Ösztöndíjas pályázat

Határidő
Érvényes
Kategória
Ösztöndíj
Pályázhat
végzett történészek

Ösztöndíjas pályázat


Soós Géza jogász, református lelkész életének, szakmai pályafutásának, és politikai tevékenységének bemutatására.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége végzett történészek részére ösztöndíjas pályázatot ír ki, amelynek célja, hogy ismertesse Soós Géza személyiségét, a református ifjúsági mozgalomban végzett embermentő tevékenységét, részvételét a vészkorszak ellenállási akcióiban, különös tekintettel az Auschwitz jegyzőkönyv fordításában és terjesztésében.

A pályázattal olyan mű alkotását szeretnénk támogatni, amely e korszak történelme iránt érdeklődő olvasók számára közérthető, de tudományos alapossággal összeállított formában mutatja be ezt a témát. Az elkészült művet önálló kötetként jelentetjük meg a "Wallenberg Füzetek" sorozatban.

A pályázatot 2023. október 1-ig lehet benyújtani, 2-3 oldalas témavázlattal, és a pályázó rövid szakmai önéletrajzával.

A nyertes pályázó kiválasztásáról bizottság dönt. A nyertes pályázóval szerződést kötünk, amelynek alapján az alkotását összesen 400 000 Ft ösztöndíjjal támogatjuk.
Az ösztöndíj két egyenlő részletben kerül kifizetésre. Az első részlet a szerződés aláírásával egyidejűleg esedékes, a fennmaradó rész pedig a megjelenésre alkalmas kézirat leadásakor. Az elkészült végleges kézirat leadásának határideje: 2024. április 16. A határidő egy ízben, előzetes egyeztetés alapján meghosszabbítható.
A pályázatot és az elkészült kéziratot az egyesület e-mailcímére wallenbergegyesulet.elnok@gmail.com várjuk.

https://wallenbergegyesulet.hu/osztondijas-palyazat/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem