Magyar Innovációs Nagydíj 2022

Határidő
Érvényes
Pályázhat
azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2022. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el

Magyar Innovációs Nagydíj 2022


Megnyitotta a jelentkezést az Európai Bizottság az Új Európai Bauhaus-díjak 2023-as fordulójára.
FELHÍVÁS
A 2022. ÉV LEGJELENTŐSEBB
INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE

A Magyar Innovációs Szövetség - a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen - a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, immár 31. alkalommal hirdeti meg a 2022. évi MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A Magyar Innovációs Nagydíj célja, hogy elismerésben részesítse a hazai innováció legkiemelkedőbb eredményeit, egyben teret és lehetőséget biztosítson az innovatív termékek és technológiák megismerésére mind a gazdasági élet szereplői, mind az érdeklődők számára. A 2022-es év legjelentősebb innovációs eredményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a bíráló bizottság további kategóriákban ítél oda kiemelkedő innovációs teljesítményeknek járó díjat.

A 2022. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő
- Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat:
- a 2022. évi Ipari Innovációs Díj,
- a 2022. évi Informatikai Innovációs Díj,
- a 2022. évi Agrár Innovációs Díj,
- a 2022. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
- a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja,
- "Alapkutatástól a piacig" 2022. évi Innovációs Díj (NKFIH).
A legeredményesebb, 2020. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a
- "2022. év legjobb startup vállalkozása" Díját nyeri el.
A díjak ünnepélyes átadására 2023. márciusában kerül sor az Országházban.
- A díjazottak támogatást kapnak a nemzetközi piacra lépés megvalósításához (HEPA), valamint illeszkedő téma esetén a támogató szervezetek megvizsgálják az állami hasznosítás, beszerzések lehetőségeit.
- Az Innovációs Nagydíj nyertese a következő évben meghívást kap a bíráló bizottság tagjai közé és részt vehet a pályaművek értékelésében.
- Az NKFI Alap pályázatainak elbírálása során a díjazottság plusz pontot jelent.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2022. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK
Az Innovációs Nagydíj odaítélésénél a bírálóbizottság az innovációból 2022-ben elért eredmény/árbevétel és műszaki, valamint gazdasági előnyök mellett, a benyújtott dokumentumok elemzésével, értékelésével az alábbi szempontok alapján hasonlítja össze a pályázatokat:
1. Az elért többlet árbevétel, nyereség (55 pont);
2. A termék/szolgáltatás műszaki, gazdasági előnyei, innováció tartalma (eredetisége, újszerűsége) (20 pont);
3. A termék/szolgáltatás export piacképessége, társadalmi hasznossága, milyen egyéb gazdasági előnyökkel jár (pl. energia és/vagy anyag, és vagy költség megtakarítás, egészség tudatosság, környezettudatosság stb.) (20 pont);
4. A benyújtott dokumentáció kidolgozottsága, illetve a kért információk teljessége. (5 pont)

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter. A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. Előző Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A PÁLYÁZAT ÉS NAGYDÍJ ELŐNYEI
- Kiemelkedő marketing értéket jelent és publicitás biztosít a termék/szolgáltatás számára,
- A termék/szolgáltatás iránti bizalom növelése a vevők körében,
- Emeli mind a pályázó, mind az innovatív megoldás szakmai rangját,
- Lehetőséget biztosít a magyar innováció legújabb vívmányai és a legsikeresebb innovátorok elismerésére és megismerésére.

Beadási határidő: 2023. február 3., éjfél

Az online nevezés a www.innovacio.hu/innonagydij oldalon tölthető ki.

- Részletes leírás a megvalósításról, az innovációból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
- Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),
- Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

A részletes leírást és a nyilatkozatot pdf formátumban kell feltölteni a www.innovacio.hu/innonagydij c. oldalra.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem