AMTAK rövid mesefilm pályázat

Határidő
Érvényes
Kiíró
AMTAK Bt.
Pályázhat
Magyarországi címmel rendelkező amatőr vagy profi gyerekszínjátszókörök

AMTAK rövid mesefilm pályázat


Pályázatok beküldési határideje: 2022. december 30.
Az AMTAK Bt Könyvkiadó pályázatot hirdet adott mesekönyv jelenetének rövid mesefilm formában való feldolgozására.

Pályázók köre: Magyarországi címmel rendelkező amatőr vagy profi gyerekszínjátszókörök.
Tartalom: Varsányi József: Lea, Mackó és a többiek című kötetéből az alábbi mesék egyikének feldolgozása élő szereplőkkel: A szörny, Az exkavátor, A tűzokádó sárkány, Bagoly néni, Mire jó egy kukoricacsutka?, Mókuska Tündérvárosban. A videofilm készülhet szabadon, megfelelő helyszínen vagy színpadi változatban.

A pályázat célja: Tehetséges gyerekszínjátszókör keresése egy mesekönyv sorozat filmfeldolgozásához.

Nevezési feltétel: A Tartalomban megadott fejezetek egyikének 10 percnél nem hosszabb filmfeldolgozása a rendezéstől az előadáson át a rögzítésig és vágásig. A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak, hogy a Kiadó saját tárhelyére feltöltse a videót, s azt honlapján elérhetővé tegye, a filmkockákat pedig könyvkiadványa illusztrálására felhasználja. Továbbá kinyilvánítják szándékukat, hogy kölcsönös megállapodás alapján a teljes könyv filmfeldolgozására vállalkoznak.

Pályázás módja: A videofilmet WMV formátumban kérjük beküldeni elektronikus úton az amtakbt@gmail.com címre, csatolt mellékletben. Kérjük a film előtt az alkotók, közreműködők és előadók nevét és szereposztását felkonferálni, valamint a pályázat mellékleteként a Színjátszókör képviselőjének e-mailcímét megadni, hogy az elbírálás eredményéről értesíteni tudjuk. A mesekönyv szövegváltozatát az érdeklődőknek e-mailben kell kérniük a Kiadótól (amtakbt@gmail.com), aki megküldi nekik a könyv kéziratát.

Nevezési díj: Nincs.

Pályadíj: A pályázatnak csak 1 nyertese lehet. A nyertes színjátszókör egyszeri nettó 100 000 Ft díjazásban részesül, valamint a Kiadó felkéri a teljes mesekönyv filmfeldolgozására. Kiadó fenntartja a jogot, hogy amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, hogy egyetlen pályamű sem felel meg kívánalmainak, a pályadíjat visszatartsa.

Elbírálás: A mesefilmeket háromtagú szakértő zsűri bírálja el.

Beküldési határidő: 2022. 12. 30.
Eredményhirdetés: az amtak.hu lapon és e-mailben 2023. 01. 30-ig.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem