Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázat 2022

Határidő
Érvényes
Pályázhat
általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok

Felhívás - Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázat 2022.


A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület ismét meghirdeti - immár 4. alkalommal - Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

Az utolsó pályázati kiírástól (2020) eltelt két év meglehetősen „speciális” volt a járványhelyzet miatt. Jelentős változásokat hozott az online oktatással, a személyes találkozások korlátozásával, a barátságok, napi kapcsolatok internetre költözésével. Ugyanakkor az elmúlt időszak rámutatott, mekkora szerepe van hétköznapjainkban a közösségi élményeknek, a személyes érintkezéseknek. A mostani pályázatban azt kérjük tőletek, hogy fotó vagy film segítségével mutassátok be, mely Vas megyei helyszínek jelentik nektek a közösség élményét, melyik az az épület, tér, utca, park, liget, sportlétesítmény, közintézmény, ahol igazán önmagatok vagytok, ahol találkoztok barátaitokkal, diáktársaitokkal. Vagy melyek azok a rendezvények, programok, ahová közösen jártok. Természetesen a közösség élménye sokféleképpen értelmezhető. A lényeg, hogy egyedi, kreatív, rád jellemző alkotás szülessen.

Készíthetsz fényképet vagy kisjátékfilmet, etűdöt. Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. A beérkezett pályaműveket 2023. januárban a könyvtárban kiállítás és vetítés formájában mutatjuk be. A fényképeket ezt követően Szombathely több közintézményében kiállítjuk, a filmes alkotásokat a könyvtár YouTube csatornáján közzétesszük.

Beküldési határidő: 2022. november 20.

A felhívás, a pályázati feltételek és a nevezési lap már megtalálható
a könyvtár honlapján (https://www.bdmk.hu/maskep2022.html)

Az előző, 2016-os, 2018-as és 2020-as pályázatokról, tárlatokról és díjazott alkotásokról bővebb információ található a https://regi.bdmk.hu/maskep és a https://www.bdmk.hu/SZOVEG431/SZOVEG433/SZOVEG437.html oldalakon, valamint a filmek megtekinthetők itt: https://www.youtube.com/channel/UC66vQs3mvBNN56KbfnTmRpg/playlists

Bővebb információ kérhető Szalainé Bodor Edit igazgatóhelyettestől, illetve Boros Ferenc könyvtárostól a maskepszombathely@gmail.com e-mailcímen vagy az 06/94-513-530-as telefonszámon.
 

Nevezési lap, pályázati feltételek és felhívás

 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem