Az én Pannoniám

Határidő
Érvényes
Pályázhat
9-13. évfolyamos középiskolás

Az én Pannoniám


A Szekszárdi Garay János Gimnázium XVI. alkalommal hirdeti meg
"Az én Pannoniám"
Középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyét

Időpontja: 2024. március 19-én 10 órától
Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ Művészetek Háza vagy a DBU (Magyarországi Német Színház)

A jelentkezés feltételei:
A találkozóra 9-13. évfolyamos középiskolás vers- és prózamondók jelentkezését várjuk (iskolánként max. 3 főt).

Nevezni lehet (három szöveget kérünk a versenyzőktől):
- Egy Tolna megyéhez kötődő író vagy költő (pl. Illyés Gyula, Pákolitz István; Lázár Ervin, Garay János, Babits Mihály, Baka István, Csengey Dénes, Parti Nagy Lajos, Gacsályi József, Kis Pál István, a Pad folyóirat költői stb.) alkotásával.
- Egy 2023/2024-es évben évfordulós magyar költő/író versével vagy prózájával (pl. Baka István, Borbély Szilárd, Sziveri János, Farkas Árpád, Hervay Gizella, Váci Mihály stb.) https://pim.hu/hu/hirek/irodalmi-evfordulok-2024-ben
- Egy a kortárs magyar irodalomból választott verssel vagy prózával. (Kortársnak tekintjük az elmúlt 30 év alkotásait)
A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.

Nevezési határidő: 2024. február 12.
A jelentkezési lapot kérjük az intézményvezetővel aláíratni és szkennelve elküldeni a megadott e-mailcímre <balomaríanna@,garayj.edu.hu).
A verseny háromfordulós
Fordulók:
- Első forduló: iskolai verseny
2024. január végéig (a nevezni szándékozó iskolák rendezik meg). A legjobban szereplő 3 diákot nevezhetik a Kárpát-medencei verseny 2. fordulójába (a jelentkezési lappal egyidejűleg be kell küldeni egy videofelvételt a nevezett versmondókról, melyen a három választott vers közül az egyiket mondja el a diák). A felvételt egy tetszőleges Gmail fiók Drive felületére kell feltölteni és a "Megosztás" funkcióval elküldeni az balomarianna@garayj.edu.hu e-mailcímre.

Jelentkezési határidő: 2024. február 12.

- Második forduló: elődöntő (versvideó)
A versenyzők előadásáról készített videofelvétel, melynek beküldési határideje: 2024. február 12. A beküldött felvételek alapján a bírálóbizottság kiválasztja a döntő résztvevőit, erről e-mailben értesíti az oktatási intézményeket 2024. február 19-ig.

- Harmadik forduló: döntő
2024. márc. 19-én a döntőbe jutott diákok ismét két fordulóban méretnek meg, az első fordulóban a még be nem mutatott két szövegből az általuk választottat mondják el, a következő fordulóban pedig a zsűri dönti el, hogy kiktől kívánja meghallgatni a harmadikként megadott verset vagy prózát.

Díjazás:
A döntőben részt vevők mindannyian ajándékkönyveket és emléklapokat kapnak. A legjobb előadókat a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal minősíti. Ezenkívül kiosztásra kerül egy Fődíj, egy Nívódíj, egy Tálentumdíj, valamint egy Reménység- és egy Közönségdíj is.
A felkészítők szintén oklevélben és könyvajándékban részesülnek.

Továbbjutási lehetőség:
A díjazottak 2024-ben a Versünnep Alapítvány által szervezett nemzetközi seregszemlén vehetnek részt a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamara színpadán, ahol jutalmakban részesülnek, valamint a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborba várják őket.
Nevezni a kitöltött jelentkezési lap, az adatkezelési nyilatkozat és a videofelvétel (google drive-ban) elküldésével lehet a balomarianna@garayj.edu.hu címen. Érdeklődni a +36/30- 526-8847-es telefonon vagy a balomarianna@garayj .edu.hu címen lehet.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem