Női példaképek az informatikatörténetben

Határidő
Érvényes
Pályázhat
alkotók

Női példaképek az informatikatörténetben


Diákpályázat
A Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállítása pályázatot hirdet a "Lányok Napja" alkalmából.
Olyan pályaműveket várunk, amelyekben a Pályázók a megítélésük szerint az informatikában jelentős szerepet betöltő nőket mutatnak be. Segítségül kínáljuk az iTF Informatikatörténeti Adattárat: https://itf.njszt.hu/ - de kíváncsian várjuk az itt nem szereplő, de a Pályázók számára izgalmas, érdekes informatikus nőkről szóló anyagokat is!

A pályamű lehet egy rövid esszé, prezentáció, rajz, videó vagy akár vers is. Egyéb kreatív ötleteket is szívesen fogadunk.
A pályaművek beküldési határideje: 2024. április 7.

A pályaműveket az alábbi címre kérjük: itmuzeum@agoraszeged.hu
Eredményhirdetés: 2024. április 25-én, az Informatika Történeti Kiállításon, a "Lányok Napja" alkalmából szervezett rendezvényen lesz, Talyigás Judit előadása után. Az eseményen avatjuk fel Dán Klára és Péter Rózsa tablóit, amelyek a továbbiakban az állandó kiállításunk részeivé válnak. A Lányok Napján további programokkal is készülünk a Women4Cyber Hungary együttműködésével!

A nyertes pályamű alkotója az osztályával együtt ingyenes csoportbelépőt kap a kiállításra, amit 2024. december 31-ig használhat fel. A nyertes pályaműveket az NJSZT honlapján - njszt.hu - és az ITK honlapján - ajovomultja.hu - is bemutatjuk.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem