Díszpolgári cím, Pro Urbe, Mecánás és Sajtódíj

Határidő
Érvényes
Kategória
Díj
Pályázhat
bárki

Díszpolgári cím, Pro Urbe, Mecánás és Sajtódíj


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FELHÍVÁSA A DEBRECEN VÁROS DÍSZPOLGÁRA CÍM, DEBRECEN VÁROS PRO URBE DÍJA ÉS DEBRECEN VÁROS MECÉNÁSA DÍJ ADOMÁNYOZÁSÁNAK JAVASLATTÉTELÉRE
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a hagyományokhoz híven - és a 24/2020. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete alapján - április 11-e, a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe és Mecénás díjat adományoz.

Debrecen Város Díszpolgára kitüntető cím a legnagyobb megbecsülés, melyet polgár magáénak tudhat, amely a város és polgárai anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásában, fejlődésében elévülhetetlen érdemeket szerző, a város tekintélyét erősítő életmű elismeréseként adományozható.
Debrecen Város Pro Urbe díja adományozható a város fejlődését és jó hírnevét növelő, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken keresztül kifejtett, közmegbecsülést érdemlő tevékenység elismeréseként.

Debrecen Város Mecénása díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként.

Az önkormányzati elismerések adományozására javaslatot tehetnek a javaslattétel időpontjában debreceni lakóhellyel rendelkező természetes személyek, Debrecenben működő civil szervezetek, egyházak, gazdasági társaságok, tudományos intézetek, intézmények és az intézményekben működő közösségek vezetői.
Az elismerések adományozására irányuló javaslatok beérkezésének határideje:
2023. február 10.

A javaslattételhez kötelezően szükséges formanyomtatvány az Új Városháza (Kálvin tér 11. szám) portáján szerezhető be, vagy letölthető a www.debrecen.hu honlapról, ahol az eddigi kitüntetettek névsora is megtekinthető.

A javaslatokat a város polgármesteréhez címezve, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztálya részére postai úton (Új Városháza, 4026 Debrecen, Kálvin tér 11.) vagy személyesen lehet benyújtani.

A javaslattétellel kapcsolatosan felvilágosítás kérhető Szabó Zsuzsa kulturális referenstől (szabo.zsuzsa@ph.debrecen.hu, 52/517-707).
https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/osztondijak-palyazatok/palyazati-felhivas-24

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem