Átölelnek a hegyek

Határidő
Érvényes
Pályázhat
alkotók

Átölelnek a hegyek

c. MAIT Pályázat és antológia - 2023

Kedves Alkotótársunk!

A Magyar Alkotók Internetes Társulása (MAIT) Egyesületünk Átölelnek a hegyek címmel pályázatot hirdet kötetlen témában új szépirodalmi (vers, próza) és képzőművészeti (festmény-grafika, fotó) alkotások megszületésére, valamint ugyanazon címmel antológia kiadását tervezi.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:
1. Vers: max. 40 sor. Kézzel írott pályázatot nem fogadunk el.
2. Próza: max. 4 oldal Times New Roman 12-es betűnagyság esetén. Kézzel írott pályázatot nem fogadunk el.
3. Festmény-grafika: az alkotásról lehet fénymásolat vagy fotó is (ha színes az alkotás, akkor színesben), minimum A/5-ös nagyságban.
4. Fotó: A/5-ös vagy A/4-es méretben. Digitálisan manipulált képeket nem fogadunk el (kivéve méret változtatás, színfeljavítás és konvertálás fekete-fehérbe. Tiltott a vágás, beillesztés, színcsere stb.)

A pályázat jeligés, kérjük azt feltüntetni a borítékon, a pályázó adatai (név, cím, telefon, e-mail) külön lezárt borítékban legyen elhelyezve a nagy borítékon belül. A pályázatot elsősorban e-mailben kérjük, csatolva a jeligés pályaművet illetve a pályázó adatait, a jelige kezelője nem vesz részt a pályázat értékelésében.

A pályázatra jeligénként 1 db pályaművet fogadunk el, ha valaki többet küld, akkor a pályázat kezelője csak 1 db-ot továbbít a bíráló elé. A pályázó több jeligével is nevezhet. Pályázati anyagot nem küldünk vissza.
Nevezési díj jeligénként 1000 Ft, melyet levelezési címünkre, vagy a folyószámlánkra kérünk befizetni.
A pályázó a bemutatkozó levélben írja le és szignózza a következőt: A beküldött alkotás saját szellemi munkám. A pályázatkiíró nevem (jeligém) feltüntetése mellett közölheti az alkotásomat.
Aki ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, annak pályázatát nem áll módunkban elfogadni.
A pályázat 1-2-3. helyezettje díszoklevéllel és tárgyjutalommal, valamint az első helyezettek a megjelenő antológiánkban 2 oldallal lesznek jutalmazva (egy kötetet kapnak).

Díjaink: vers kategória: Aranytoll-díj; próza kategória: Aranypróza-díj; festmény-grafika kategória: Bor István Iván-díj; fotó kategória: Aranyfotó-díj. Minden kategóriában Nívódíj is kiosztásra kerül.
A pályázat beküldési határideje (postai feladás napja): 2023. június 23.
A díjkiosztó helye és időpontja: 2023. július 26. 16 óra, Kisgyőr, Faluház.
E-mail: maitelnok@gmail.com. Postai cím: Szabó Sándor - MAIT elnök, 3765. Komjáti, Temető út 7. Számlaszám: Takarékbank Zrt, 55400259-10002924 (IBAN: HU06 5540 0259 1000 2924 0000 0000). Átutalás esetén kérünk mindenkit, hogy nevét és a jogcímet tüntesse fel!

Az antológia jellemzői: Alcíme: Kisgyőri antológia
- A/5-ös méret fekete-fehér vagy színes képekkel (festmény, grafika stb.), színes puha fedeles borító.
- A verseket és prózákat A/4-es formában, Book Antiqua betűtípussal, 14-es betűnagysággal, maximum 15 oldalig fogadjuk el. Kérünk több alkotást beküldeni, hogy a Szerkesztőnek lehetősége legyen válogatni, a bekerülő oldalszámról és alkotásokról természetesen egyeztetünk az Alkotóval.
Az Alkotó a bemutatkozó levélben írja le és szignózza a következőt: A beküldött alkotás saját szellemi munkám. Az antológia szerkesztői nevem feltüntetése mellett közölhetik az alkotásomat.

Bekerülési költség MAIT tagoknak 2000.- Ft oldalanként (éves tagdíj befizetése ellenőrizve lesz, 2400 Ft/év), nem tagoknak 3000 Ft lesz egy oldal. Minimum két oldal megjelenése kötelező, illetve két oldalanként fogunk kiosztani egy könyvet - ha valakinek plusz kötetekre van szüksége, akkor azt előre jelezze és fizesse be (ugyanúgy a lentebb közölt beküldési határidőig, 2500 Ft/darab), mert csak ebben az esetben tudjuk azt garantálni. Színes oldal 4000 Ft/oldal áron kérhető, külön egyeztetést igényel, mert korlátozott az oldalszám. Az összegeket kérjük pontosan befizetni (esetleg egyeztetni a Szerkesztővel), mert nem utalunk vissza túlfizetés esetén. A kötetek postázása utánvétellel történik, ezért a könyvbemutatón, ha lehet mindenki vegye át azokat (illetve gondoskodjon átvevőről).

Az alkotásokat e-mailben kérjük beküldeni a gyorsabb feldolgozás érdekében.
Az antológia beküldési határideje: 2023. november 17.
Aki ezen határidő után postázza antológiába szánt alkotásait, azokat már nem áll módunkban elfogadni!
A könyvbemutató várható időpontja és helyszíne: 2023. december 22. 16 óra, Kisgyőr, Faluház, de mindenkit, aki a kötetben szerepel, postai úton és/vagy e-mailben kiértesítünk.

E-mailcím: titkar.mait@gmail.com (Szabó Zsolt, titkár). Az alkotásokat csatolt, lehetőleg Microsoft Word-dokumentumban (vagy Jegyzettömbben) kérjük, a képek mérete maximum. 8 megabyte legyen jpg-formátumban.
Számlaszám: Takarékbank Zrt, 55400259-10002924 (IBAN: HU06 5540 0259 1000 2924 0000 0000). Átutalás esetén kérünk mindenkit, hogy nevét és a jogcímet tüntesse fel!

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem