Stanc Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században

Határidő
Érvényes
Kategória
Gyermek, ifjúság
Pályázhat
Cégek, vállalkozások, Hazai reklámügynökségek, több fős design stúdiók, Magánszemélyek, Hazai szabadúszó grafikusok, designerek (egyéni vállalkozók), Diákok, Aktív felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező tanulók, VIP Magyar tulajdonú, ital és élelmiszeripari cégek

Stanc Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században


Az ArtHungry és a Modernity bemutatja: Stanc Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században.
Művészeti album - pályázat

A magyar tervezőműveěszettel foglalkozó legújabb kiadványsorozatunkban arra teszünk kísérletet, hogy összegyűjtsük és bemutassuk a nívós, nemzetközi léptékkel is kiugróan magas szakmai színvonalú hazai termékcsomagolásokat.
Az ArtHungry.com a Modernity együttműködésével, a 2021-ben megjelent TypoHungry című nagy sikerű művészeti album folytatásaként, STANC címmel egy nyílt pályázat keretében nyújt most felületet és lehetőséget minden magyar étel-, és italgyártással foglalkozó cég, hazai reklámügynökség, grafikai stúdió, illetve szabadúszó tervezőgrafikus/designer részére, hogy bemutathassák az elmúlt bő húsz év (2000. január 1. után készült) legkreatívabb termékcsomagolás-megoldásaikat egy exkluzív gyűjteményes művészeti albumban.
A könyvben elsősorban a megvalósult projektek bemutatását preferáljuk, de korlátozott számban koncepciók eěs diákmunkák is bemutatásra kerülhetnek.

A PÁLYÁZAT TEMATIKÁJA:
A magyar tervezőművészettel foglalkozó sorozatunk legújabb kiadványában arra teszünk kísérletet, hogy összegyűjtsük az elmúlt évtizedek nívós, nemzetközi léptékkel is kiugróan magas szakmai színvonalú kreatív étel-, és italcsomagolásait, a csokoládépapíroktól, az újhullámos sörös és boros címkékig.
Az ArtHungry.com együttműködve a Modernityvel, nyílt pályázat keretében most felületet és lehetőséget nyújt minden magyar étel-, és italgyártással foglalkozó cég, hazai reklámügynökség, grafikai stúdió, szabadúszó tervezőgrafikus/designer részére, hogy bemutathassák az elmúlt bő húsz év legkreatívabb termékcsomagolás-megoldásaikat egy exkluzív gyűjteményes művészeti albumban. A szervezők várják továbbá az alkotói oldalról jövő hazai reklámügynökségek, grafikai stúdiók és szabadúszó, kisvállalkozó tervezőgrafikusok/designerek jelentkezését is. Az albumban elsősorban a megvalósult projektek bemutatását preferáljuk, de korlátozott számban koncepciók és diákmunkák is bemutatásra kerülhetnek.

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:
A verseny kiírója a CEE ArtHungry Produkciós Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal és művészeti adatbázis üzemeltetője és a Modernity Group Kft.

A PÁLYÁZAT TARTALMI ELVÁRÁSAI:
A pályázatra 2000. január 1. után készült, az étel és ital tematikába illő, megvalósult kreatív termékcsomagolásokkal lehet jelentkezni, a következő kategóriákban:
ÉLELMISZER:
- Édességek
- Fagylaltok, jégkrémek
- Fűszerek, olajok, szószok
- Gabonafélék, kenyér, tészta
- Gyorséttermi csomagolások
- Húskészítmények, húspótlók
- Készételek, konzervek
- Sós snackek
- Tejtermékek, alternatív tejtermékek
- Zöldség, gyümölcs (friss és fagyasztott)
ITAL:
- Ásványvizek
- Borok és pezsgők
- Égetett szeszes italok
- Sörök
- Ciderek
- Teák
- Kávék
- Üdítők
- Gyümölcslevek
- Szörpök
EGÉSZSÉG & FITNESS (funkcionális italok és élelmiszerek):
- Kollagének
- Energiaitalok
- Fehérjék
- Tejsavók
- Italporok
- Diétás snackek
- Fehérjeszeletek
- Táplálékkiegészítők
- Vitaminok
- Bio italok
FENNTARTHATÓ, KÖRNYEZETTUDATOS DESIGN (különdíj):
- Kreatív újrahasznosítható megoldások
- Műanyagmentes anyaghasználat
- Újrahasznosított anyaghasználat

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:
A pályázatra minden magyar állampolgárságú, 18. életévét betöltött természetes személy, magyar felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák, vagy Magyarországon bejegyzett jogi személy (egyéni vállalkozó, cég) nevezhet.
Pályázni cégként, vagy csoportosan is lehet, a céges/alkotócsoportként történő pályázás esetén a cég/csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.
A pályázóknak rendelkeznie kell ArtHungry.com regisztrációval/profillal.

A NEVEZÉS MENETE:
A / Reklámügynökségek, grafikai stúdiók, tervezőgrafikusok, designerek, diákok:
A nevezés elektronikusan, az ArtHungry.com oldalon történik.
Az alkotó az oldalra történő "Belépést" - vagy ha ez még nem történt meg - a "Regisztrációt" követően az "Feltöltés / Új projekt" menüpont alatt töltheti fel a pályaművét.
Az alkotó a szerkesztői sáv alsó részén, a "Nevezés" box beikszelésével jelezheti, hogy szeretne részt venni az aktuális pályázaton. A "Publikálás" gombra kattintva a pályamű felkerül a "Friss" alkotások közé és az aktuális pályázat aloldalára is.
A feltöltött/benevezett pályaművet a pályázó alkotó a nevezési időszak alatt is és azt követően is bármikor szerkesztheti.
Az oldalra már korábban feltöltött projektek esetében az aktuális nevezési időszakban szintén a szerkesztőfelületen megjelenő "Nevezés“ box beikszelésével jelezheti a pályázó, hogy ezzel az alkotással is szeretne részt venni az aktuális versenyben.
A pályázók a nevezéssel elfogadják a pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit.
Fontos információ: Az esetleg már korábban feltöltött, más ArtHungry által szervezett pályázatokra (pl. egy korábbi ArtHungry Díjra) benevezett projektek nevezése csak abban az esetben lehetséges, ha az alkotó újra, új projektként, aktualizálva feltölti és az adott pályázatra benevezi a pályamunkáját!
Megjegyzés: A mások szerzői jogát, kulturális, vallási, politikai érzékenységet vagy közszemérmet sértő anyagokat, a bejelentések alapján a szervezőnek joga van kizárni a versenyből.
B / Hazai ital- és élelmiszeripari márkák, cégek
A magyar tulajdonú, ital- és élelmiszeripari márkák nevezési érdeklődését a hello@arthungry.com e-mailcímre várjuk.

A PÁLYÁZAT TECHNIKAI ELVÁRÁSAI:
Pályázni csak 2000. január 1. óta készült projektekkel lehet. Egy pályázó kötetlen darabszámú pályamunkát benevezhet.
Fontos, hogy a pályázatra nem ömlesztett munkákat, hanem külön-külön prezentált termékcsomagolásokat tudunk befogadni!
Minden feltöltött pályamunkának a következő elemeket szükséges tartalmaznia:
- a projekt bemutatása
- rövid leírás a projektoldalon a koncepcióról és megvalósításról, a megbízó/felhasználó cég/márka adatainak feltüntetésével
- a felhasználás évszámának megadása (fontos!)
- a tervező személy/cég pontos nevének megadása
- a gyártási technológia leírása, a gyártó megnevezésével
- a fenntartható, környezettudatos anyagok felhasználásának feltüntetése (amennyiben releváns)
Fontos követelmény: a beválogatott termékcsomagolások a könyvbemutató eseményen kiállításara kerülnek, ezért fizikailag is bemutatható állapotban kell lenniük! (kivéve koncepciós, vagy diák munkák)

NEVEZÉSI DÍJAK:
1. EARLY BIRD NEVEZÉSI IDŐSZAK (2023. június 11.-2023. június 30., éjfélig):
a, Diákok esetében 4000 Ft + áfa/pályamunka.
b, Szabadúszó, kisvállalkozó grafikusok, designerek (természetes személyek) esetében 6500 Ft + áfa/pályamunka.
c, Reklámügynökségek, több fős design stúdiók (jogi személyek, cégek, alkotócsoportok) esetében 15 000 Ft + áfa/pályamunka.
2. NORMÁL NEVEZÉSI IDŐSZAK (2023. július 1.-2023. szeptember 30., éjfélig):
a, Diákok esetében 7000 Ft + áfa/pályamunka.
b, Szabadúszó, kisvállalkozó grafikusok, designerek (természetes személyek) esetében 10 000 Ft + áfa/pályamunka.
c, Reklámügynökségek, több fős design stúdiók (jogi személyek, cégek, alkotócsoportok) esetében 25 000 Ft + áfa/pályamunka.
3. VIP NEVEZÉS
A magyar tulajdonú, ital- és élelmiszeripari márkák jelentkezését a hello@arthungry.com e-mail címre várjuk.
A nevezési díj kiegyenlítése BARION online fizetési rendszeren keresztül, bankkártyás fizetéssel történik.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:
A STANC - Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században pályaműveinek benyújtási határideje 2023. szeptember 30., éjfél. Határidő után beérkezett nevezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.

ZSŰRIZÉS ÉS DÍJAZÁS:
A kiadványba kerülő kiválasztott projekteket a művészeti album szerkesztői és egy nemzetközi szinten is többszörösen elismert, hazai szakértőkből álló kilenc fős kuratórium választja ki.
A kiválasztott pályamunkák bekerülnek a STANC - Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században című exkluzív könyvbe, melynek bemutatóját 2023. végén tartjuk egy nagyszabású rendezvény keretein belül. A kiadványban szereplő pályázók az eseményen kapják meg tiszteletpéldányaikat.
A kijelölt kuratórium a beérkezett pályamunkák közül a könyvbemutató eseményen 3 db kategória-fődíjat és számos különdíjat - többek között a leginkább fenntartható, környezettudatos csomagolásért járó díjat - is kioszt.
Ha nem érkezik be megfelelő számú és minőségű pályamunka, a zsűrinek és a szervezőknek joga van a pályázatot érvénytelennek nyilvánítani és a nevezési díjakat visszatéríteni.

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS:
A pályázatra benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson is, melynek hivatalos kihirdetése - a beérkezett szavazatok alapján - szintén a könyvbemutató eseményen történik meg.
A közönségszavazás 2023. szeptember 30., éjfélig tart. A legtöbb online szavazatot kapott közönségdíjas pályamű automatikusan bekerül a STANC - Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században című exkluzív albumba és a könyv egy tiszteletpéldánya mellett a szakmai támogatóink által felajánlott tárgynyereményt nyer.
A látogatók, a benevezett projektek oldalán látható "szavazás" ikonnal voksolhatnak a pályaművekre. A szavazás regisztrációhoz kötött. Az oldalra bárki regisztrálhat és minden pályaműre tagonként egyetlen szavazat adható.

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK:
A pályázat benyújtói a pályázat benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiírók részére felhasználási engedélyt:
A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének féltüntetése mellett.
A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus és nyomtatott formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.
A pályázatra benevezett pályaművek további üzleti felhasználásával kapcsolatban adott esetben a pályázó és a pályázat kiírója külön megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.
A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy külön díjazás nélkül a kiíró PR anyagaikban, valamint online felületeiken is felhasználhassák az alkotásokat - ahol lehetséges - az alkotó(k) nevének féltüntetése mellett.
Jelen pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekre a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit kell irányadónak tekinteni. A jelen pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató közötti eltérés esetén a jelen pályázati felhívást kell irányadónak tekinteni. A pályázat kiírója a pályázati felhívásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
További információkért küldjetek üzenetet a hello@arthungry.com e-mailcímre

 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem