Kisregény pályázat

Határidő
Érvényes
Kiíró
Láma Kiadó
Pályázhat
betöltött 18. életév

Kisregény pályázat


Pályázat határideje: 2024/08/31
Pályázat kiírásának dátuma: 2024/05/23
A Láma Kiadó pályázatot hirdet: "Jelenjünk meg nagyobb olvasótábor előtt"
A Láma Kiadó 5+1 szerzőnek biztosít exkluzív megjelenést.

Miért közös kiadás?
- hat kisregény egy kötetben
- hatszor annyi olvasótábor, hatszoros marketing lehetőség- mindenki a sajátjával együtt reklámozza a többiekét is
- hatodrész költség - a hat résztvevő együtt állja a kiadás költségét
Az elfogadott pályázatok közül egy kisregény teljes költségét a Láma Kiadó állja!
A következő zsánerekben lehet pályázni:
- romantika
- krimi
- thriller
- szépirodalom
Versekkel, forgatókönyvekkel, vallásos művekkel, esszékkel, szövegtöredékekkel, dramaturgiai vonalvezetés nélküli művekkel a pályázat során nem tud a kiadó foglalkozni. A pályázati anyagokban kérjük kerüljék a vurgális szóhasználatot, szélsőséges politikai nézőpontokat, valamint az erős szexuális vonalat.

Pályázati feltételek:
- betöltött 18. életév
- rendelkezel kisregénnyel, (50 000 karakter), (szinopszis, jellemrajz előny)
- vállalod a kiadás rád eső költségeit, ha úgy alakul, hogy kisregényed nem nyer, de megjelenésre kiválasztják, (kb. 300 000 Ft/író, de mindez függ a kész mű hosszától, illetve a mindenkori bér és költségek esetleges változásától)
- vállalod, hogy a tervezett határidőket pontosan betartod (ez nagyon fontos, mert a többiek idejét és lehetőségét is korlátozod.) (tervezett munkarend: lektorálás után 30 nap, szerkesztés után 30 nap, korrektúra után 14 nap, nyomdába adás előtt 14 nap áll rendelkezésedre)
- tudod állni az előleg összegét (35%), illetve a megállapodás szerinti időszakos fizetéseket.

A szerző által fizetett hozzájárulás tartalmazza a következő munkák költségét: Lektori, szerkesztői, korrektori munkák, fedlap és egyéb szükséges grafika tervezés, tördelés és nyomdai előkészítés és ügyintézés, valamint a nyomdai költségek. A szerzőt a kézirat határidőre történő javításán felül csak a munkafolyamatok jóváhagyási feladatai terhelik. A szerzőnek járó 100 példányt egyeztetett időben a kiadó irodájában vehetik át.
A sikeres pályázó művét lektor, szerkesztő és korrektor is át fogja tekinteni, és javaslatot tesz a változtatásra. A javaslatoknak megfelelően kizárólag a szerző módosítja a művet. A nyomdai előkészítés után az író aláírt jóváhagyásával indul meg a gyártás.

A kötetben megjelenő írók 100-100 példányt kapnak a könyvből, amit saját hatáskörben értékesíthetnek, az ezzel járó bevétel az övék. A kiadó felajánlja a saját értékesítési csatornáit is egy bizományosi szerződés megkötésével. Igény esetén a felek erre külön megállapodást kötnek.
Egy szerző maximum kettő művel pályázhat. Csak olyan műveket várunk, amelyek eddig még nem kerültek publikálásra, sem nyomtatásban sem internetes felületen. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke.
A pályamű terjedelme minimum 50 000, maximum 100 000 karakter.
A kiadó kizárólag MS-Word - doc, vagy MS-Word - docx formátumban, Time New Roman 12-es betűtípussal és szimpla sorközzel elküldött anyagot fogad el, minden mást elutasít, amelyről nem küld igazolást. (A kézirat extra formázást ne tartalmazzon, csak maximum dőlt betűt, amennyiben az indokolt.)

Pályázat elbírálása:
A beérkezett alkotásokat irodalomban jártas szakemberek bírálják el, és választják ki a megjelenésre érdemes műveket.
A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban kiválasztásra kerülnek a kötetben megjelenítendő művek. A második forduló elején személyes / skype konzultációkra kerül sor, ahol a további együttműködés feltételei is tisztázásra kerülnek. A kiadó fenntartja a jogot az együttműködők (kötetbe bekerülők) kiválasztására, ami ellen fellebbezés nem lehetséges.
A kiadási szerződés a második forduló végén kerül aláírásra.

Pályázat beküldési módja:
A regisztrációhoz kérünk töltsd ki a jelentkezési lapot (oldal alján), majd 2024 augusztus 31 éjfélig várjuk a kisregényedet az alábbi email címen:
lama.kozoskonyvkiadas@gmail.com

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem