Befogad és kitaszít a világ

Határidő
Érvényes
Pályázhat
magyar és külföldi művészek

A Zsidók Jézusért Alapítvány
ALKOTÓI PÁLYÁZATOT hirdet

Befogad és kitaszít a világ

címmel.
François Villon csavargóköltő ellentétpárjainál nehezebb találni frappánsabb megfogalmazását a kisebbségi létnek.
Pályázatunkkal magyar és külföldi művészeket is szeretnénk arra bátorítani, hogy a művészet nyelvén mutassák be a többségi társadalom szélére sodródott csoportok tragédiáját, szépségét, kiúttalanságát és katarzisait. Az alkotásokhoz szabadon felhasználható az alapítványunk honlapján található interjúsorozat, ami itt érhető el: https://zsidokjezusert.org/cikkeink/utolsokbol-elsok/

Az alkotások (rajz, festmény, kollázs és fotó) méretkövetelményei: maximum 70×50 cm. A pályázatra az alkotás mellé pár soros bemutatkozót kérünk a művészről, neve említése nélkül, jeligével, melyet az alább megadott e-mailcímre kérünk eljuttatni az alábbi időpontig:
2023. május 15.
info@zsidokjezusert.org

A később beadott alkotásokat nem áll módunkban elfogadni. Az alkotásokról készült fotót JPG, JPEG formátumban (300 dpi) kérjük csatolni a következő információkkal együtt: a művész jeligéje, a mű címe, technikája és mérete.
A pályázat nevezési díja 3000 Ft, ami részben fedezni hivatott a díjazottak jutalmazásának, a pályázat lebonyolításának, valamint a művek kiállításának költségeit.

A pályázati díjat az OTP Bank: 11707062-20002121-00000000 számlára kérjük befizetni 2023. május 15-ig. (Kérjük a befizető neve mellett feltüntetni a következő szöveget: Befogad és kitaszít a világ Jelige: .........) Számlatulajdonos: Zsidók Jézusért Alapítvány. (adószám: 18335448-1-42) A pályaműveket ettől fogva csak jelige alapján fogjuk kezelni a pártatlanság végett.

Minden pályázó értesítést kap a zsűri döntéséről. A bejutott alkotásokat június 5-től július 3-ig állítjuk ki a budapesti Selah Kávézóban. Mivel a kávézó istentiszteleteknek is otthont ad, a következő kikötést tették: a művek ne ábrázoljanak nyílt szexuális jelenetet, erőszakot, továbbá politikai vagy vallási propagandát.

A kiállított képekre a közönség is szavazhat a kiállítászáró előtt legkésőbb július 1-ig. Ezt is bele fogjuk számítani a végső eredménybe, melynek kihirdetésére az a július 3-i kiállítás záró napján fog sor kerülni. Ekkor fogjuk a díjakat is kiosztani.

Díjak:
1. művészeti díj: 200 000 Ft
2. a Zsidók Jézusért különdíja: 100 000 Ft
3. közönségdíj: 50 000 Ft
A zsűri által kiválasztott legjobb 25 alkotást állítjuk ki a megadott időpontban.
https://zsidokjezusert.org/befogad-es-kitaszit-a-vilag/
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem