Élelmiszeripari innovációk támogatása

Határidő
2022. 10. 14., 2023. 04. 13.
Érvényes
Pályázhat
nemzetközi konzorcium (minimum 3 tag legalább két országból, a tagok között lennie kell ipari és kutatási/oktatási szervezetnek is)

Élelmiszeripari innovációk támogatása

  Az Európai Unió támogatásával működő EIT Food 20 millió eurós kerettel támogatja új, innovatív élelmiszeripari termékek, szolgáltatások és technológiák kifejlesztését, meglévő technológiák élelmiszeripari adaptációját és piacosítását különböző tématerületeken: egészségesebb élelmiszerek (csökkentett só, cukor, transz- és telített zsírok), élelmiszertermelés CO2 kibocsátásának csökkentése, élelmiszerhulladékot felhasználó termékek, alternatív vagy új összetevőket tartalmazó élelmiszerek, élelmiszerbiztonságot és nyomonkövethetőséget javító technológiák.

  A pályázatot nemzetközi konzorciumban kell benyújtani (minimum 3 tag legalább két országból, a tagok között lennie kell ipari és kutatási/oktatási szervezetnek is). Egy partnernek vállalnia kell a piaci hasznosítást. Projektenként legalább egy olyan eredményt kell kidolgozni, mely maximum 6 hónappal a projekt befejezése után már mérhető (legalább 10 000 euró) értékesítési bevételt termel.
  Igényelhető támogatás: maximum 600 ezer euró 12 hónapra vagy maximum 1,2 millió euró 24 hónapra. Az EIT a fejlesztés költségeinek maximum 70%-át téríti vissza. A kapott finanszírozás egy részét (20-35%-ot) a projekt lezárása után az új termékből származó bevételből vissza kell juttatni az EIT számára, mely a befolyt összegből újabb innovációk megvalósulását támogatja.

  Beadási határidők: 2022. október 14. és 2023. április 13.

  További információ:
  Pályázati felhívás: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-call-for-proposals-2023
  EIT Food magyar hub (központ):
  Dr. Sebők András a.sebok@campdenkht.com,
  Pomázi Eszter eszter.pomazi@ppis.hu

  🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
  Megértettem