Macskakarikatúra - alkotópályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
középiskolás fiatalok és felnőttek

Macskakarikatúra - alkotópályázat


A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdet, az Év Emlőse, a vadmacska témakörben, középiskolás fiatalok és felnőttek részére.

A pályázat témája
A sűrű erdők rejtőzködő ragadozója, a vadmacska, bár a közös ősöknek köszönhetően sok tulajdonságában osztozik a házi macskával és megjelenésében is hasonlít rá, bizonyos sajátosságaiban merőben különbözik doromboló kedvencünktől. A pályázatban ezt a kettősséget, a fenséges, ugyanakkor sérülékeny, kedvesnek tűnő, ámde valójában vérmes, rejtőzködő, a házi cirmossal mégis ismerkedő jellemét szeretnénk bemutatni a karikatúra műfaj és a pályázók találékonyságának segítségével. Olyan karikatúrákat várunk, amelyek a vadmacska valamely sajátosságait megragadva és kedvesen vagy humorosan felnagyítva, eltúlozva (nem gúnyolva) mutatja be ennek a különleges ragadozónak a küllemét, jellemét, életét vagy akár az emberhez való viszonyát.

Pályázati feltételek
A pályázatban középiskolás fiatalok és felnőttek vehetnek részt egy-egy darab, színes vagy fekete-fehér, hagyományos rajz, festmény, kollázs, esetleg digitális technikával készült, egyedi karikatúra megalkotásával és annak digitális formában való beküldésével.
A pályázatban való részvétel feltétele az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak megismerése és tudomásul vétele, valamint a pályázó (16 év alatti gyermek esetében a szülő) hozzájárulási nyilatkozatának csatolása. Ezek a dokumentumok a pályázati felületen érhetőek el.

Jelentkezés a pályázatra
A pályázat beküldési határideje: 2024. szeptember 18. 23:59
A pályaműveket jó minőségben (600 dpi, A4 vagy A3 méret, JPG, PNG vagy TIF formátumú képként), kizárólag elektronikus úton a pályázati felületen lehet feltölteni. (Kérjük, mindenképpen őrizzétek meg az eredeti alkotást is!)

Ugyanitt kérjük feltölteni a 16 éves kor alatti gyermekek szülei, ellenkező esetben a pályázó részéről kitöltött és aláírt, személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulási nyilatkozatot. A kitöltendő nyilatkozat(ok) szintén a honlapról tölthető le. Egy felkészítő tanárnak lehetősége van egyszerre több tanuló pályaművét és szülői hozzájárulási nyilatkozatát is feltölteni.

A pályázó vagy törvényes képviselője (vagy felkészítő tanára) a pályázati felületen található adatvédelmi tájékoztató megismerését és elfogadását a felületen található jelölő négyzetben tudja jelezni.

A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges:
https://www.hermanottointezet.hu/macskarikatura

A pályázat értékelése
A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, külön kategóriában a középiskolások és a felnőttek munkáit. A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek, amiket az "Év Emlőse a vadmacska gála és forgatag” rendezvényen vehetnek át, a hivatalos eredményhirdetésen és díjátadón. Az eseményen a legjobb pályaműveket felületeinken megjelenítjük és a nagyközönség számára is bemutatjuk! A gála és forgatag időpontjáról a pályázókat e-mailben értesítjük.

Kérdés esetén írj a rajzpalyazat@hoi.hu e-mailcímre!

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem