Pályázati felhívások

Határidő
Folyamatos
Érvényes
Pályázhat
civil szervezetek; egyházak, egyházi szervezetek nonprofit gazdasági társaságok; önkormányzatok; egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezetek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK


"Legyél Te is szuperhős!"
Pályázat önkéntesek részére
Támogatás célja és formája
A pályázat célja a www.onkentespiacter.hu-n regisztrált önkéntesek aktivitásának elismerése és ösztönzése azáltál, hogy díjazza azon erőfeszítéseiket, hogy a weboldalt aktívan használják, és a felhívás keretében minél több, a honlapon meghirdetett önkéntes tevékenységen vesznek részt az adott hónapban. Célja továbbá, hogy a pályázati felhívás nyertesei számára felajánlott tárgynyereménnyel további önkéntes tevékenységen való részvételre ösztönözzön.
A pályázat során havonta a www.onkentespiacter.hu oldalon meghirdetett legtöbb önkéntes programon résztvevő 10 önkéntes kerül elismerésre, 6 hónapon keresztül.
A pályázók köre
A pályázatra olyan magánszemélyek jelentkezhetnek, akik:
- betöltötték a 16. életévüket a www.onkentespiacter.hu oldalon érvényes önkéntes regisztrációval rendelkeznek
- elfogadja a részvételi feltételeket
- vállalja, hogy neve megjelenik a www.onkentespiacter.hu weboldalon, valamint az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Kft. közösségi média felületein fényképpel együtt.
Kiválasztás és támogatás
A www.onkentespiacter.hu oldal minden hónap utolsó napján összesíti a programokon résztvevő önkéntesek eredményeit, mely alapján az adott hónapban a 10 legtöbb programon részvevő, a fogadó szervezetek által visszaigazolt önkéntes kerül jutalmazásra.
Díjazás: körülbelül 25 000 Ft értékű tárgynyeremény
A nyeremények egy előre egyeztetett időpontban személyesen, vagy postai úton kerülnek átadásra.
A pályázati felhívás itt olvasható.
A teljes pályázati dokumentáció az oldalra való belépést vagy regisztrációt követően válik elérhetővé!

"Aktív piactér"
Pályázat önkéntes fogadó szervezetek részére
Támogatás célja és összege
A pályázati felhívás célja a www.onkentespiacter.hu-n regisztrált szervezetek aktivitásának elismerése és ösztönzése azáltál, hogy díjazza azon szervezetek erőfeszítését, amelyek a weboldalt aktívan használják és a felhívás keretében meghirdetett önkéntes programjain önkénteseket fogadnak. Célja továbbá, hogy a nyertesek számára felajánlott pénzösszeggel további önkéntes akciók megvalósítását ösztönözze.
A program során 4 hónapon keresztül havonta a 4 legtöbb önkéntest megmozgató szervezet kerül elismerésre.
A díj összege pályázatonként 100 000 Ft, amely a nyertes szervezetek részére kerül kifizetésre.
A pályázók köre
A pályázatra jelentkezhetnek:
- civil szervezetek;
- egyházak, egyházi szervezetek nonprofit gazdasági társaságok;
- önkormányzatok;
- egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezetek
Kiválasztás és támogatás
Támogatásban minden hónapban az a négy szervezet részesül, amely a www.onkentespiacter.hu oldalon önkéntes tevékenység(ek)et hirdet meg, és a legtöbb (legalább 30 fő) önkéntes részvételét biztosítja a programján (programjain) az adott hónapban.
A pályázati felhívás nyertes szervezete a támogatási összeget kizárólag további önkéntes tevékenységei megvalósításával összefüggésben felmerült költségek finanszírozására használhatja fel.
Annak érdekében, hogy minél több szervezet számára esélyt kínáljunk a támogatás elnyerésére, adott tárgyhóban a pályázati felhívás nyertese következő tárgyhóban nem vehet részt a játékban, így egy szervezet a pályázati felhívás négy hónapja alatt összesen maximum két alkalommal kaphat díjazást.
A pályázati felhívás itt érhető el.
A teljes pályázati dokumentáció az oldalra való belépést vagy regisztrációt követően válik elérhetővé!

"Legyél Te közösséged hőse!"
Pályázat informális közösségek részére
Támogatás célja és összege
A pályázat célja azon közösségek, informális csoportok elismerése, melyek önzetlenül cselekedve hajlandók tenni szűkebb, vagy akár tágabb környezetükért, a körülöttük lévő emberekért, és erre felhívják környezetük figyelmét, inspirálnak másokat is önkéntes tevékenységekben való részvételre.
A pályázati felhívás keretében 4 hónapon keresztül havonta a 4 leginnovatívabb pályázatot benyújtó informális csoport önkéntes projektje kerül elismerésre.
A támogatás összege pályázatonként 55 000 Ft, amely a támogatott programot befogadó bejegyzett civil szervezet, nonprofit intézmény részére kerül kifizetésre. A támogatás kizárólag az informális csoport által benyújtott program megvalósítására fordítható.
A pályázók köre
A pályázaton részt vehet minden olyan informális csoport, amely:
- legalább három főből áll
- minden tagja betöltötte a 16. életévet
- nem rendelkezik önálló jogi személyiséggel
- tagjai a pályázat beadásakor regisztrált felhasználói az onkentespiacter.hu oldalnak
- a program megvalósításában együttműködik egy bejegyzett civil szervezettel, non-profit intézménnyel, aki vállalja az önkéntes program megvalósításának jogi és pénzügyi felelősségét egy befogadó nyilatkozat aláírásával.
Kiválasztás és támogatás
Minden hónap utolsó napjáig beérkezett pályázatok kerülnek értékelésre egy szakmai zsűri által, támogatásban az értékelés alapján a havonta a 4 legjobbnak ítélt pályázat részesül.
A nyertes pályázókat befogadó szervezettel támogatási szerződést kötünk, mely értelmében a támogatási összeg kizárólag a pályázatra benyújtott és értékelt program megvalósításával összefüggésben felmerült költségek finanszírozására használható fel.
A támogatott önkéntes tevékenység(ek)et a befogadó szervezet az önkéntes piactéren köteles meghirdetni, minimum 10 fő önkéntes részvételével megvalósítani és arról egy rövid beszámolót készíteni.
A pályázati kizárólag elektronikusan nyújtható be jelen pályázati űrlap beküldésével.
Pályázati felhívás
Befogadó és felelősségvállalási nyilatkozat
Pályázati űrlap mintaképe (Figyelem! A fájl kizárólag megtekintésre szolgál, érvényes pályázat benyújtására kizárólag az elektronikus űrlapon van lehetőség!)
https://onkentespiacter.hu/palyazatok
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem