KPMG Felelős Társadalomért Program

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Magyarországon bejegyzett, közhasznú nonprofit szervezetek, amelyek az egészségügy, az oktatás, a sokszínűség vagy a környezeti fenntarthatóság területén működnek

KPMG Felelős Társadalomért Program


15. alkalommal hirdetjük meg pályázati programunkat

A KPMG 2023-ban 15. alkalommal hirdeti meg Felelős Társadalomért Program pályázatát, amelynek célja az egészségügy, az oktatás, a sokszínűség vagy a környezeti fenntarthatóság területén működő közhasznú szervezetek fenntartható és átlátható működésének támogatása.
A nonprofit szférában működő szervezetekre jellemző a folyamatos alkalmazkodás és fejlődés, számos nehézséggel kell nap, mint nap megküzdeniük. A Felelős Társadalomért Program igazodva a KPMG Our Impact Plan célkitűzéseihez szakmai segítséget és pénzadományt ajánl fel közhasznú szervezetek számára, hogy támogassa értékteremtő tevékenységüket és stabil, hosszú távú működésüket!

Pályázók köre
Magyarországon bejegyzett, közhasznú nonprofit szervezetek, amelyek az egészségügy, az oktatás, a sokszínűség vagy a környezeti fenntarthatóság területén működnek.
A KPMG által nyújtott tanácsadás személyesen vagy online is megvalósítható, ezért a szervezetek jelentkezését az egész ország területéről várjuk.

Mit kínál a KPMG a nyertes szervezetek részére?
A KPMG komplex együttműködési lehetőséget kínál a pályázat nyerteseinek a 2024-es évre, amely az alábbi elemeket tartalmazza:

1. Pro bono szolgáltatás
A KPMG pro bono - anyagi ellenszolgáltatás nélküli - szakmai szolgáltatást kínál a nyertes szervezetnek. Valamennyi szolgáltatás célja, hogy hozzájáruljon a szervezetek legfőbb kihívásainak megoldásához, ezáltal a stabil, pénzügyileg és környezetileg is fenntartható működéséhez. A pályázat benyújtása során az alábbi szolgálatásokra lehet pályázni, amelyek közül 3 szolgáltatás jelölhető meg fontossági sorrendben:
- Adótanácsadás
- Nonprofit szervezeteket érintő aktuális adózási kérdésekhez kapcsolódó tanácsadás (pl.: kedvezményekre vonatkozó adózási szabályok, adómegtakarítások, családtámogatások, egyéb pénzbeli juttatásokra vonatkozó adózási szabályok; forprofit tevékenységhez kapcsolódó adózási szabályok)
- Jogi tanácsadás
- Nonprofit szervezeteket érintő jogi kérdésekhez kapcsolódó tanácsadás és konzultációs lehetőség
- Vezetési tanácsadás - stratégiai és üzleti működési tanácsadás
- Belső működés és döntési folyamatok fejlesztése; Munkavállalókat illetően a felelősségi- és jogkörök felmérése, adminisztrációs terhek csökkentése; HR kérdésekhez kapcsolódó tanácsadás (toborzás, munkaerő megtartás, digitális transzformáció); Stratégia és üzleti terv készítésének támogatása; Költséghatékonyság felmérésének támogatása, erőforrások tervezése, átcsoportosítása; Programértékelés vagy hatásmérés előkészítésének támogatása
- Vezetési tanácsadás - informatikai tanácsadás
- Adattárolási, adatfeldolgozási gyakorlatok fejlesztése, Új informatikai rendszer vagy ügyfélkezelőrendszer bevezetésének támogatása; Adatbázis (pl. önkéntesek, célcsoport adatait tartalmazó adatbázisok) hatékonyságának, biztonságosságának felmérése; Szakmai mentorálás kiberbiztonság területen
- Pénzügyi tanácsadás
- A szervezet pénzügyi folyamatainak átvilágítása, Forprofit tevékenység beindításának támogatása
- Számviteli tanácsadás
- Hazai számviteli szabályozáshoz kapcsolódó naprakész technikai számviteli tanácsadás, gyakorlati támogatás; Segítségnyújtás jelentések elkészítésében
- Belső ellenőrzési, megfelelőségi szolgáltatás
- Belső szabályozó rendszerek kialakításának támogatása, fejlesztése; Pénzügyi, számviteli folyamatok fejlesztése;
- Fenntarthatósággal kapcsolatos keretrendszerek, programok kialakításának támogatása, fenntarthatósági jelentés elő- és elkészítésének támogatása; Hazai benchmark-vizsgálatok (nonprofit szektor fenntarthatósági törekvéseinek elemzése)
- Vezetői coaching
- Személyre szabott vezetői fejlesztési folyamat, szakmai célok elérésének és személyi fejlődés támogatása
- Social media konzultáció
- Social media megjelenések, online marketing támogatása
- Branding konzultáció
- Vizuális és kommunikációs szakmai támogatás, vállalati partnerekkel való kapcsolatok felmérése, stratégia kialakításának támogatása

2. Adomány működési költség támogatására
A támogatás legkisebb igényelhető összege 500 000 Ft, maximális összege 3 000 000 Ft szervezetenként.
Az igényelt összeget és annak tervezett felhasználását a pályázatban szükséges jelezni és kifejteni.

3. Laptop adomány (opcionális)
A pályázó szervezeteknek lehetőségük nyílik a KPMG munkatársai által már nem használt, de működőképes eszközök igénylésére. A laptopok jogtiszta szoftverekkel kerülnek átadásra.

További együttműködési lehetőségek
A KPMG vállalati felelősségvállalási stratégiájának célja, hogy a környezetünkre és a társadalomra a lehető legpozitívabb hatást fejtsük ki. Ennek mentén, a Felelős Társadalomért Program nyertes szervezeteivel a tudásalapú szakmai segítségnyújtás mellett nyitottak vagyunk egyéb közös, akár hosszútávú együttműködési lehetőségekre is (pl.: önkéntes tevékenységek, adományozási és adománygyűjtési lehetőségek, további szakmai kezdeményezések közös szervezésére).

A pályázat benyújtásának feltételei
- Teljeskörűen, elektronikusan kitöltött pályázati adatlap és mellékletek
- Az alábbi mellékletek csatolása:
- Alapító okirat másolata
- Közhasznúságot igazoló bírósági végzés másolata (2011. évi CLXXV. tv. alapján)
- Az elmúlt két év egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete
- Hitelesen aláírt nyilatkozatok (adatkezelésről, köztartozásról és közzétételről)
- A pályázati anyaghoz kapcsolódó további dokumentumok is csatolhatók pl. SZMSZ, stratégia, etikai kódex, stb.

Pályázati időszak
- A pályázatok benyújtására 2023. november 6. napjától 2023. december 3. napján 24 óráig van lehetőség.
- Felelős Társadalomért Program rendezvény (részletek hamarosan)
- Shortlist értesítése: 2024 január
- Eredményhirdetés: 2024 február

További kérdésekben a cr@kpmg.hu elérhetőségen adunk segítséget!
https://kpmg.com/hu/hu/home/about/vallalati-felelossegvallalas/kpmg-felelos-tarsadalomert-program.html

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem