IX. Szeretett világunk

Határidő
Érvényes
Pályázhat
bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai

IX. Szeretett világunk


IX. Szeretett világunk címmel kilencedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát.
MAFOSZ védnökséggel a DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület.

Részvétel:
E nyilvános pályázaton bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai.
A pályázaton részt venni legfeljebb 8 db olyan fotóval lehet melyeket nem díjazták más fotópályázatokon és még nem szerepeltek a DaDalia Galeria által kiírt pályázatok kiállításain. A pályázó garantálja, hogy a beküldött fotók felett teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik. Felmerülő kétségek esetén ezt igazolni is képes. Ebből eredő, esetleges vitákban a kiírók és szervezők nem érintettek, felelősséget nem vállalnak, a viták teljes következményeit a pályázó viseli. A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul, hogy csak és kizárólag a pályázat és a kiállítás népszerűsítése érdekében (katalógus, sajtó, TV, plakát, meghívó) a beküldött fotókat a szervezők, térítés nélkül felhasználhatják a szerző nevének feltüntetésével.
Továbbá a kiállításra zsűrizett fotók a DaDalia Galeria digitális archívumába kerülnek, ott a MAFOSZ előírásainak megfelelően az esemény leírásával és az alkotók megnevezésével együtt hosszabb ideig megtekinthetők lesznek, valamint a díjazott fotók a Fotó-Hungarikum 2022. MAFOSZ kiadványba beválogatásra kerülhetnek. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználása csak az alkotóval kötendő külön szerződés alapján történhet. A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiírásnak nem megfelelő fotók kizárásra kerülnek és elismeri, hogy a zsűri döntése végleges és nem vitatható. A virtuális nevezési oldal kitöltésével és elküldésével a pályázó elfogadja a kiírás feltételeit.

Kategóriák:
A. kategória: Szabad, kötetlen témájú színes fotók.
B. kategória: Szabad, kötetlen témájú monokróm fotók.

Nevezés és képfeltöltés
A regisztrációt követően a DaDalia Galeria pályázati oldalán (http://dadaliagaleria.hu/race) a nevezési adatok kitöltése és elküldése után érhető el a feltöltési oldal.
A régebben regisztrált pályázóink felhasználó nevükkel és jelszavukkal léphetnek be a nevezési adatokhoz.
A pályázati oldalakon használati és kitöltési segítség található a kérdőjel ikonoknál.
Feltölthető kategóriánként 4-4 fotó. Tehát összességében 8 db fotó nevezhető. Az oldalra az eredeti fotó kisméretű nézőképét kérjük feltölteni.

A következő paraméterekkel:
a kép hosszabbik oldala maximum 2048 pixel, de 1024 pixelnél kisebb ne legyen.
a fájlok mérete maximum 1,5 MB, formátum JPG és a szintér sRGB.
Feltöltésnél a fájlnév bármi lehet, mert a rendszer átnevezi a fájlokat.
A fotók címét külön kell megadni és ennek megadásakor a pályázó ne használjon csupa nagybetűt és ügyeljen a magyar helyesírás szabályaira, továbbá a kép címe ne tartalmazza a pályázó nevét, vagy azonosítására alkalmas művésznevét, és ne sorszámozza a fotóit. Épkézláb magyar címeket kérünk, (!!) mindezt azért, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímnek és minden listához (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus).
A feltöltési határidő lejárta előtt, a pályázó bármikor beléphet feltöltési oldalára, a regisztrált felhasználónevével és jelszavával és itt törölheti, cserélheti a képeit, a kép címét megváltoztathatja vagy figyelemmel kísérheti nevezésének adatait. A feltöltési határidő lejárta után pályázati oldalán semmi változtatást nem tud végrehajtani.

A pályázónak rendelkeznie kell az eredeti fotó 4000 px. hosszabbik oldalméretű változatával, mert zsűrizés után a szervezők a pályázaton díjazott, valamint a kiállításra válogatott képek ekkora felbontású változatát bekérik a pályázóktól a kiállítási anyag elkészítéséhez.
A zsűrizés folyamata valós időben online zajlik. Első körben pontozással és válogatással a zsűri a kiállításra elfogadott fotók listáját állítja össze. Ezután az elfogadásra került fotók közül kiválasztja a helyezetteket.

A zsűri tagjai:
Hipságh Gyöngyi EFIAP, A-MAFOSZ/p fotóművész (Sopron)
Koós László EFIAP, E-MAFOSZ/b fotóművész (Miskolc)
Törköly József AFIAP, E-MAFOSZ fotóművész (Szeged)
Díjazás:
A legeredményesebb alkotói díj -a helyezések figyelmen kívül hagyása mellett- a legtöbb elfogadást elért pályázónak: Oklevél kíséretében MAFOSZ plakett. (Holtverseny esetén a zsűri megindokolt döntéssel választ díjazottat!)
A. kategória: A pályázat egyedi éremsorozata. (I. II. és III. helyezés). Oklevél kíséretében.
B. kategória: A pályázat egyedi éremsorozata. (I. II. és III. helyezés). Oklevél kíséretében.
Különdíjak: 3 darab pályázati emlékérem. Oklevél kíséretében.
A DaDalia Galeria Fotóköre, a Derekegyházért Közhasznú Egyesület, és a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Intézmény felajánlásával.
A pályázat nevezési díja Feltöltés egy kategóriába: 2500 Ft., vagy 7 euró. Feltöltés mindkét kategóriába: 3500 Ft., vagy 10 euró. A részvételi díjat átutalással lehet fizetni a DaDalia Galéria Fotóköre 10402836-50526787-88561006 sz. K&H. számlára Vagy Euró fizetés esetén az info@dadaliagaleria.hu PayPal számlára. Közleményben fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét és azt, hogy: "IX. Szeretett világunk". Ennek hiányában az azonosítás és így a nevezés elfogadása nem garantálható. Információk, regisztrálás, nevezés, fotók feltöltése a DaDalia Galeria pályázati oldalán. (http://dadaliagaleria.hu/race)
Pályázati naptár:

Beküldési határidő: 2022 október 12.

A DaDalia Galeria pályázati oldala 2022.október 12-én 24:00 óráig fogad képfeltöltést.
Zsűrizés: 2022. október 15-17 között.
A pályázók kiértesítése október 20-tól. E képek alkotóitól ekkor kérik a szervezők a nagy felbontású fájlok feltöltését! A zsűri által díjazott és a kiállításra válogatott fotók jegyzéke a DaDalia Galeria pályázati oldalán megtekinthető október 25-től.

Hivatalos eredményhirdetés, díjátadó, kiállítás megnyitó: A tervezett időpont: 2022. november 12.
Helyszín: a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház nagyterme, Derekegyház Köztársaság tér 8.
Információk a DaDalia Galeria [http:/dadaliagaleria.hu] oldalon.
Érdeklődni a dadalia@vipmail.hu vagy az info@dadaliagaleria.hu mailcímen vagy a +36 70 324 4337 telefonszámon.
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem