Startup Program

Határidő
Érvényes
Pályázhat
vállalkozások

Startup Program


A Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt. 4 060 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 2022-1.1.2-STARTUP kódszámú, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett pályázati felhíváson. A 100 % támogatási intenzitással rendelkező projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg.

Projekt azonosítószáma: 2022-1.1.2-STARTUP-2022-00001
Támogatás összege (Ft): 4 060 000 000
Összköltség (Ft): 4 060 000 000
A projekt megvalósításának kezdete: 2022. 12. 01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2025. 11. 30.

A projekt számszerűsíthető eredményei:
A projekt keretében megvalósuló ökoszisztéma-találkozó rendezvényen résztvevők száma: 1200 fő
A projekt keretében nemzetközi részvétellel megvalósuló szakmai rendezvény: 3 db
A projektbe bevont egyetemi hallgatók száma: 9000 fő
A projektben a Kultúraformálási törekvések programban kommunikációs eszközökkel generált elérés mértéke: 500 000
A projektben elkészített szakmai publikációk és tanulmányok száma: 5 db

A projekt célja, hogy hozzájáruljon a magyar startup-ökoszisztéma tudományosan alátámasztott, kiemelt elemeinek fejlesztéséhez közcélú programok segítségével. A megvalósult projekt tervezett hatása, hogy hozzájáruljon a hazai innovációs ökoszisztéma fejlődéséhez, kapcsolati hálójának sűrűsödéséhez, a megvalósuló innovációk számának növekedéséhez, és közvetett módon pozitív hatást gyakoroljon a magyar vállalkozói kulturális szemléletre. Ennek során eredmény a startup- és vállalkozási ismeretek egyetemi szférában történő oktatása, a résztvevő egyetemista hallgatók innovációközpontú szemléletformálása, munkavállalói készségeinek fejlesztése, innovatív ötleteik beáramlása az ökoszisztémába, valamint ezek egy részének megvalósulása innovatív vállalkozások létrejöttének formájában, továbbá ezen vállalkozások integrálódása a startup-ökoszisztéma vérkeringésébe. További fontos eredmény az innovációt támogató, ösztönző kulturális paradigmaváltás alapjainak lefektetése és erősítése, az ezt elősegítő aktivitások megvalósulása, ezen keresztül hozzájárulva az inaktív startupok újravitalizálásához, valamint az innovatív KKV-k startupszféra felé való tereléséhez is. További fontos eredmény az ökoszisztéma szereplők közötti kapcsolatok erősödése, sűrűsödése egy erre dedikált esemény évente történő megrendezésével, illetve a magyar ökoszisztéma pozícionálása a nemzetközi ökoszisztémában, megismertetése a nemzetközi szereplők számára. További fontos eredmény a fenti projektelemek kiértékelése, fejlesztése, az ökoszisztéma-szereplőket támogató weboldal létrehozása, számukra segítő szolgáltatások nyújtása, valamint az ökoszisztéma fejlesztését célzó szakmai anyagok és módszertanok kidolgozása.

A projekt elemei a következők:
- Egyetemi hallgatók startup fókuszú edukációja - Ösztöndíj és intézményi támogatás biztosítása és az ehhez kapcsolódó szakmai tevékenységek: az egyetemi hallgatók számára kínál országos lefedettségű, innovatív vállalkozói képzést és edukációt, támogatja az egyetemi startupprogramok széleskörű elterjesztését. A projekt ezen elemét egy már létező program, a Hungarian Startup University (HSUP) fejlesztése és további működtetése hivatott képviselni.
- Komplex Startup platform létrehozása és komplex platform-fejlesztési feladatok elvégzése: biztosítja a HSUP-program által igényelt IT- fejlesztést, illetve a szükséges digitális platform fenntartását. A pályázat további részében ezen alprogramra Platformfejlesztési feladatok, vagy Platformfejlesztés néven hivatkozunk.
- Startupökoszisztéma-menedzsment: létrehoz egy, a startup-ökoszisztéma szereplőit segítő tartalmakkal ellátó weboldalt, melyre az ökoszisztéma-szereplők által igénybevehető, őket segítő szolgáltatások épülnek. Továbbá biztosítja a projektben szereplő projektelemek környezetének kutatását az adatalapú döntéshozatal alapelvének jegyében, ami alapján kidolgozható azokra fejlesztési javaslatok, illetve az ökoszisztéma további fejlesztésére alkalmas szakmai anyagokat és módszertanokat is létrehoz. A pályázat további részében ezen alprogramra továbbra is Startupökoszisztéma-menedzsment néven hivatkozunk.
- Ökoszisztéma-találkozó/rendezvény szervezése: évente szervezett, tudásmegosztásra épülő rendezvény, amely országos szinten tereli össze az ökoszisztéma érdekelt szereplőit, valamint pozícionálja Magyarországot és Budapestet, mint Közép-Európa egyik startupközpontját. A pályázat további részében ezen alprogramra Ökoszisztéma-találkozó/rendezvény vagy Ökoszisztéma-találkozó néven hivatkozunk.
- Kultúraformálási törekvések a magyar társadalom körében: átfogó kommunikációs kampány és edukáció a vállalkozói kulturális attitűd pozitív irányú megváltoztatására, az inaktív startupok újravitalizálására, valamint a magyar innovatív KKV-k startupszféra felé való terelése. A pályázat további részében ezen alprogramra Kultúraformálás néven hivatkozunk.
https://niu.hu/project/startup-program
🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem