése.

Miért érdemes részt venni a pályázatban?
- A pályázat keretet ad a munkahelyi zöld törekvéseknek
- Jó gyakorlatokat, ötleteket adhat és kaphat az irodai zöldítéshez
- Munkatársak környezeti tudatossága, elkötelezettsége fejleszthető
- Más szervezetekkel való megmérettetés motiváló tényező lehet
- Szervezete elnyerheti a Zöld Iroda/Zöld Rendezvény Díjak egyikét
- Nyomon követheti zöld intézkedései hatását
- Bemutathatja az otthoni munkavégzés megoldásait

Részvételi feltételek
A pályázatra jelentkezők esettanulmány formájában mutatják be az elmúlt 5 évben megvalósított irodai környezetvédelmi, zöld intézkedéseiket és azok hatását, eredményeit. A legeredményesebb, legkreatívabb és a munkatársak legnagyobb arányát mozgósító intézkedéseket a szakmai zsűri díjakkal jutalmazza.

Díjak
- 2023 Legzöldebb Irodája Díj nonprofit/intézmény
- 2023 Legzöldebb Irodája Díj kis, közepes és nagy iroda kategóriában
- 2023 Legzöldebb Rendezvény Díj
További információ:
Biró Imola, kommunikációs vezető, KÖVET Egyesület
E-mail: biro@kovet.hu, Tel: +36 20 317-2389 www.kovet.hu
https://kovet.hu/ablakon-bedobott-penz-zold-iroda-program-2023/
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem