Megosztod? Mi megy a közösbe és mire megy a közösből?

Határidő
Érvényes
Pályázhat
10 és 23 év közötti diákok

Mi megy a közösbe és mire megy a közösből?


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kreatív pályázatot hirdetett, amire 10 és 23 év közötti diákok alkotásait várja. Az egyéni teljesítmény mellett azt az oktatási intézményt is díjazzuk, ahonnan a legtöbb diák pályázó száll versenybe.

Az izgalmas felhívás célja, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsuk a közteherviselésre, annak lényegére és ezzel megalapozzuk az adózás hosszú távú társadalmi elfogadottságát.
Pályázatunk felhívása:
Megosztod? Mi megy a közösbe és mire megy a közösből?

Te megosztanád a barátoddal a zsebpénzed, ha tudnád, hogy arra költi, ami neked is jó?

A szüleid a bevételeik egy részét az állammal osztják meg: ez az adó.
Az állam az így kapott pénzt cserébe arra használja, ami hasznos neked, a barátaidnak, a szüleidnek, a felnőtteknek. Ezért épülhetnek iskolák, játszóterek, rendelők, ezért tanulhat minden gyerek.

Te mit hallottál arról, miért kell adót fizetni?
Ha van elképzelésed, hogyan lehetne ezt másokkal is megértetni, elfogadtatni: öntsd formába, alkoss, és küldd el nekünk!

A fiatalok 2023. szeptember 26 óta pályázhatnak, egészen november 30-ig. A pályaműveket több kategóriában várjuk, nagy hangsúlyt helyezve a digitális alkotások lehetőségére - ami leginkább felkeltheti ennek a korosztálynak a figyelmét -, de a hagyományos technikák alkalmazását is örömmel fogadjuk. A téma tehát feldolgozható videóban, rajzfilmben, TikTok-videóban, Instagram-storyban, de a pályázók mobilappot vagy online játékot is tervezhetnek.

A nyeremények értékesek, a több mint kétmillió forintos összdíjazású pályázaton a kategóriák első három helyezettje értékes, műszaki és médiaeszközökre váltható vásárlási utalványokat kap, és külön 500 ezer forintos utalványt kap az a tanintézmény, amelynek legtöbb tanulója, hallgatója érvényesen pályázik.

A weboldal, ahol a részletek megismerhetők, és a pályázat beadható: www.adotudatossagipalyazat.hu.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem