Pályázatok keresése

Díj
Összetett kereső

Legjobb női munkahely 2023 pályázat

A 2023-as évre tizenhetedik alkalommal kiírt "Legjobb Női Munkahely Pályázat 2023" célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a magánélet /családi élet összeegyeztetését. Ugyanakkor a világjárvány sok munkaadót kényszerített arra, hogy alapjaiban gondolja át a munkavégzéshez kapcsolódó szokásokat, szemléletrendszert.

Érvényes

Göncz Árpádné-díj

A Göncz Árpádné-díj célja, hogy elismerje azon hazai, a tudományos és a gyakorlati élet területén elkötelezett, legkiválóbb szakemberek munkásságát, akik több éve a fogyatékos személyek önálló életvitelének támogatásáért dolgoznak, és a fogyatékos személyekkel közösen végzett - a társadalmi befogadás és részvétel elveit szolgáló - tevékenységükkel új eljárások, módszerek bevezetésén, gyakorlatba történő átültetésén dolgoznak, melyet mind a tudományos közélet, mind a szakemberképzés területén képviselnek. A díjra jelölhető szakemberek (évente maximum két személy) az innovatív együttműködések és rendszer szintű eljárásmódok, módszerek, megoldások, együttes tervezésű termékek és szolgáltatások létrejöttét segítik elő, azok megszületésében kezdeményező és meghatározó szerepet játszanak.

Érvényes
Kategória
Díj

"Örökség serleg" elismerés

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány együttműködve a Magyarország Felfedezői Szövetséggel 2005-ben Örökség serleg elismerést alapított, melynek célja a Kárpát-medence kulturális örökségének ápolása érdekében tevékenykedő, példamutató ifjúsági közösségek színvonalas elismerése.

Érvényes

Kultúra Lovagja cím

A magyar államalapítás millenniuma alkalmából a kulturális örökség megőrzése, felkutatása, ápolása, népszerűsítése, alkotó fejlesztése, az egyenrangú kultúrák nemzetközi együttműködésének elősegítése érdekében huzamos időn át kifejtett önzetlen tevékenység elismerésére a Falvak Kultúrájáért Alapítvány államiságunk millenniuma alkalmából 1998-ban Kultúra Lovagja címet alapított.

Érvényes

Felső - Tisza Völgye Minőségi Védjegy adományozása

Alapítók céljai: A helyi termékek és szolgáltatások elismerésével, országos és nemzetközi népszerűsítésével a hátrányos helyzetű térség életminősége fejlődésének, valamint az integrált négyeshatár-menti együttműködés elősegítése.

Érvényes
Kategória
Díj

Európa Zöld Fővárosa Díj és az Európai Zöld Levél Díj

Pályázatot hirdet az Európai Bizottság a fenntarthatóság iránt elkötelezett európai városoknak a 2026-os Európa Zöld Fővárosa és az Európai Zöld Levél Díjra. A díjakkal azoknak az európai városoknak és településeknek az erőfeszítéseit ismerik el, amelyek igyekeznek csökkenteni a helyi és globális környezetre gyakorolt hatásukat, és ezzel javítják lakosaik életminőségét. A díjazott városok pénzjutalomban részesülnek, és tagjai lesznek a hasonló elveket valló európai városok növekvő hálózatához.

Érvényes
Pályázhat
Önkormányzatok

Az év kiállítása 2024

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület az évente adományozott Az Év Kiállítása díjjal a muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességét, tudományos felkészültségét és kreativitását jutalmazza. A Pulszky Társaság, mint a múzeumok fejlődését támogató civil szakmai szervezet célkitűzése, hogy az általa alapított díj a szakma által értékelt, magas presztízzsel járó elismerés legyen.

Érvényes
🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem