Pályázati felhívás menekülteket támogató szociális szakemberek számára

Határidő
Folyamatos
Érvényes
Kategória
Szociális
Pályázhat
menekültekkel foglalkozó szociális szakemberek

Pályázati felhívás menekülteket támogató szociális szakemberek számára


A Habitat for Humanity Magyarország, az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) és A Város Mindenkié csoport közös programjában Ukrajnából menekülőket segít közép- és hosszú távú lakhatáshoz jutni.
A program keretein belül eddig ingyen vagy alacsony bérleti díjért felajánlott lakások mellett mostantól piaci vagy ahhoz közeli áron kiadó albérletekbe is közvetítünk menekülteket, az UNHCR által biztosított albérleti támogatással. A programban lehetőségünk van albérleti és költöztetési támogatást nyújtani a menekültek számára.

A program részletei
A felhívásunkra menekültekkel foglalkozó szociális szakemberek jelentkezését várjuk. A programban részt vevő szociális szakemberek vállalják, hogy segítik az ügyfelük albérletbe költözését. A kollégák a következő területen végzett munkájukért kaphatnak családonként, a család létszámától függően havi 25-40 ezer forintos bérkiegészítést.
1. hónap: kapcsolatfelvétel-igényfelmérés
2. hónap: lakáskeresés, szerződéskötés
3. hónap: költözés megszervezése, támogatása
A programba bevont ügyfelek szükség szerint megkapják az UNHCR által biztosított és az Utcáról Lakásba! Egyesület által kezelt támogatásokat.

A pályázók köre:
Minden olyan szociális szakember, akinek az ügyfelei között vannak Ukrajnából menekültek.
Menekültnek számít állampolgárságtól függetlenül mindenki, aki a 2022. február 24-én kezdődött háború óta vagy az azt megelőző napokban Ukrajnából - közvetlenül vagy más országon keresztül - Magyarországra menekült. Így a menekült ügyfelek lehetnek magyar, ukrán vagy harmadik országbeli állampolgárok is.
A menekült családnak rendelkeznie kell stabil jövedelemmel, amelyből legalább havi ötvenezer forint albérleti díjat és ezen felül a rezsiköltségeket fedezniük kell.

Támogatási formák és a megpályázható összeg
A pályázaton háromféle támogatásra lehet pályázni: albérlet-támogatásra, kaucióhoz való hozzájárulásra és költözési támogatásra.
- Albérlet-támogatás: hozzájárulás a lakbérhez. Ennek maximum összege havi 60 000 forint, melyet az Utcáról Lakásba Egyesület közvetlenül a lakástulajdonosnak fizet ki. A támogatás 6, vagy 12 hónapra vehető igénybe.
- Támogatás a kaucióhoz: a fizetendő kauciót vagy annak egy részét az UNHCR támogatásából az Utcáról Lakásba! Egyesület biztosítja. Ennek összege legfeljebb 150 000 forint, amely a kiköltözést követően az Egyesület kap vissza a tulajdonosoktól.
- Költözési támogatás: amennyiben szükséges, az UNHCR forrásából az Utcáról Lakásba! Egyesület fedezi a költözés költségeit.
Az albérlet-támogatás és a kaució támogatásának igénylése nem zárja ki egymást. A programban a támogatásnak nincs megszabott minimális összege. A pályázó kollégák család létszámtól függően a következő bérkiegészítést igényelhetik:
1-2 fős háztartás: 25 ezer Ft/hónap 3 hónapra
3-5 fős háztartás: 35 ezer Ft/hónap 3 hónapra
5+ fős háztartás: 40 ezer Ft/hónap 3 hónapra
Indokolt esetben ettől el tudunk térni (pl. több gyerekes családok, fogyatékossággal élő személyek, állattal költözők esetében), illetve szükség esetén +1 hónap hosszabbítás kérhető

A program megvalósításának időszaka
A pályázatokat 2022. 06. 10. és 2022. 10. 01. között lehet leadni, de az albérleti támogatások és a bérkiegészítések folyósításának időszaka ezen túl nyúlhat.

Az együttműködés részletei
A szociális szakember vállalja:
- Havonta beszámolót készít az adott hónapra vonatkozó feladat elvégzéséről
Az ULE vállalja
- a megítélt albérlet-támogatás és kauciós hozzájárulás folyósítását
- a szociális szakember részére három hónapon át - a menekült család létszámától függően - havi 25-40 000 forint ösztöndíjat fizet

A pályázat benyújtása
A pályázatra, a lenti adatlap kitöltésével lehet jelentkezni. A kitöltött dokumentumot, csatolmányként a karlocai.rubina@utcarollakasba.hu e-mailcímre kérjük beküldeni. A pályázatok benyújtása 2022. 06. 10-től folyamatosan zajlik, ameddig a pályázatok befogadásának lehetőségét az általunk kezelt forrás biztosítja
https://utcarollakasba.hu/palyazati-felhivas-menekulteket-tamogato-szocialis-szakemberek-szamara/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem