Nemzetiségi művészeti kiállításon való részvétel

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Magyarországon élő és a 13 magyarországi nemzetiséghez (bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén és ukrán) tartozó professzionális kortárs képző- és iparművészek

Nemzetiségi művészeti kiállításon való részvétel


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

NEMZETISÉGI MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSON VALÓ RÉSZVÉTELRE

A Széphárom Közösségi Tér galériájában 2023. december 7. és 2024. január 26. között megrendezésre kerül a "Nemzetiségi művészet Magyarországon" című kortárs csoportos kiállítás a 13 magyarországi nemzetiséghez tartozó és Magyarországon élő professzionális kortárs képző- és iparművészek alkotásainak bemutatásával. A tárlat az 1993-ban elfogadott kisebbségi törvény 30. évfordulója jegyében valósul meg a Bolgár Kulturális Fórum Egyesület szervezésében. Várjuk a művészek jelentkezését!

Pályázati feltételek:
- A pályázaton kizárólag Magyarországon élő és a 13 magyarországi nemzetiséghez (bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén és ukrán) tartozó professzionális kortárs képző- és iparművészek vehetnek részt saját alkotásaikkal.
- Az alkotások beadhatók festészet, egyedi grafika, szobrászat, textil, kerámia kategóriákban, témabeli kötöttség nélkül. Anyag és technikai korlátozás nincs.
- Minden művész legfeljebb 3 alkotással pályázhat.
- A kész mű maximális mérete 200 cm magas és 150 cm széles, háromdimenziós munkák esetén legfeljebb 100 cm magas és 60x60 cm széles lehet.
- A Pályázók jelentkezésük beküldésével automatikusan elfogadják a pályázat feltételeit, valamint beleegyeznek, hogy a szervezők díjtalanul felhasználhassák, publikálhassák nyomtatott vagy digitális felületeken a beadott pályaműveiket és fotóikat, valamint hozzájárulnak a személyes adataik gyűjtéséhez és annak kezeléséhez.
- A pályázatra a jelentkezés e-mailben történik, amelyet a bolgarforum@mail.com e-mailcímre kell beküldeni a megadott határidőig. A jelentkezés beérkezése után minden Pályázó visszaigazolást kap. A pályázati jelentkezés és a kiállításon való részvétel ingyenes.
- A pályázatra küldött e-mail levélnek kötelezően tartalmaznia kell:
- A mű adatai: cím - méret - anyag és technika - készítés éve - a fotós neve.
- A művész adatai: név - születési hely és év - nemzetiség megnevezése - lakcím - telefonszám - e-mailcím - honlap (amennyiben van) - iskolai végzettség, intézmény, szakirány és évszám - művészeti szervezeti tagság - a legfontosabb 10 kiállítás és díjak.
- 2 db műtárgyfotó az alkotásról mellékletben: egy felvétel a teljes alkotásról és egy részlet. A fotó fájl nevében az alkotás címét jelezni szükséges. A fotót semleges háttérrel, nyomdai kiadásra alkalmas minőségben kérjük. Egy fotó minimális mérete 15 x 30 cm, felbontása 300 DPI, JPG formátumban.
- 1 db portréfotó a művészről mellékletben: maximum 10 cm x 10 cm méretben, 300 DPI felbontásban, JPG formátumban. A fotó fájl nevének tartalmaznia kell a Pályázó nevét.

- A jelentkezés beküldési határideje: 2023. június 15.
- E-mailcím: bolgarforum@mail.com
- A kiállításra beküldött műveket a fotók alapján szakmai zsűri válogatja, amelynek döntése nem fellebbezhető meg. A pályázó művészek értesítést kapnak a zsűri döntéséről és a kiválasztott alkotások leadásának időpontjáról és helyszínéről.
- Kiállítás helyszíne: Széphárom Közösségi Tér, 1053 Budapest, Szép utca 1/B.
- Szervező: Bolgár Kulturális Fórum - www.bolgarforum.hu/images/palyazat.jpg

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem