Informatika a köz szolgálatában 2023

Határidő
Folyamatos
Érvényes
Pályázhat
a közt szolgáló szervezetek, intézmények

Informatika a köz szolgálatában 2023


Pályázati felhívás!
/Kivonat!... Részletes pályázati kiírás a www.oip.hu oldalon érhető el!/
Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet
"Informatika a köz szolgálatában 2023" címmel.

Változások a korábbi pályázatokhoz képest:
- Tanácsadás (DKÜ lebonyolítási tanácsadás) központosított közbeszerzésre kötelezetteknek is.
- Minden számítógép SSD meghajtóval szerelve. Elérhető WINDOWS 11 is.
- Bizonyos kiegészítők, például a notebookok, monitorok, önállóan is igényelhetőek (nem szükséges asztali számítógépes szolgáltatáscsomagra pályázni).

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére ASP, E-recept, E-napló kompatibilis asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő géppark fejlesztését SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) és akár 16GB memóriájú, több monitort is kezelni képes számítógépekre, akár 3 év teljes körű garanciával.
Kiegészíthető a pályázat továbbá NOTEBOOK-okkal, monitorokkal, a pályázatban igényelt számítógépek darabszámától függetlenül.
Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve az egyre növekvő digitalizációs igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 1500 gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomag pályázható (a különböző kategóriák eltérő mennyiségben) az alábbi feltételekkel.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét fizetendő összegek. A pályázónak lehetősége van a számlázás bontását kérni (így biztosítva a könnyebb elszámolhatóságot például a telephelyek közötti nyilvántartáshoz, vagy bármilyen más okból kifolyólag).

A pályázók köre: Az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára (Közbeszerzés, központosított közbeszerzés, DKÜ témakörben hívja infó vonalunkat a 70/310-2981-es számon):
1. Közigazgatás (Kormányhivatal, polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, közintézet, köztestület és intézményeik stb.)

2. Egészségügy (kórház, rendelőintézet, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő stb.)

3. Oktatás, nevelés (köz- és felsőoktatás, felnőttoktatás, óvoda stb.)

4. Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók stb.)

5. Egyházak, vallási egyesületek (vallási, hitéleti tevékenységek)

6. A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető, támogató szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft, stb.)

7. Bármely NEM profitorientált szervezet (függetlenül tevékenységi körétől pl. sportegyesületek, alapítványok stb.)
A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:
Márkás, használt asztali számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 1, 4, illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra lehet jelentkezni. Egy pályázó, egy adatlapon belül legfeljebb 240 számítógépet tartalmazó csomagállományt pályázhat meg. A bírálat során a nagyobb fejlesztések előnyt élveznek (lásd az elbírálás szempontjai részben).

A számítógépes szolgáltatáscsomagok a következőket tartalmazzák:
A Hardver:
HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). Akár egyedi konfigurációs igény is megoldható, azonban kész lehetőségeket is ajánlunk. A gépeket tudásuk-sebességük alapján négy kategóriában választhatják:
Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i3 processzor (pl. core i3-4130/vagy hasonló teljesítményű core i5 pl: i5-3330)
A bővített1 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i5 processzor (pl. core i5-4460)
A bővített2 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i5 processzor (pl. core i5-6500)
A bővített3 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i3 8. gen. processzor (pl. core i3-8300) Korlátozott számban!

Mind a négy kiépítés irodai munkára célzott, 8 GB (opcionális 12-16 GB) memóriát, 240 GB-os SSD (opcionális 480GB, 960GB) adattárolót tartalmaz. Minden számítógép tápkábellel, új billentyűzettel és egérrel, monitor nélkül kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 1, 4, illetve 8 darabos összeállításban.

Szoftver:
A számítógépek alapesetben 64 bites Microsoft Windows 10/11 Home operációs rendszerrel telepítettek. Külön opcióként igényelhetőek a gépek Home helyett Professional operációs rendszerrel is. (a bővített3 csomag gépei WIN11-gyel is igényelhetőek, érdeklődjön!) A Windows-hoz jogtisztaságot igazoló új hologramos matrica, és a tulajdont igazoló okirat is tartozik.
Továbbá 1 éves Antivírus előfizetés
Irodai programok: PDF megjelenítő, szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentáció-készítő, média-lejátszó stb.

Szolgáltatások:
A számítógépes szolgáltatáscsomag gerincét a szolgáltatások alkotják, mint például a helyszíni beüzemelés, a háztól házig garancia, és az extra 2 éves assistance szolgáltatás (további szolgáltatások részletes listája a teljes pályázati kiírásban a www.oip.hu oldalon).

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával használt vagy akár új monitor is.
Az Országos Informatikai Programiroda partnerei egyedi konfigurációs igényeket is igyekeznek kielégíteni, azonban az alábbi táblázatban 4 tudásszintű, előre összeállított csomagot ismertetünk, melyek mindegyike egyszerű és kényelmes választás, ráadásul a kiegészítők részben alább részletezett opciókkal (pl. SSD, memóriabővítés) ezek is finomhangolhatóak speciálisabb igényeikhez.

A számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek
Leírás
A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
Felújított, márkás számítógép 8 GB (12-16GB opcionálisan) memória, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows és egyéb szoftverek, szolgáltatások, helyszíni teszt-beüzemelés (4 és 8 gépes csomagnál).Bruttó, fizetendő összeg!
1 gépes csomag 54 800 Ft
4 gépes csomag 218 000 Ft
8 gépes csomag 433 000 Ft

További csomagok és részletesebb információk a részletes pályázati kiírásban a www.oip.hu oldalon olvashatóak!
NOTEBOOK, monitor és egyéb kiegészítők
A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda - partnerein keresztül - segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő bizonyos eszközöknek, szoftvereknek is, mint például NOTEBOOK, monitor, DVD-író. További információk a részletes kiírásban a www.oip.hu oldalon.

Kiegészítők, opciók
Kiegészítő-típus
Márkás, használt NOTEBOOK HP/DELL/Fujitsu/Lenovo vagy hasonló márkájú, Intel Core i3, i5, i7 processzor, 8-16 GB RAM, SSD-vel, 14-15,6" kijelző+WIN10/WIN11 operációs rendszerrel telepítve, felhasználói programokkal. Egy év korlátozott garanciával.
Ár/db
(Bruttó, fizetendő végösszegek!)
NOTEBOOK
69 800-190 000 Ft/db egyedi egyeztetés alapján az aktuálisan elérhető készlet szerint, a teljesítményszint alapján.

Igénylés módja
Önállóan is igényelhető
Egyedileg egyeztetett pontos paraméterekkel! OIP kapcsolattartója az adatlap rögzítését követően keresni fogja.
MEMÓRIABŐVÍTÉS +4, +8GB, SSD bővítés 240-960 GB, monitorok és további kiegészítők, opcionális lehetőségek, és részletesebb információk a részletes pályázati kiírásban a www.oip.huoldalon olvashatóak!
Minden eszköz a megfelelő ARTISJUS hologramos matricával ellátva. A feltüntetett összegek az Áfát már tartalmazzák!

Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a www.oip.hu oldalon.
Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei stb.) a 70/310-2981-es mobil számon 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz. A notebookokra vonatkozó 1 éves korlátozott garancia keretén belül az akkumulátorra egy hónapos garancia érvényes (minimum 30 perc készenléti idő) a készülék többi elemére 1 év vonatkozik.

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt feltöltve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre (a bírálat e nélkül is lezajlik).

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2023. március 1-től 2023. április 12-ig folyamatos. A pályázat két ('A' és 'B') szakaszra osztott. Az 'A' szakaszban a 2023. március 1. és 2023. március 19. vasárnap 24:00 óra között az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második, 'B' szakasz bírálatán a 2023. március 20.(hétfő) 00 óra és 2023. március 12. (szerda) 24 óra között az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt, továbbá az 'A' szakasz alatt benyújtott, de ott eredménytelenül szerepelt pályázatok ismételten részt vesznek a 'B' szakasz bírálatán is.
A pályázat benyújtásának végső határideje 2023. április 12. szerda 24 óra

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követő 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, tesztbeüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 90 munkanapon belül megkapják (az egy darab számítógépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés és tesztbeüzemelés nélkül).
Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál - egy pontrendszer alapján - elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre.
Jelen tájékoztató nem a teljes és részletes pályázati kiírás, mielőtt megkezdi a pályázat kitöltését, feltétlenül olvassa el a részletes pályázati kiírást (www.oip.hu)!
További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-1/633-3828

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem