Intézményi történelmi dokumentumfilm pályázat 2024

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Intézmények
Pályázhat
intézmények

Intézményi történelmi dokumentumfilm pályázat 2024


INTÉZMÉNYI TÖRTÉNELMI DOKUMENTUMFILM PÁLYÁZAT 2024
A Magyar Történelmi és Műfaji Film Alapítvány pályázatot hirdet dokumentumfilm-terv készítésére. Pályázni lehet olyan témákkal, amelyek a magyar történelem, kultúra vagy sport fontos eseményének, neves alakjainak bemutatását célozza!
Pályázati kiíró: Magyar Történelmi és Műfaji Film Alapítvány (MTMFA)
Pályázók köre: intézmények
(múzeumok, művelődési házak, oktatási intézmények, könyvtárak, tájházak, civil szervezetek stb.)

Pályázati témakörök:
Az intézményhez kapcsolódó történelmi személy, esemény vagy a szakterületéhez kapcsolódó téma bemutatását célozza. Ezenkívül a kultúra és a sport kimagasló alakjainak tevékenységét feldolgozó témaválasztásokat is várunk. A pályázat tárgya lehetőleg korábban még nem volt feldolgozva dokumentumfilmen vagy új megközelítésből mutatja be azt.

Pályázati feltételek:
1-3 oldalas dokumentumfilm-terv (PDF formátumban), amely tartalmazza a bemutatni kívánt történelmi eseményeket, személyeket és az alábbi információkat:
- az intézmény delegáltja(i): téma szakértői/ előadói, akik vállalják a dokumentumfilmben való szereplést vagy a téma bemutatását
- helyszín bemutatása: a dokumentumfilm témájához kapcsolódó helyszín(ek) leírása, ami a filmben megjeleníthető (pl: helytörténeti gyűjtemény, kiállítótér, történelmi jelentőségű épület stb.)
- egyéb információ: ha a pályázott témához kapcsolódik rendezvény, esemény, tárlat, tárgyi emlék, hagyományőrző tevékenység stb. kérjük hivatkozzon rá a filmtervben
Pályázati adatlap:
https://forms.zohopublic.com/mtmfilmorg/form/IntzmnyiTrtnelmiDokumentumfilmPlyzat2024/formperma/VZBQ2hs9kIl-2fGJZXJICrrRCPWJ__RAr6LBaGR6q-Y
Nevezési díj nincs.

Díjazás:
A legjobb dokumentumfilm-tervet a Magyar Történelmi és Műfaji Film Alapítvány megvalósítja, együttműködve a nyertes pályázó intézménnyel. Az elkészült dokumentumfilmet az intézmény oktatási-, ismeretterjesztési céllal felhasználhatja, terjesztheti.
Pályázati időszak: 2024. 04. 02-04. 30.
Eredményhirdetés: 2024. 05. 31

További információ:
https://www.facebook.com/mtmfilm
https://www.mtmfilm.org

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem