Pályázat színházi nevelési előadáson való kedvezményes részvételre

Határidő
Érvényes
Kategória
Oktatás
Pályázhat
budapesti és Pest megyei középiskolák

Pályázat színházi nevelési előadáson való kedvezményes részvételre


A társulat:
A KB35 Színházi Nevelési Társulat a diákok fontos élethelyzeteire reagáló, pedagógiai céllal rendelkező interaktív színházi előadásokat hoz létre, és visz elsősorban budapesti és Pest megyei középiskolák osztályaiba, online előadásaink pedig az ország egész területén elérhetők. A társulat tagjai színész-drámatanárok, akik emellett pedagógiával, pszichológiával foglalkoznak, vagy a színházi szakmában helyezkedtek el főállásban.

Miért pont színházi nevelés?
A színházi nevelési előadások különlegessége, hogy egy fontos, pedagógiailag megközelíthető problémát (pl. zaklatás, járványidőszak alatti elmagányosodás, társas befolyásolás, stb.) járnak körül a diákok bevonásával. A színházi előadásokat interaktív, dramatikus részek színesítik, ezáltal téve élményszerűvé a résztvevők számára a közös gondolkodást. Előadásaink nagy előnye, hogy nem kell utazni sem értük: a társulat hozza el a foglalkozást az osztály saját tantermébe és körülbelül 2 tanórát vesznek igénybe.

A pályázat célja:
Olyan közösségek elérése, melyek korlátozott anyagi lehetőségeik miatt csak kedvezményesen tudnának részt venni előadásainkon. A pályázat keretén belül 10 kedvezményes alkalmat hirdetünk a 2022/2023-as tanév során, melynek pontos időpontját a választott pályázóval egyénileg egyeztetjük.

A pályázat keretén belül a következő két előadásra lehet jelentkezni:
1. Kimondva-kimondatlanul (11-12.évfolyam) - Prevenció a zaklatás, a bullying témakörében - https://kb35sznt.hu/kimondva-kimondatlanul/
2. Meglepetés (9-10. évfolyam) - Énhatár fogalmának bevezetése, manipulációs minták megismertetése - Online interaktív tananyaggal!  https://kb35sznt.hu/meglepetes/
Az előadásokról bővebb információ a linkekre kattintva található.

Kedvezményes részvétel:
Megpályázható előadásaink valós költsége 125 000 forint. A társulat 100 000 forinttal támogatja a nyertes osztályok részvételét, így az előadás önköltsége 25 000 forint.
Az előadás pontos időpontját a nyertes pályázóval egyénileg egyeztetve jelöljük ki.

Pályázati feltételek:
Előadásainkra budapesti és Pest megyei középiskolák jelentkezését várjuk.
Minden osztály arra az előadásra pályázhat, ami az adott életkori kategóriának megfelelő.

A pályázat beadásának határideje: 2022.10.02.
A pályázat benyújtását az alábbi adatlapon tehetik meg
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSjEvAS3W62aDeUrURfxkUspyAUYkzU9dcplslm6Am9K4sgQ/viewform

Az elbírálás szempontjai:
A pályázó osztály anyagi és szociális helyzete, hány alkalommal vettek részt korábban színházi nevelési előadáson, a választott előadás pedagógiai céljainak való megfelelés.
A pályázat nyerteseivel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.

További kérdése van?
Keressen minket az info@kb35sznt.hu e-mailcímen, érdeklődjön telefonon Fodor Évinél a +36 30 284 56 16-os telefonszámon, vagy tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinkre adott válaszainkat!
https://kb35sznt.hu/
https://www.facebook.com/kb35sznt

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem