Pályázatok keresése

MOL - Új Európa Alapítvány
Összetett kereső

FETE - gazdasági vállalkozások kialakítása

A Felzárkózó Települések Program (FETE) Magyarország 300, jogszabályban nevesített hátrányos helyzetű településén valósít meg jelenlét szemléletű, szociális munkára és közösségfejlesztésre alapozott felzárkóztató programot évtizedes távlatban. A FETE komplex beavatkozási eszköztárral működik a kríziskezeléstől az egyéni tanácsadáson át közösségi aktivitások szervezéséig, tematikusan pedig magába sűríti a szociális munka, a közösségfejlesztés, az oktatási, egészségügyi és foglalkoztatási beavatkozások lehetőségét, a fogantatástól a foglalkoztatásig figyelve és kísérve a rábízott egyének, családok, közösségek, települések életét. A FETE általános célja e hátrányos helyzetű településeken élők jobb esélyekhez segítése a gyermekvállalás, a családi élet megszervezése, az oktatás, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés, a munkaerőpiaci részvétel, a jövedelmi helyzet javítása terén - e beavatkozások révén alkalmassá kívánja tenni a program a támogatott közösségeket arra, hogy idővel önállóan is képesek legyenek szembenézni a mindennapi élet kihívásaival, szorosabban tudjanak kapcsolódni az őket körülvevő társadalmi-gazdasági rendszerekhez.

Érvényes

Sport pályázat

A fenti célokat szem előtt tartva az Alapítvány - mint a pályázat kiírója és lebonyolítója - országos, nyilvános pályázatot hirdet sportolók, továbbá sportegyesületek részére, akik országos és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő eredményt értek el eddig, és céljaik között szerepel szakmai fejlődésük, kiemelten a 2024-es vagy 2028-as nyári olimpiai játékokra való felkészülés, valamint a részvétel.

Érvényes

MOL - Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Program - Művészet-tudomány Tehetség Akadémia kategória

A fentiekre tekintettel az Alapítvány - mint a pályázat kiírója és lebonyolítója - 2023. évben országos, nyílt pályázatot hirdet 16-22 év közötti, magyar állampolgársággal és magyarországi lakcímmel rendelkező fiatal művészek, kutatók számára, akik országos (pl. TDK) vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz, további nemzetközi megmérettetésre való felkészülésükhöz támogatásra van szükségük.

Érvényes

MOL - Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató program - Művészet-tudomány kategória

A fentiekre tekintettel az Alapítvány - mint a pályázat kiírója és lebonyolítója - 2023. évben országos, nyílt pályázatot hirdet 10-15 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok részére, akik/amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük.

Érvényes
🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem