Lásd a zenét! videópályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Maximum 5 fős, általános iskola 7. és 8. osztályos, illetve középiskola 7-12. osztályos tanulókból álló csapatok

Lásd a zenét! videópályázat


A Liszt Ferenc Kamarazenekar egy évvel ezelőtt, 2021. májusában első alkalommal hirdette meg az általános iskolás korosztály számára a Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is kiírt.
A rajzpályázat folytatásaként most a kicsit idősebb korosztály, a 7-12. osztályosok számára a Samsunggal közösen hirdetünk kétfordulós videópályázatot.

Kik pályázhatnak?
Maximum 5 fős, általános iskola 7. és 8. osztályos, illetve középiskola 7-12. osztályos tanulókból álló csapatok.

Feladat, a pályázat menete:
A pályázat 2022. szeptember 12-től 2022. november 27. nap 23:59-ig tart és 2 fordulóból áll.
Az első fordulóban a csapatok feladata egy minimum 30, maximum 90 másodperc hosszú amatőr videófilm készítése, amely valamilyen módon Jörg Widmann: 180 Beats per Minute című művén alapul. A feladat az, hogy a csapat megmutassa, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni bármilyen videóval lehet (pl. egy konkrét történet elmesélésével, vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző alkotással), a videóban nem kötelező, hogy az adott zenemű részlete elhangozzon, és nem kötelező a csapattagoknak a videón megjelennie, valamint nem kötelező, hogy valós helyszínen forgatott film legyen, lehet akár pl. 3D modellező vagy animáló szoftver segítségével készített anyag is. Egy csapat több videóval is részt vehet a pályázaton.
Az első forduló 2022. szeptember 12-től 2022. október 23. nap 23:59-ig tart.
Az első fordulót követően a szakmai zsűri döntése alapján 5 csapat jut tovább a második fordulóba. A továbbjutó pályázók nevét a szervezők 2022. október 31. napján teszik közé, valamint e-mailben értesítik a továbbjutókat.
A továbbjutó csapatok számára a szervezők a következő eszközöket biztosítják a második fordulós videó elkészítéséhez:
- 2 db Samsung Galaxy S21 FE 5G mobil telefon;
- 1 db Galaxy TAB S7 FE tablet;
- 1 db Galaxy Watch4 okos óra;
- 1 db Galaxy Buds2 fülhallgató.
A második fordulóba jutott 5 csapat feladata a zenemű (Jörg Widmann: 180 Beats per Minute) felhasználásával egy új videó forgatása, minimum 60, maximum 180 másodperc terjedelemben, amely bemutatja, hogy a pályázó csapat számára mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít a Zenemű. Pályázni csak olyan videóval lehet a második fordulóban, amelyben elhangzik a zenemű legalább 30 másodperces részlete, illetve amelyben képileg megjelenik a Samsung eszközök közül legalább 2 fajta. Egy pályázó a második fordulóban 1 videóval pályázhat és az első forduló során beküldött videót nem lehet a második fordulóban beküldeni.
A második videó elkészítéséhez szükséges zenemű felhasználható példányát a pályázati adatlapon megadott e-mailcímre küldik meg a szervezők a 2022. október 31-ig.
A pályázat második fordulója 2022. november 1-tól 2022. november 27. nap 23:59-ig tart.
A második fordulót követően a szakmai zsűri a 2022. december 10. napján megrendezésre kerülő meglepetés koncert keretében ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyertes csapat nevét.

Közönségszavazás
Az első forduló során beérkezett videókat a szervezők 2022. október 25. napján közzéteszik a Liszt Ferenc Kamarazenekar Facebook és Instagram oldalain. Az a pályázó, akinek videója 2022. november 27. nap 23:59-ig a legtöbb szavazatot (lájkot) kapja a két közösségi oldalon együttesen, az közönségdíjban részesül.

Nyeremények
Minden pályázó meghívást kap a 2022. december 10-i meglepetés koncertre, helyszín: Gabor M. Szoke Studio: https://gabormiklosszoke.com/studio
A nyertes csapat és a közönségdíjas csapat mindegyik tagja 1-1 darab Samsung Galaxy S21 FE 5G mobil telefont nyer.
A nyertes videót és a közönségdíjas videót beküldő csapatok a mobiltelefon mellett az iskolájuk számára 1-1 darab Samsung The FreeStyle hordozható projektort nyernek (https://www.samsung.com/hu/projectors/the-freestyle/the-freestyle-sp-lsp3blaxxh)

Beküldés módja
Mind az első, mind a második fordulóban való részvételhez a következő dokumentumokat szükséges beküldeni a palyazat@lfkz.hu e-mailcímre:
- a www.lfkz.hu oldalról letölthető kitöltött és aláirt pályázati adatlap szkennelt formában
- 18 évnél fiatalabb Pályázók esetén a kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozat szkennelt példánya;
- a Videó vagy az a link, ahonnan a Videó letölthető, wmv, avi, mpg, .mpeg, mp3, wav, mov, mp4 fájformátumokban

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a palyazat@lfkz.hu e-mailcímre kérjük megküldeni.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem