Összpont - Emberi Jogi Diákverseny

Határidő
Érvényes
Pályázhat
középiskolás diákok

Összpont - Emberi Jogi Diákverseny


2023-ben tizedik alkalommal rendezzük meg az Amnesty emberi jogi csapatversenyét középiskolás diákok számára. A februártól május végéig tartó verseny során kreatív és izgalmas feladatokon keresztül dolgozhatsz fel emberi jogi témákat, majd a tanultakat felhasználva, az Amnesty támogatásával valósíthatod meg a saját projektedet és léphetsz fel a számodra fontos ügyek mellett!

A verseny három fordulója során gyakorlati, szórakoztató feladatok, és személyes tapasztalatok útján tehetsz szert olyan tudásra és készségekre, amik nélkülözhetetlenek az emberi jogok védelmében. Lehetőséged nyílik szakértők támogatásával tanulni és kutatni, megismerkedni a szolidarítás és az aktivizmus több formájával, és belelátni a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének működésébe.

Ebben nem leszel egyedül, hiszen a verseny során amnestys  mentorok támogatásával fedezhetitek fel csapatoddal saját emberi jogi témátokat, és tanulhattok meg kiállni mellettük. 
A 10. Összpont alkalmából három fontos és központi emberi jogi témát van lehetőséged közelebbről megismerni:
- Oktatás
- Szexuális és nemi kisebbségek jogai
- Nemek közötti egyenlőség
Ha te sem maradnál ki az idei versenyből, akkor keríts magad mellé még egy csapattársat, és regisztráljatok legkésőbb 2023.  február 5-én éjfélig.

Értékelési szempontok, nyeremények 
- A végső értékelés során a három fordulóban elért összes pontszámot figyelembe vesszük. 
- Az összes döntőbe jutott csapat tárgyi ajándékban részesül, és oklevéllel jutalmazzuk részvételüket a versenyben.  
- A dobogós csapatok az Amnesty szakmai és anyagi támogatásában részesülnek emberi jogi projektjeik megvalósítása során.  
A versenyen való részvétel ingyenes, a  regisztráció kitöltéséhez, és az abban található Hozzájáruló Nyilatkozat visszaküldéséhez kötött.
https://oktatas.amnesty.hu/programok/osszpont-emberi-jogi-diakverseny

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem