Álom iskolám - Művészeti pályázat 2022

Határidő
Érvényes
Pályázhat
I. 1-4. osztály, II. 5-8. osztály, III. 9-12. osztály, pályázhattok egyénileg, barátaitokkal egy csapatban, de akár osztályok is

Álom iskolám - Művészeti pályázat 2022.


Az Emberi Jogi Nevelők Hálózata "Álom iskolám" címmel művészeti pályázatot hirdet általános és középiskolás tanulók részére.

Gondoljátok végig, milyen lenne az Álom iskolátok, ahol jól éreznétek magatokat, ahol mindenkire nézve érvényesülnének az emberi jogok, illetve gyermeki jogok (az alapvető polgári, kulturális, gazdasági, politikai és szociális jogok), amelyek megilletnek minden embert, fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül!

Gondolatébresztőül az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának legfontosabb elemei:
- jog az élethez, szabadsághoz és biztonsághoz;
- jog a művelődéshez;
- jog a kulturális életben való részvételhez;
- jog a magántulajdonhoz;
- védelem a kínzás, a kegyetlen, embertelen bánásmód és büntetés elől;
- a gondolat, lelkiismeret és vallás szabadsága;
- a vélemény és kifejezése szabadsága.

Néhány további szempont a Gyermekjogi Nyilatkozatból:
Védelem: A gyermekek biztonságának védelme, többek között a bántalmazás minden formája, az elhanyagolás és a kizsákmányolás elleni védelmet jelenti. Ide tartozik például a menekült gyermekek speciális védelme, a háborús konfliktusokban való részvétel, a szexuális kizsákmányolás valamint a gyermekmunka tilalma.

Ellátás, gondozás: A gyermekek alapvető létszükségleteinek biztosítása, amely az egészséges testi és lelki fejlődésükhöz szükséges, például megfelelő táplálék és egészségügyi ellátás biztosítása, vagy az alapvető oktatáshoz való jog.

Részvétel: A gyermekek képességeik fejlődésével egyre inkább képesek dönteni és aktívan részt venni egy közösség életében. Az egyezmény biztosítani kívánja számukra az információhoz való, a gondolat-, vallás-, lelkiismeret-, valamint a véleménynyilvánítás szabadságát és az egyesüléshez való jogot.
Forrás: https://unicef.hu/gyermekjogok/gyermekjogi-egyezmenyrol
A pályaművekben kérjük, jelenítsétek meg, milyen lenne az Álom iskolátok emberi, illetve gyermeki jogi szempontból szemlélve!

A pályázatokat az alábbi kategóriákban várjuk:
I. Képzőművészeti alkotás: rajz, festmény, makett, kollázs, montázs, szobor…
II. Kisfilm: animáció, videó
III. Irodalmi alkotás: vers, próza, slam
IV. Egyéb

Korosztályok:
I. 1-4. osztály
II. 5-8. osztály
III. 9-12. osztály
Pályázhattok egyénileg, barátaitokkal egy csapatban, de akár osztályok pályázatát is szívesen fogadjuk.
A pályázatok beküldési határideje: 2022. november 25.
A pályázatok benyújtásának módja:
Valamennyi formában benyújtott pályázathoz érvényes, a jelen kiírás mellékletét képező pályázati adatlap és aláírt adatvédelmi nyilatkozat is szükséges, melyek letölthetőek az oldal alján található kapcsolódó fájlokból.
Ide várjuk a pályaműveket:
- Képzőművészeti alkotás esetén: "Álom iskolám" Laborc Általános Iskola 1035 Budapest, Vihar u. 31. postacímre kérjük elküldeni az eredeti művet!
- A többi kategóriában az ejha.halozat@gmail.com címre kérjük küldeni a pályaműveket! A Tárgy mezőbe írjátok bele: Álom iskolám pályázat!

Díjazás
A nyertes pályaművet készítőket kategóriánként és korosztályonként tárgy jutalomban részesítjük.
Továbbá bemutatjuk az alkotásokat az Emberi Jogi Nevelők Hálózata szervezésében megrendezésre kerülő Emberi Jogi Napon 202. december 10-én Budapesten a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseiteket az ejha.halozat@gmail.com címen tehetitek fel.
http://ejha-halozat.hu/index.php/2022/11/05/alom-iskolam-muveszeti-palyazat-2022/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem