Nyílt képzőművészeti pályázati kiírás

Határidő
Érvényes
Pályázhat
bárki

Nyílt képzőművészeti pályázati kiírás


A sokszínű magyar kultúra számtalan jeles személyisége kötődik Terézvároshoz. A jelesek egyike az operaénekesként és operettbonvivánként egyaránt jelentősei alkotó, érdemes művészi címet kapott Sárdy János (1907-1969), aki évtizedekig volt tagja kerületünk két nagy intézményének, az Operaháznak és az Operettszínháznak, s aki 1969-ben bekövetkezett haláláig nem csak Terézvárosban dolgozott, de családjával itt is élt.
Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Bizottsága 109/2023. (VI. 26.) számú határozatában úgy döntött, hogy Sárdy János előadóművész emlékére a 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 5. ház homlokzatán művészi kivitelű emléktáblát állít, továbbá a Sárdy János művészi kivitelű emléktábla elkészítéséhez kapcsolódóan nyílt képzőművészeti tervpályázat kiírásáról döntött az alábbiak szerint.
A pályázónak Sárdy János portréját vagy arcképét megformázó bronz dombormű tervezetét kell a pályaműben - 3D nyomtatásban vagy gipsz domborműként - bemutatnia, emellett az emléktábla rövid szövegezéssel emléket állít a művészről. Az emléktábla mérete 60x80 cm. A pályázónak grafikus vagy rajzolt formában szükséges bemutatnia, hogy az adott dombormű az emléktáblával együtt milyen összképi hatást kelt. Az emléktábla méretei és technikai paraméterei, továbbá a táblára kerülő felirat a beérkező pályaművek figyelembevételével a győztes pályamű kihirdetéséig kis mértékben módosulhatnak.
A pályázónak meg kell jelölnie a teljes kivitelezés várható költségeit.
A pályamű benyújtási határideje: 2023. szeptember 30.
A benyújtás módja: személyesen, a Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal recepcióján (Ámon Marcell nevére) lehet leadni.
A pályamüveket zsűri bírálja el, amelynek tagjai:
- Gálvölgyi Dóra, a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója,
- Miyazaki Jun, Terézváros humánügyekért felelős alpolgármestere,
- Németh Helga Anna, a Humán Bizottság elnöke,
- Simonffy Márta, képviselő.
A pályaműveket benyújtók a zsűri döntése alapján díjazásban részesülnek:
- 1. helyezett: 500 000 forint,
- 2. helyezett: 250 000 forint,
- 3. helyezett: 100 000 forint.
A nyertes pályázóval Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata szerződést köt.
A portré domborműves emléktábla a művész halálának 55. évfordulója alkalmából 2024. március 9-én kerülne elhelyezésre a 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 5. szám alatt
További információt a 06-1-815-2237-es telefonszámon lehet kérni.
https://terezvaros.hu/oldal/kulturalis-palyazatok

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem